Inge-Lise og Flemming Bau

Kontakt: Bakkehegnet 17, 8210 Aarhus V
Telefon: 8615 9507 / 2127 3595
E-mail: bau@stofanet.dk
Hjemmeside: www.bau.nu

  1. Tegn i rummet


Som billedkunstner arbejder Flemming Bau tæt sammen med hustruen, væver Inge-Lise Bau, og siden 1974 har de skabt en af de største produktioner af vævede værker til danske kirker.
Udover arbejdet med den billedvævede kirkekunst har Flemming Bau gennem 25 år (fra 1965) arbejdet som grafiker og udstillingsdesigner på Moesgård Museum ved Aarhus. Er historieillustrator: Bøger og kulturhistoriske udstillinger (bl.a. Sesams Danmarkshistorien, tysk forhistorie, vikingebyen Hedeby, Ribes Vikinger, Gottorf-museet og Brandenburgisches Landesmuseum).
Som uddannet faglærer i vævning delte Inge-Lise Bau i mange år sin indsats ligeligt mellem undervisning og vævning. Først som vævelærer på Vestbirk Højskole, derefter med egen væveskole i Klosterport i Aarhus, og sidenhen blev Nøtten væve- og textilskole i Aarhus oprettet. Her var hun både indehaver og underviser.
Bibliografi og litteratur om Inge-Lise og Flemming Bau:
Weilbachs kunstnerleksikon bd.1, s.184, Munksgaard, 1994.
Kunstner og Menneske bd. 3, Kunstnernes Hus, 2004.
Medlem af ProKK, Foreningen for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere i Aarhus.

Inge-Lise og Flemming Bau holder foredrag i hele landet.

Tegn i rummet

Væver Inge-Lise Bau og billedkunstner/designer, Flemming Bau vil i ord og billeder berette:
om kirkeårets farverige fortælling
om kirker fra hele landet og deres kunstneriske udsmykning
om de mange rum og de rummelige symboler
om inspiration, tanker og skitser
om arbejdet med farvning og vævning
Gennem 40 år har de arbejdet tæt sammen om skabelsen af tekstilkunst. I mere end 50 af landets gamle og nye kirker kan vi opleve deres værker.
Senest har de udgivet bogen ”Tegn i rummet”, hvor både værkerne beskrives og de kirker, som de er skabt til. Værkerne omfatter over 100 unika-messehagler, der betegnes som »billeder båret i rummet«, og permanente værker – antependier, vævede altertavler og billedtæpper.
Dette er en chance for at høre om tradition og fornyelse i den vævede kirkekunst, og om kirkeårets forløb og brug af liturgiske farver.
(2 x 45 min.; 3.000 kr. + kørselsgodtgørelse)