Aase Thomassen

Kontakt: Lunden 1, Ålum, 8920 Randers NV
Telefon: 8646 6114
E-mail: aase@aasethomassen.dk 
Hjemmeside: www.aasethomassen.dk

  1. La Norma - En ung piges sorg, savn og succes
  2. Stærke Bånd - To familieskæbner viser betydningen af sammenhold og fællesskab
  3. Hawai’i - Naturens mesterværk - et billedforedrag fra egne rejser
  4. Jeanne d’Arc Heks eller Helgen. Et billedforeddrag fra egne rejser i Jeanne d’Arcs fodspor


Varighed: 60 – 90 minutter. Honorar: Kr. 2000 + kørsel.

Jeg har fornøjelsen at komme ud og fortælle om mine bøger hos Menighedsråd, Ældre Sagen, OK klubben, loger, højskoleforeninger, aktivitetshuse, klubber, forsamlingshuse, Aktive kvinder, personaleforeninger, biblioteker m.fl.

1. La Norma - En ung piges sorg, savn og succes

En gribende beretning om pigen Norma Nielsen, den senere den senere så berømte artist, som DR præsenterede i udsendelsen “Den fantastiske historie om pigen, der ville flyve.
La Norma blev født i Randers i 1926. I dag bor hun i USA, og det var der, jeg mødte hende. 82 år gammel fortalte hun da for første gang, hvad der skete, fra hun 13 år gammel blev sendt bort og under slavelignende forhold blev oplært som artist. Overalt fik hun succes, men hun bar på en smerte, hun ikke turde dele med nogen.
La Normas luftnummer var enestående men hendes måde at overleve på er om muligt endnu mere bemærkelsesværdig. Selv siger hun: Den største smerte er, at Fruen tog min ungdom.
Et foredrag om menneskelighed og umenneskelighed.
Foredraget kan suppleres med billeder og filmklip.

2. Stærke Bånd - To familieskæbner viser betydningen af sammenhold og fællesskab

Bogen er opdelt i to sektioner: Vognmandens børn og En stor tøs græder ikke.
Vognmandens børn handler om ni søskende, som alt for tidligt mistede deres forældre. Da det yngste barn blev døbt ved sin mors kiste var sorgen ubeskrivelig. Halvandet år senere døde også børnenes far. Tilbage stod ni forældreløse søskende i alderen 0–21 år. Fællesskab var for de børn vigtigere end personlige interesser, og ved et enestående samarbejde fik de hverdagen til at hænge sammen. En beretning om sorg, glæde, slid og sammenhold.
En stor tøs græder ikke handler om tillid og svigt.
Den 14-årige Krista blev ikke taget med på råd, da hun blev fæstet bort til sin moster. Uden ringeste anelse om sin mosters skyggeside og uberegnelige sind ankom hun til sin nye plads. Ingen greb ind overfor det tyranni, hun blev udsat for. Da hun endelig slap fri, vidste hun knapt, hvad hun skulle stille op med friheden.
Et foredrag om betydningen af sammenhold og fællesskab.

3. Hawai’i Naturens mesterværk - et billedforedrag fra egne rejser

Hawai’i er naturens mesterværk. Med mit kamera har jeg forsøgt at indfange den dramatiske natur på de fire øer, Hawai’i Big Island, Maui, Oahu og Kaua’i.
For mig var mødet med Hawai’i en så stærk, sanselig oplevelse, at jeg måtte tilbage og opleve det alt sammen igen og igen. Belønningen var et indblik i øernes oprindelse, befolkningens mangfoldighed og livsstil samt en dyb respekt for naturens rigdom. Men med i bagagen hjem var også en vemodighed over, at økonomiske interesser er i fuld gang med at forvandle naturens mesterværk til et menneskeskabt turistmekka.
Et billedforedrag om Hawai’i.

4. Jeanne d’Arc Heks eller Helgen. Et billedforeddrag fra egne rejser i Jeanne d’Arcs fodspor

Foredraget er en historisk beretning om den unge Jeanne d’Arc, som 19 år gammel blev brændt på bålet. Hun betalte med sit liv, fordi hun nægtede at svigte sin tro og sin overbevisning. Foredraget om hendes liv bygger på min bog, Jeanne d’Arc, Heks eller Helgen. I ord og billeder skildrer bog og foredrag hendes liv fra barndom til bål.
Med mit kamera har jeg flere gange rejst i Jeanne d’Arcs fodspor rundt i Frankrig. Med hjem har jeg billeder og filmklip, der bruges som supplement til foredraget.