Aksel Bording

Kontakt: Thorsvænge 30, 4673 Rødvig
Mobil: 2382 2208
E-mail: ak.bording@gmail.com

  1. Skyld, angst, soning og åndelig vækst – fortællingen om patriarken Jakob
  2. Kundskabstræets visdom
  3. ”Ban Herrens vej” – fortællinger omkring profeten Esajas
  4. Vølvens spådom – det nordiske livssyn


Fortæller og livstolker.

"Det mærkes tydeligt, at præsten fra Stevns Valgmenighed, Aksel Bording, må være en dygtig fortæller, der samtidig skriver godt. (uddrag af lektørudtalelse af min bog: "Himmelspejl”)
”Aksel Bording tolker Biblen på nutidens præmisser... Bogen er skrevet af en klog og vis mand, og undervejs i læsningen får man følelsen af, at man drikker af visdommens kilde.” (uddrag af anmeldelse i højskolebladet af min sidste bog: ”Kundskabstræet”)

Gamle myter er tidløse og fascinerende dramaer. Ofte tolker de tilværelsens og menneskelivets gåder og rummer en livsvisdom, som skaber mening og kan heale et forjaget og stresset menneske og stille spørgsmålet: ”Hvor er du i dit liv. Er det dét, du vil?”
De bibelske fortællinger, som jeg mest ser som myter og sagn, er gennem tiderne blevet læst på mange forskellige måder og mange har villet tage patent på netop deres, men der findes ingen facitliste. Kun med ydmyghed når man ind til visdomslaget.

Alle foredrag omkring 90—120 min. 3000 kr. plus kørsel efter statens takst. Ved kørsel til Jylland og Bornholm må jeg måske have en betalt overnatning.

1. Skyld, angst, soning og åndelig vækst – fortællingen om patriarken Jakob

Skyld og angst har mange oplevet – ikke mindst børn og unge. Hvordan kan den psykiske lidelse takles mentalt, så den forvandles til åndelig vækst og udvikling? Det giver fortællingen om Jakob et bud på. Der trækkes en linje til korsets symbol – konflikten mellem godt og ondt.

2. Kundskabstræets visdom

Mennesket åndelige rejse – forædlingen, den personlige dannelse - begynder ved Kundskabstræet. En fortællende og livstolkende fiktion omkring Syndefaldets nødvendighed for åndelig vækst og menneskelig dannelse. Jeg berører flere centrale fortællinger i Biblen og de nordiske myter og sammenligner med hinduismens karmalov.

3. ”Ban Herrens vej” – fortællinger omkring profeten Esajas

Esajas profetier gør et dybt indtryk på et åbent sind og har betydet utrolig meget for den religiøse udvikling. Med baggrund i Esajasbogen og den røde tråd i Biblen, skaber jeg en fiktiv fortælling om min Esajas udgående fra den selvforherligende frugtbarhedsdyrkelse til næstekærlighedens Messias.

4. Vølvens spådom – det nordiske livssyn

Fortælling og tolkning med udgangspunkt i det storslåede gamle nordiske drama: ”Vølvens spådom.” Jeg ser det som nordens gamle testamente, der skabte grobund for den kristne tro. Jeg vil uddrage noget af den visdom, der ligger gemt i de gamle nordiske, mytiske billeder, som en rejse mod forsoningens land Gimle.