Anders Henriksen

Kontakt: Ådalsparken 42, 6000 Kolding
Telefon: 2164 6034
E-mail: anders@familienhenriksen.dk
Hjemmeside: http://anders-henriksen.wix.com/titanicforedrag

  1. Titanic-foredrag

 

Anders Henriksen arbejder som skoleleder på en folkeskole i Kolding Kommune. Han har en diplomuddannelse i ledelse og kommunikation og er gennem sit arbejde vant til at arbejde med formidling af fagligt stof for en større forsamling.

Min interesse for Titanic:
Min fascination for historien om Titanic startede allerede, da jeg gik i 6. klasse, og Titanic har således været en del af mit liv i ca. 25 år.
I løbet af alle disse år har jeg oparbejdet en samling på mere end 230 bøger om Titanic (heraf har jeg læst mere end 200 af dem) og mere end 50 spille- og dokumentarfilm om emnet. Min fascination har bragt mig til Titanic-udstillinger og museer i både København, Kiel og London, ligesom jeg har besøgt Southampton, hvor Titanic startede sin berømte jomfrurejse og Harland & Wolff-skibsværftet i Belfast, Nordirland, hvor Titanic blev bygget i perioden 1909-1912.

I efteråret 2011 og foråret 2012 var jeg historisk konsulent på en bog om de danske Titanic-passagerer, som udkom på dagen for 100-året for katastrofen. Min interesse for Titanics forlis og historie har således været en stor del af mit liv gennem de seneste mange år og er kommet til udtryk på mange forskellige måder. I dag nyder jeg at tage rundt i landet og holde foredrag om historien om Titanic.

Anders Henriksen holder foredrag i hele landet.

Titanic-foredrag

Den 10. april 1912, altså for godt 100 år siden, sejlede Titanic fra Southampton ud på sin jomfrurejse mod New York med både fattige, håbefulde emigranter og nogle af datidens rigeste mennesker ombord. Titanic var det største og mest luksuriøse skib, der nogensinde var blevet bygget, og var endda blevet erklæret synkefrit.
Blot fire dage senere sent om aftenen ramte Titanic et isbjerg og sank inden for 3 timer. I løbet af disse knap 3 timer udspillede der sig adskillige dramaer ombord, og historien om denne nats begivenheder har levet videre siden og er blevet genfortalt i adskillige bøger og film.

I foredraget fortælles den virkelige historie bag nogle af myterne om Titanic. Foredraget vil bl.a. omhandle mange af de personlige skæbner, datidens emigration til ”den nye verden”, den uskrevne regel om kvinder og børn først i redningsbådene, omverdenens reaktioner på katastrofen, fundet af vraget i 1985, danske relationer til katastrofen og Titanics rolle og betydning som myte og fortælling i dag.

Det siger andre: (citater fra anmeldelser - læs mere på http://anders-henriksen.wix.com/titanicforedrag#!det-siger-andre/cm3m)

”Anders Henriksen tryllebandt en forsamling på godt og vel 80 tilhørere med en særdeles spændende og levende fortælling”

”Anders fortalte levende og engageret om Titanic og ikke mindst de mennesker, hvis skæbner uløseligt blev en del af Titanic historien. Suppleret med et fantastisk billedmateriale og en fascinerende opbygning af foredraget førte Anders tilhørerne gennem en stæk følelsesmæssig og vidende fortælling om verdens mest berømte skib.”

”Anders Henriksen er en særdeles dygtig foredragsholder, der fra første til sidste minut formår at fastholde tilhørernes opmærksomhed. Foredraget med den ledsagende billedrigdom kan således varmt anbefales.”

”Der var musestille i lokalet, folk blev grebet af den måde Anders fortalte på - det var en fantastisk fremlægning af denne historiske begivenhed.”

”Et fantastisk spændende og gribende foredrag – fortalt så levende at vi kunne mærke at foredragsholderen virkelig brændte for det”

”Det var et fantastisk foredrag om Titanic, som Anders Henriksen holdt”

”Anders Henriksen leverede et yderst spændende, medlevende og relevant foredrag omkring Titanic.”

(90-120 min.; Honorar fra 3.000 kr. + kørsel efter statens takster + evt. brotakst)