Anna Katrin Nørgaard

Kontakt: Gydevej 6, 3070 Snekkersten
Telefon: 2160 8033
E-mail: anna.katrin@nosykat.dk
Hjemmeside: http://nosykat.dk
 

  1. Far, du skal på plejehjem!


Anna Katrin Nørgaard er mangeårig tv-dokumentarist i DR-dokumentar. Nu har hun eget firma, hvor hun lever af at fortælle historier i lyd og billeder. Da hendes far faldt om med en hjerneblødning, måtte hun lave en radioudsendelse, så andre forhåbentlig kunne lære noget af hans historie. “Far du skal på plejehjem”, danner grundlaget for foredraget. Udsendelsen blev nomineret som årets radioudsendelse i 2015. Hun holder foredrag for både pensionister, de voksne børn og udannelsesinstitutioner.
Se mere på : http://nosykat.dk/foredrag/

Anna Katrin Nørgaard holder foredrag i hele landet.

Far, du skal på plejehjem!

“Far, du skal på plejehjem !” er et stærk og gribende foredrag, der tager udgangspunkt i den radiofeature journalist Anna Katrin Nørgaard, har produceret for DR, om hendes far der kom på plejehjem, efter at have ligget knap 4 døgn på sit badeværelsesgulv ramt af en hjerneblødning.
Tidligere højskoleforstander, 80-årige Jørgen Nørgaard er en rask og rørig mand fuld af planer for sit pensionistliv. Han bor alene i villaen i Jylland, efter døtrene er flyttet til Københavnsområdet. Pludselig sker ulykken, og han når at ligge på sit gulv i knap 4 døgn, hvor han kan hører telefonerne ringe i det fjerne, uden at kunne gøre noget. Han er blevet lam og kan ikke stå eller gå.
Vi starter med at høre den gribende radioudsendelse, hvor Jørgen bl.a.gengiver sit livs mareridt. Derefter ser vi billeder fra hele forløbet: genoptræning, ældrebolig, hospitalsindlæggelser og plejehjem. Men livet stopper absolut ikke bare fordi, den værste skæbne har ramt een. Hvor der er vilje er der vej, har Jørgen altid lært sine døtre, så de kæmper for at give deres far så godt et liv trods alt. Anna Katrin har også nogle opfordringer til sit publikum, som virkelig får noget stof til eftertanke med sig hjem.
(90-120 min. inklusiv debat og diskussion. 4.000 kr. + transport. Jeg skal bruge powerpoint projektor og højttalere så vi kan høre radioprogrammet. Alternativer lydkanaler kan vi snakke om)