Anne Kathrine Rafn Hauge

Kontakt: Revvej 81, 4220 Korsør
Telefon: 2849 6226
E-mail: Ak.ravnemor@gmail.com

  1. Hobitten (genfortælling)
  2. Julemordet i Konstantinopel & fortællingen om Sankt Nikolaos (julespecial)
  3. Fabelagtigt!
  4. Fortællinger til årstiden
  5. Da så vi Himmelen på Jorden! - Fortællingen om Konstantinopel


Her kommer jeg! Præstevikaren på den gamle cykel, med kjole og krave i en sportstaske i barnesædet. Det var slet ikke sådan, min mor var præst (for hun havde præstegård) - eller min far (for han havde fast kontor, hjælpepræster & kordegn). Mit kontor er min rygsæk. Det er ikke synd for mig, for jeg har selv bestemt det. Jeg er karrierevikar, freelancepræst, trækfugl, hvad man nu vil kalde det.
Jeg er også fortæller. Det kræver et godt huskehoved, en klar stemme og temmelig meget gå-på-mod. Men ellers er det nemt nok. Selv voksne kan lære det!
Jeg fortæller både mine egne historier og andres. Hobitten fortæller jeg næsten som den står, Æsops fabler danser rundt og står på hovedet, og min hjemmebagte fortællinger krydres forskelligt fra gang til gang. Det kirkehistoriske holder sig tæt til kilderne, mens Sankt Nikolaos følger fantasiens alfarvej og får lov til at lege Julemand.

Anne Kathrine Rafn Hauge holder foredrag på Fyn/Sjælland.

1. Hobitten (genfortælling)

En munter genfortælling af børnebogen Hobitten af J.R.R.Tolkien. Det er den æventyrlige historie om lille Bilbo Sækker, der forlader sit trygge hobithul og rejser ud i verden for at finde dragens skat i Det Ensomme bjerg. En klassisk rejse gennem jord, ild, luft og vand og ud blandt fremmede folk. Men det er også en historie om at komme hjem og opdage, at man er vokset.
(2 timer inkl. kaffepause; kr. 4000 inkl. transport på Sjælland og Fyn)

2. Julemordet i Konstantinopel & fortællingen om Sankt Nikolaos (julespecial)

En anderledes hyggelig og julet introduktion til Det Byzantinske Rige.
(1½-2 timer inkl. kaffepause & tid til at synge julesalmer (jeg kan godt synge for, men spiller ikke); kr. 4000 inkl. transport på Sjælland og Fyn)

3. Fabelagtigt!

En række små genfortællinger af Æsops fabler, samt lidt tips & tricks til selv at genfortælle. Kan tilpasses alle aldersgrupper og kan også bruges som workshop for såvel børn som voksne. Inspireret af et projekt fra Folkekirkens Skoletjeneste i Odense.
(1-5 timer, alt efter om det kun skal være fortælling eller også workshop. Fra kr. 4000 inkl. transport på Sjælland og Fyn)

4. Fortællinger til årstiden

Hjemmebagte fortællinger. Æventyr, erindringer og næsten sandfærdige historier fra gamle dage. Tilpasses årstid og målgruppe; fællessang kan forekomme.
(1½ - 2 timer inkl. kaffepause & tid til at synge (jeg kan godt synge for, men spiller ikke); kr. 4000 inkl. transport på Sjælland og Fyn)

5. Da så vi Himmelen på Jorden! - Fortællingen om Konstantinopel

En introduktion til Det Byzantinske Riges historie (330-1453), med særligt fokus på samspillet mellem kirke og kejsermagt. Adgang til projektor en fordel, men ikke en nødvendighed.
(2 timer inkl. kaffepause; kr. 4000 inkl. transport på Sjælland og Fyn)