Anne-Marie Glistrup

Kontakt: Solsbækvej 70, 9300 Sæby.
Telefon: 2320 7777
E-mail:amg@glistrup.dk

  1. Mogens Glistrup – Politikeren, Provokatøren og Privatpersonen
  2. Mogens Glistrup – i fortælling og sang
  3. Hvorfor taler vi stadig om jordskredsvalget – hvad skete i 1973?
  4. Anne-Marie Glistrup om et liv fra storby over bondeland til lilleby


Kommunikationsmedarbejder, forfatter og foredragsholder.
Uddannet Cand. mag i Historie og Dansk, Århus Universitet. Et års studieophold i U.S.A.
Jeg har undervist på gymnasiet og VUC, arbejdet med journalistik og kommunikation.
Bondekone igennem mange år og arbejdet med kommunikation for landbruget.
Modtager af De danske Landboforeningers Initiativpris.
Forfatter til to biografier om Mogens Glistrup: "Mogens Glistrup, Fra Bornholm til Folketinget, 1926-1973" & "Mogens Glistrup, Provokatøren og systemkritikeren, 1973-2008" samt flere jubilæumsbøger.

Anne-Marie Glistrup holder foredrag i hele landet

1. Mogens Glistrup – Politikeren, Provokatøren og Privatpersonen

En fortælling fra Danmarkshistorien og en menneskelig skæbne i Danmark – om Mogens Glistrup og hans begivenhedsrige liv – fortalt af hans datter:
Det politiske Danmark ændrede sig i 1973 ved Jordskredsvalget, da Mogens Glistrup stormede ind i Folketinget med Fremskridtspartiets 28 mandater. Glistrup provokerede med sin kamp mod høje skatter, mod uforståelige love, mod papirnusseri og den meget store indvandring af fremmede til landet.
Glistrups kritiserede indkomstskatten – systemet svarede igen med en retssag.
Hvad kan vi i dag lære af Glistrups kamp? Hvad står der tilbage af hans ideer? Hvordan forandrede han Danmarkshistorien?
(2 x 50 min.; 3500 kr. + kørsel efter aftale)

2. Mogens Glistrup – i fortælling og sang

Hør om en skæbne i danmarkshistorien – om Mogens Glistrup og hans begivenhedsrige liv – fortalt af hans datter og med et udvalg af sange, Glistrup kunne lide og som betød meget for ham.
Glistrup var politiker og provokatør, han var utrættelig – og kæmpede livet igennem med åben pande, for hvad han for alvor troede på.
Han læste meget – også litteratur, han kendte sine klassikere, sin højskolesangbog, teater og revy og han sang gerne højt og med glæde.
Hør og syng sammen.
(2 x 50 min.; musikledsagelse og/eller forsanger nødvendig; 3500 kr. + kørsel efter aftale)

3. Hvorfor taler vi stadig om jordskredsvalget – hvad skete i 1973?

Jordskredsvalget ændrede det politiske landskab i Danmark i 1973. 5 nye partier kom i Folketinget, der var politiske møder med over 1.000 deltagere. Hvad er Jordskredsvalget, hvorfor skete det, hvad betød det for almindelige mennesker og hvordan blev det modtaget af de etablerede på Borgen. Og hvorfor taler vi stadig om det? En fortælling om konfrontationernes tid i begyndelsen af 1970’erne.
(2 x 50 min..; 3500 kr. + kørsel efter aftale)

4. Anne-Marie Glistrup om et liv fra storby over bondeland til lilleby

En fortælling om et liv i medgang og modgang – i med og mod strøm – i en tid fra 1950’erne til i dag, hvor de ydre forhold i samfundet har ændret sig helt utrolig meget. Om vejen fra Sorgenfri og storby til bondeland i Vendsyssel og derfra til lilleby i Sæby i en tid hvor forskellen på land og by, på centrum og udkant er enorm. Om at gribe de chancer der viser sig – eller ikke viser sig. Om boformer, mad, børn, familie og kvindeliv og meget, meget mere igennem de sidste 70 år og også om at finde sin rod og sin ro.
(2 x 50 min..; 3500 kr. + kørsel efter aftale)