Annette Herbst

Indehaver af Historicum.
Kontakt: Middelfartvej 87 5466 Asperup
Telefon: 7462 2911
E-mail:  info@historicum.dk
Hjemmeside: www.historicum.eu 

  1. Troens Bord
  2. Kaffebordet / kirkekaffe


Historicum er en Socialøkonomisk virksomhed som arbejder med produktion af historiske dragter, afholder foredrag, event, udstillinger og udlejning af dragter til museer, film, tv, kunstnere og private, samt udlejer telte service osv. Firmaet er 14 år og har bl.a. leveret en del effekter til ”Historien om Danmark” på DR. Indehaveren, Annette Herbst er uddannet Cand. Pæd. I Håndarbejde og er en meget karismatisk og fængslende foredragsholder.
Annette stiller med en del rekvisitter, så der er virkelig noget at se på.

Annette Herbst holder fopredrag i hele landet

1. Troens Bord

Et foredrag om bordets glæder og funktioner.
Fortællinger, dragter og et veldækket historisk taffelbord skaber rammen for en helhedsoplevelse, som bringer alle sanser i spil og fører os tilbage til traditionernes oprindelse, som fortæller mere om os i dag, end vi måske er klar over.
Troens bord er en fortælling om tro, politik, hygiejne og meget andet. Foredraget behandler emner som: Hvordan har vores tro påvirket den måde vi dækker bord på, dengang og nu.
Publikum får i pausen mulighed for at se, røre og stille spørgsmål til de medbragte effekter.
Arrangementet kan med fordel kombineres med servering af historiske kager, og egner sig både til sognegårde, kirker, kulturhuse, biblioteker eller lign. steder.
Der er mulighed for at bestille historiske kager og drikke, som i sig selv indeholder spændende beretninger og tilmed smager godt, mod betaling
Troens bord kan også tilbydes med koncert af ensemblet Krydsfelt. Henvend dig på Historicum
(1 – 1 ½ timer; 4500 kr. + transport)

2. Kaffebordet / kirkekaffe

"Kaffebordet" er en levende fortælling om kaffens historie.
Kaffe er noget vi alle har en holdning til, hvad enten vi drikker det eller ej. En kaffeinvitation er en udstrakt hånd som inviterer til samvær og dialog.
Foredraget behandler emner som "Er kaffe det 3. sakramente? Hvordan har kaffe været med til at bære troen gennem flere hundrede år? Hvordan bliver kaffe i dag brugt som danskernes sociale lim?
I krigssituationer og ved fejringer har kaffe til alle tider haft en betydning.
Med kaffen som omdrejningspunkt udforsker fortælleren vores danske kulturhistorie, og tilbydes publikum et nyt og spændende perspektiv på de historiske tendenser og begivenheder, som har været med til at forme vores samfund i dag.
Til at underbygge fortællingerne dækkes kaffeborde fra tre tidsperioder, som danner kulisse for forestillingen. Publikum får i pausen mulighed for at se, røre og stille spørgsmål til de medbragte effekter.
Arrangementet kan med fordel kombineres med servering af kaffe fra arrangørens side og egner sig både til sognegårde, kirker, kulturhuse, biblioteker og lig. steder eller i telt. Vi udleverer opskrifter til arrangøren, som står for at bage kagerne. Hvis arrangøren i stedet ønsker at vi medbringer kagerne kan det bestilles mod betaling.
(1 timer; 4500 kr. + transport)