Bodil Lilliegaard

Kontakt: Lindevej 11, 5900 Rudkøbing, Langeland
Telefon: 2190 2590
E-mail: bodil-schmidt@hotmail.com

  1. Præst blandt samer og nordmænd
  2. Tak skæbnen!
  3. Brystkræft!, hjælp skal jeg dø?
  4. Historien om Norges 1. kvindelige sognepræst
 

Præst.
Ansat i Folkekirken fra 1982-2007
Ansat ved Sydfyns Frimenighed som frimenighedspræst fra 2008
Leder af Højby Akademi fra 2006
Lærer på Mentiqa siden 2008
Præst i Norge 2012-2017

Bodil Lilliegaard holder foredrag i hele landet.

(Honorar: kr. 2.000 + kørsel efter statens takster)

1. Præst blandt samer og nordmænd

Fra juni 2012 til januar 2017 var jeg præst i Norge blandt nordmænd og samer. Jeg vil fortælle om mine oplevelser i midt, syd og nord Norge, og jeg har samtidig samlet en del samiske ting, som jeg gerne tager med og udstiller, samt avspiller samisk musik .

2. Tak skæbnen!

Er livet summen af tilfældigheder, eller er der en mening med det hele. Set i bagklogskabens klare lys, så finder jeg en mening i mit liv, som har slået utrolige kolbøtter undervejs. Den første tilfældighed var Johannes Møllehave, den næste var en skilsmisse og brystkræft. Mit liv har formet sig som et eventyr, sjælden planlagt, men egentlig heller aldrig tilfældigt. Det har været fyldt med smukke, spændende sjove, pudsige, barokke oplevelser samt livskrise og sygdom. Men jeg har aldrig mistet jordforbindelsen eller livsglæden.

3. Brystkræft!, hjælp skal jeg dø?

Nej, det skal hverken du eller jeg! Skrot statistikken, stol på behandlingen, sig tak til kemo, få dig en paryk, rygter er rygter, få dig et mantra! Og lev lykkelig

4. Historien om Norges 1. kvindelige sognepræst

Ingrid Bjerkås, blev Norges 1. kvindelige præst. Hun blev ordineret 19. marts 1961. 1200 mennesker overværede ordinationen inde i kirken, og lige så mange udenfor, hvor der var sat højtalere op! Hun fik sit første embede i Nordnorge under store protester i 1961. " Undergang og ødelæggelse" , spåede modstanderne ville ske for Den norske kirke. Men menigheden tog imod hende, og hun fik nogle gode år som sognepræst, til hun svært afkræftet måtte skrive sin afskedsansøgning i 1965.