Corde di gioia – Strings of Joy

V. Maria Johannsen
Mobil: 2138 0250
E-mail: koncerten@gmail.com
www.mariajohannsen.com

  1. Kaj Munk - sandhedsvidne og martyr
  2. Klassisk til pop – et gallaprogram
  3. Guldalderen i Danmark og Europa
  4. Voldsomt vejr, underfundige hekse og en lunefuld forel
  5. Russisk romantik


Corde di gioia - Strings of Joy blev grundlagt af sopran Maria Johannsen, som efter studier i København har optrådt utallige gange i Danmark, Tyskland, Italien og England som oratoriesolist og især med Liederkoncerter, som hun har specialiseret sig i. Maria er elev af Jytte Carl og har desuden en cand.scient. grad fra Niels Bohr Institutet. Med døtrene Anna (cello og klaver) og Giuly (violin og klaver) startede hun Corde di gioia - Strings of Joy i 2010, som blev en succes lige fra begyndelsen, med hundredvis af koncerter i hele Danmark og turneer til England, Tyskland, Italien og Skt. Petersborg. Corde di gioia har været omtalt i P2 to gange.
Man kan læse mere om Corde di gioia på hjemmesiden www.mariajohannsen.com, hvor man også kan finde udtalelser fra arrangører og publikum.

Corde di gioia – Strings of Joy optræder i hele landet. Er ofte på koncertrejser i udlandet.

1. Kaj Munk - sandhedsvidne og martyr

Foredrag ved sognepræst, Annette Wiuf Christensen, om Kaj Munks liv, værker og betydning. Annette Wiuf Christensen har siden sin tidlige ungdom læst Kaj Munks værker og studeret hans biografi og samtid. Der er de seneste år skrevet en del om Kaj Munk ikke mindst uden for Danmarks grænser, hvor han har haft stor betydning for frihedskampen i forskellige brændpunkter. Foredraget vil også afspejle denne vinkel.
Dertil synger og spiller trioen Corde di gioia -Strings of Joy musik fra Kaj Munks samtid. Mange komponister var dybt berørte af tidens begivenheder, af krigene og de politiske og kulturelle udviklinger i Europa og verden. Det gav de udtryk for i deres musik. Der vil være uddrag af værker af Carl Nielsen, Rachmaninoff og Elgar m.fl. og fællessange til tekster af Kaj Munk - og selvfølgelig er "Den blå anemone" med.
(2 x 45 min.; 8500 kr. dertil transport; vi har brug for et klaver/flygel og evt. mikrofon til foredraget)
Arrangementet har vi allerede opført i Kaj Munks præstegård i Vedersø, og Helnæs Kultur- og musikforening har booket det til maj 2018.

2. Klassisk til pop – et gallaprogram

De skønneste melodier fra opera og koncertsale med underholdende indslag. Et festligt program fuld af energi og entusiasme.
(2 x 45 min.; 8000 kr. dertil transport; vi har brug for et klaver/flygel)

3. Guldalderen i Danmark og Europa

Koncert med musik fra det tidlige 1800-tal, hvor vi følger H.C.Andersens rejser til datidens eurpæiske koncertsale. Man vil kunne høre opera-arier af Bellini, Donizetti og Verdi og uddrag af Mendelssohns violinkoncert og cellosonater m.fl. Værkerne bliver bundet sammen af muntre fortællinger.
(2 x 45 min.; 8000 kr. dertil transport; vi har brug for et klaver/flygel)

4. Voldsomt vejr, underfundige hekse og en lunefuld forel

En Liederkoncert med Maria Johannsen akkompagneret af Anna og Giuly Johannsen
Et underholdende program med Lieder af bl.a. Mozart, Schubert, Viktor Ullmann og Richard Strauss. Mozart var en af de første, som skrev Lieder, de er noget helt særligt, aldeles fulde af liv og nærvær.
Derefter har vi en afdeling med Goethe-fragmenter, som giver indblik i mange kroge af Goethes enorme forfatterskab og viser, hvordan komponisterne kunne blive inspireret af Goethes strøtanker. Der er bidrag fra Anna Johannsen, Zelter, Schumann og Richard Strauss.
Første del ender med et udvalg af de mest elskede Schubert-Lieder, bl.a. Ständchen, Nacht und Träume, Ave Maria og Die Forelle.
Anden halvdel indledes med to Lieder af Viktor Ullmann med tekst af F. Hölderlin. V. Ullmann skrev dem i 1942 i Theresienstadt. Det er helt ubegribeligt, at disse sange kunne blive til under de mest umenneskelige forhold. De er et stærkt vidnesbyrd om det gode og en kilde til håb.
Derefter er en sektion om voldsomt vejr, bl.a. Brahms’ Geistliches Wiegenlied med obligat cello, hvor jomfru Maria er fortvivlet over kulden og stormens rasen og Hugo Wolfs Das ist ein Brausen und Heulen, hvor klaveret maner stormen frem med pragtfulde oktavløb.
Aftenen slutter med Lieder af Richard Strauss med et væld af entusiasme, humor, livsglæde og kompositoriske indfald.
(2 x 45 min.; 8000 kr. dertil transport; vi har brug for et klaver/flygel)

5. Russisk romantik

Koncert med de vidunderlige melodier af Tchaikovsky, Alabieff, Rachmaninoff m.fl. Man vil kunne høre sange af Tchaikovsky og uddrag af hans Rokokovariationer for cello og de bedårende værker for violin samt sange og kammermusik af Rachmaninoff. Musikken bliver bundet sammen til en helhed af Corde di gioias muntre fortællinger om deres rejseoplevelser i Rusland.
(2 x 45 min.; 8000 kr. dertil transport; vi har brug for et klaver/flygel)
Corde di gioia har spillet koncerter i Skt. Petersborg, inviteret af Det Danske Generalkonsulat og Det Danske Kulturinstitut, og har optrådt med en Tchaikovsky-koncert i Det Russiske Center for Videnskabog Kultur i København.