Ebbe Larsen

Kontakt: Hybenvænget 2, 5250 Odense SV
Telefon: 6596 1627 – mobil: 4041 1846
E-mail: el@orionfilm.dk

  1. Rejsen til Zion - Foredrag med diasshow
  2. Oplevelser  - foredrag med film
  3. Tilbage i Dansk Vestindien
    Foredrag med diasshow
  4. Dengang – verden af i går - Foredrag med film
 

Film- og tv-producent, forfatter.
Kortfilminstruktør. Har siden 1961 produceret ca. 200 kortfilm og dokumentarfilm for blandt andet Statens Filmcentral og dansk og udenlandsk tv. 1988-1997 direktør for den regionale tv-station TV2/FYN. Siden 1997 igen selvstændig filmproducent med hovedvægten lagt på historiske kortfilm, som f. eks. filmen, ”Dengang i Danmark 1945-1970”.
Foredragsholder. – Forfatter til 8 bøger udgivet mellem 1999 og 2017.

Ebbe Larsen holder foredrag i hele landet. Honorar 3500 kr. - (Fra 2019: 4.000 kr.)

1. Rejsen til Zion - Foredrag med diasshow

Foredraget bygger på min seneste bog, den dokumentariske roman, Rejsen til Zion – en fortælling om 550 omvendte, danske mormoner, der i 1854 forlod Danmark, rejste over Altanter-havet og krydsede Amerikas vildmarker for at bygge sig en tilværelse i det nye Zion, som de kaldte mormonernes hellige land i nutidens Utah.
Foredraget illustreres med 130 dias, der skildrer den 2.000 km lange rejse de danske mormoner foretog med trækokser over prærie og bjerge. Der fortælles om de mange trængsler og farer, de danske emigranter udsatte sig for, og som gjorde, at ikke alle nåede deres mål. Koleraen høstede blandt danskerne, og frygten for indianeroverfald var altid nærværende.
Gennem oplæsning fra romanen fortælles om de tanker, emigranterne måtte have gjort sig ved at have valgt en ny religion, der blandt andet velsignede flerkoneri.
Der loves en spændende oplevelse af noget, der ret beset også er et lille stykke danmarkshistorie, udlevet på den amerikanske prærie
I en anmeldelse i Kristeligt Dagblad betegner Claus Gryner ”Rejsen til Zion” som en velkomponeret og nærværende skæbnefortælling.
Efter foredraget er det muligt at købe bogen til nedsat pris.
(Ca. 1 time 45 minutter. Pris.: 4000 kr. – Kørsel efter statens takst + evt broafgift/færge + evt. overnatning. Der medbringes eget udstyr til forevisning, dog forventes lærred i lokale)
 

2. Oplevelser – Foredrag med filmklip fra et spændende liv bag et filmkamera

Gennem 15 filmindslag deler jeg mine mange oplevelser med publikum. - Vi sejler med isbryderen, ”Elbjørn” gennem et isfyldt, dansk farvand, besøger i 1962 kystfiskere langs den jyske vestkyst, og følger dem under en redningsøvelse, når Vesterhavet viser tænder.

Vi er dybt inde i de svenske og norske skove, hører om kloge mænd og krybskytter fra Rold, oplever i Pennsylvania den religiøse Amish sekt, og overværer en Sun Rise Dance hos Apache indianere i Arizona.

- For blot at nævne noget af det, der fortælles om i foredraget, Oplevelser.
Medbringer alt nødvendigt udstyr til filmforevisning. God mørkelægning forudsættes.
(1 time og 45 minutter. Honorar: 4000 kr + kørsel efter statens takst + evt. færge eller broafgift + evt. overnatning)

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Tilbage i Dansk Vestindien
Foredrag med diasshow

Foredraget baserer sig på mine to bøger om Dansk Vestindien:
Romanen, ”Den Vestindiske Arv” fra 2011 og guiden, ”Dansk Vestindien – en guide til historie og oplevelser” fra 2013.
”Den Vestindiske Arv” er en dokumentarisk roman, hvor handlingen er henlagt til de vestindiske øer i 1830’erne. Selv om der er tale om fiktion, så bygger handlingen også på faktiske hændelser i den danske koloni op til slaveriets afskaffelse i 1848.
Hvor handlingen i romanen er fiktiv, så er indholdet i ”Dansk Vestindien – en guide til historie og oplevelser” til gengæld udelukkende baseret på fakta om både historie og nutid. Bogen er gennemillustreret med egne billeder.

Foredraget indledes med et diasshow, der skildrer de vestindiske øer, som de kan opleves i dag. Efter diasshowet fortælles om det, der inspirerede mig til at skrive de to bøger og den omfattende research, der ligger bag.
Sluttelig læses op fra begge bøger.
Efter foredraget er der mulighed for at købe de to bøger til nedsat pris.


To eksempler på anmeldelser af bøgerne:
Om ”Den Vestindiske Arv” skrev Erik Haast i ”Bøger”:
”En virkelig fremragende roman. Ebbe Larsen har med denne form fundet en ny vej til at fortælle danmarkshistorie. ”
Om ”Dansk Vestindien – en guide til historie og oplevelser” skrev Niels-Henrik Jensen i Jydske Vestkysten:
”For mange, mig selv inklusive, er det bogen, vi har ventet på i lang tid. Den er en følsom og gennemillustreret rejsefører med et langt tilbageblik i historien og en øjenåbner af format til nutidens Dansk Vestindien. ”

Medbringer alt nødvendigt udstyr til diasshow. – God mørkelægning forudsættes.
(Ca. 1 time og 40 minutter; Honorar: 4000 kr. + kørsel efter statens takst + evt. færge/broafgift + evt. overnatning)

 

 

4. Dengang – verden af i går, oplevet på film
Foredrag med film

En fortælling om den nære fortid, som man kan opleve den gennem gamle filmklip. Det er et tilbageblik på årene 1945-1970 – en periode, hvor Danmark gennemgår en udvikling, som næppe tidligere i historien. Gennem de gamle filmklip får vi et sjældent indblik i verden, som den kunne opleves for 40 til 70 år siden. – De filmklip, der vises, er for størstepartens vedkommende hentet fra filmen, Dengang i Danmark 1945-1970 – en film der i 2002 toppede bestsellerlisterne blandt video og DVD-film.
Medbringer alt nødvendigt udstyr til filmforevisning. – God mørkelægning forudsættes.
(Ca. 2 timer; Honorar: 4000 kr. + kørsel efter statens takst + evt. færge/broafgift + evt. overnatning)