Ellen Skov Birk

Kontakt: Dr. Holsts Vej 28, lejl.4, 8230 Åbyhøj
Telefon: 2174 2703
E-mail: esb8230@gmail.com

 

  1. Drageløberen
    -en fortælling om skyld og soning
  2. Nu er det længe siden…
  3. Karitas uden titel
  4. Mødre og sønner i Bibelen -
    Haga & Ismael, Sara & Isak, Rebekka & Jacob, Jomfru Maria & Jesus
  5. Eventyrfortællinger fra 1001 Nat, afrikanske, H.C. Andersen eller Grimms eventyr


Ellen Skov Birk fortæller med en baggrund som høj-, privat- og folkeskolelærer og cand. pæd. i dansk for børn i skole og kirke. Desuden fortælles for voksne på daghøjskoler, til sognemøder og i pensionistforeninger og på fortællefestivals. Er medlem af Ry Fortællekreds og Vestjyllands Fortællere - har været på flere fortællekurser.
Fortællingerne giver et unikt samspil med tilhørerne og mulighed for indlevelse i andre kulturer og livsvilkår med glæder, sorger, magi og humor.

Ellen Skov Birk fortæller i hele landet

1. Drageløberen
-en fortælling om skyld og soning

Khaled Hosseinis gribende og medrivende bog om to drenges fælles opvækst trods standsforskelle i Afghanistan, et land med store sociale og religiøse omvæltninger. Drageturneringen i 1975 bliver en skelsættende begivenhed med vidtrækkende konsekvenser for deres fremtidige liv. Den voksne fortæller, Amir, erkender, at fortiden kan man ikke begrave, den graver altid sig selv op igen. Det store spørgsmål er om man kan gøre en uret god igen?
En fortælling fra et muslimsk land, der handler om misundelse, skyld, soning, som også er kendte kristne begreber.
(90 min. uden afbrydelse; 3000 kr. ekskl. transport)

2. Nu er det længe siden…

150 år siden Jeppe Jensen, senere kendt som Jeppe Aakjær blev født 10. september i Fly sogn ved Skive. Fra Højskolesangbogen kender vi mange af hans sange fra digtene i Rugens sange.
Jeg giver mit bidrag til fejringen af den jyske bondedigter med et causeri over hans stormfulde liv fra bondedreng til folkekær digter på Jenle, genfortælling af en af hans krasse noveller på jysk og fællessang fra Højskolesangbogen.
(75- 90 min.; 3000 kr. ekskl. transport)

3. Karitas uden titel

Kristin Marja Baldursdottirs spændende roman tager sin begyndelse ved Første Verdenskrigs udbrud og handler om en usædvanlig islandsk kvinde og hendes barske og forunderlige livshistorie frem til Anden Verdenskrig. Hvilke muligheder havde en kvinde for at udleve sine kunstneriske evner i et afsidesliggende samfund som det islandske, hvor kampen for det daglige brød i sig selv var en udfordring.
(90 min. kan deles i to afdelinger; 3000 kr. ekskl. transport)

4. Mødre og sønner i Bibelen -
Haga & Ismael, Sara & Isak, Rebekka & Jacob, Jomfru Maria & Jesus

I mange samfund giver det status af blive mor til en søn - ligeledes i mange bibelske fortællinger.
Gennem levende fortælling gives der stemme til ovennævnte mødres beretning om glæde, omsorg, stolthed, bekymring og sorg over deres sønner.
(60 min.; 2500 kr. ekskl. transport)

5. Eventyrfortællinger fra 1001 Nat, afrikanske, H.C. Andersen eller Grimms eventyr

(Tid og pris efter aftale)