Ellen Dahl Bang

Kontaktadresse: Bernstorfflund Allé 52, 2920 Charlottenlund,
Telefon: 2120 1093
E-mail: bangellendahl62@gmail.com
Hjemmeside: www.ellendahlbang.dk

  1. Marias Hus

  2. Kristuslegender

  3. Vågekonen

  4. Frans af Assissi

  5. Fantastiske fortællinger

Historiefortæller. Født 1962. Uddannet skuespiller. I 1997 blev hun færdig som cand.mag. i teatervidenskab og mundtlig formidling på Københavns Universitet. Efterfølgende var hun ansat som informationsmedarbejder hos Red Barnet og arbejder i dag som foredragsholder, historiefortæller og indtaler lydbøger.
Hun fortæller vidunderlige, sjove og skøre historier. Historier fulde af visdom, magi og poesi. Fra alverdens lande og kulturer. Hun fortæller i et enkelt, medrivende og billedskabende sprog, med varme, dybde og humor.

Ellen Dahl Bang kommer i hele landet med sine foredrag.

1. Marias Hus

Marias Hus er fortællingen om en mor, en kvinde, et menneske. En fortælling om det kvindelige mysterium. Jomfru Marias liv er fyldt med undere og mirakler, men også tvivl og bekymringer. Nu er hun er gammel, og skal snart dø. Hun samler alle sine venner omkring sig til et kæmpe gæstebud, og ser tilbage på sit liv og alt hvad hun har oplevet.
Marias Hus er fortællingen om sammenhold og fællesskab. Det er fortællingen om de stærke kvinder, der stod ved siden af Jesus, og var med til at udbrede budskabet. Om kærlighed, ligeværd og guddommelighed.
Marias Hus tilbydes med Trine Opsahl på keltisk harpe.
(60-90 min; ingen hjælpemidler; u/musik 4000,- kr + kørsel, m/musik 8000,- kr + kørsel)
Ny fortælling!

2. Kristuslegender

Kristuslegender er et foredrag om Selma Lagerlöf, hendes liv og forfatterskab, hvor historiefortælling indgår som det bærende element. Selma Lagerlöf bliver som barn ramt af en lammelse i benene. Men Paradisfuglen hjælper hende, og hun lærer at gå igen. Fuglen har ingen ben, men det behøver man jo heller ikke i Paradis; der kan man jo klare sig med et par vinger! Hun får som den første kvinde Nobelprisen i Litteratur.
Man kan også vælge foredraget fra, og nyde en af hendes legender med musikalsk ledsagelse af Trine Opsahl på keltisk harpe. Ex. ”Legenden om juleroserne”, ”Legenden om Fru Lucia” eller ”Betlehems barn”.
(60-90 min; ingen hjælpemidler; u/musik 4000,- kr + kørsel, m/musik 8000,- kr + kørsel)
Tidligere fremført: Himmelev Kirke, Næstved Kirke, Vindinge Kirke, Svinninge Kirke, Thorning Kirke, Jacobs kirken i Roskilde, Stillinge Forsamlingshus, Hospice Sjælland + mange andre……

3. Vågekonen

Vågekonen er en historisk fortælling fra 1800-tallet. Den handler om Erika, der er socialt udstødt og lever et liv på kanten, men gennem sit arbejde med at passe de døende finder en mening med sit liv. En gerning hun ufrivilligt går ind til, og ikke har nogen forståelse for.
Men arbejdet som vågekone gør noget ved hende. Gennem sit møde med de døende, oplever hun stærke og smukke øjeblikke, hvor både hun som vågekone og den der skal dø har noget at fortælle og give hinanden.
Der er mulighed for samtale efter fortællingen.
(60-90 min; ingen hjælpemidler; u/musik 5000,- kr + kørsel, m/musik 8000,- kr + kørsel)
Tidligere fremført: Hasle Kirke, Kulturstedet Lindegården, Livsstilhøjskolen Gudum, Fortællegalleriet Holstebro, Valbyparken mm.

4. Frans af Assisi

Frans af Assisi er en musikfortælling om et usædvanligt menneske, lavet i samarbejde med Trine Opsahl på keltisk harpe. En fantastisk historie om en mand og hans indre rejse, med fokus på hans drømme og visioner, som var kilden til hans indsigt og hans visioner for fremtiden. Det er også historien om et menneske, der kæmpede med sig selv, sine medbrødre og livet selv, i sine bestræbelser på at nå en højere bevidsthed. Han blev født til et liv i rigdom, men valgte et liv som fattig munk. Han havde en overvældende glæde ved livet og kærlighed til alt levende.
(60-90 min; ingen hjælpemidler; 8000,- kr + kørsel)
Tidligere fremført: Fanø Kirke, Ågerup Sognegård, Borbjerg Kirke, Kirkehuset i Søvind, Sankt Jørgens Kirke, Næstved.

5. Fantastiske fortællinger

Foredrag om Karen Blixen. En ægte storyteller. Eller fortællerske som hun kaldte sig. Hun tilhørte, som hun sagde, en gammel, uvirksom og vild stamme, som havde sat sig ned blandt hæderlige hårdtarbejdende folk i det virkelige liv, og nu og da havde kunnet skabe en virkelighed der tiltalte disse.
Karen Blixen havde evnen til at tryllebinde sit publikum med sine fascinerende, magiske og eksotiske fortællinger. I selskab med hende åbner verden sig i al sin storhed; dragende, forunderlig og dæmonisk.
I foredraget indgår en af hendes fortællinger ex: Skibsdrengens fortælling, Dykkeren, m. fl.
(60-90 min; ingen hjælpemidler, 4000,- kr + kørsel)
Tidligere fremført: Sognegårde, kirker, skoler og Teaterbygningen i Køge m. fl.