Erindringsfabrikken

Kontakt: Stændertorvet 1, 2. sal 4000 Roskilde
E-mail: info@erindringsfabrikken.dk
Telefon: 2621 9003
www.erindringsfabrikken.dk 

  1. Erindringssalon – Kan du huske, hvordan man danser jitterbug?
     


Erindringssalonen faciliteres af makkerparret Tine Futtrup Lund og Lise Ellevang Rasmussen. Sammen har de siden 2011 lavet projekter med fokus på musik, erindring og generationsmøder.

Erindringsfabrikken holder foredrag i hele landet

Erindringssalon – Kan du huske, hvordan man danser jitterbug?

Hvorfor erindringssalon?
• Det vækker minder fra en svunden tid
• Det sætter gang i samtalen
• Det skaber glæde og fællesskab

Indhold: Igennem sang, musik, fortælling og legendariske lydklip tegner vi et billede af krigs- og efterkrigstidens Danmark, hvor deltagernes erindringer inddrages som levende historiebilleder. Vi mindes rationerings-mærker, mørklægning og udgangsforbud, hvad skete der i os og omkring os ved befrielsen, samt i tiden derefter, hvor nye fænomener som jitterbug, ”nyloner” og friske appelsiner så dagens lys.

Program:
Krigstid: Sang, musik og lydklip bindes sammen af fortællinger fra dengang, hvor Danmark var besat. Datidens slagere høres fra en gammel pladespiller og vi genser hverdagsting fra krigens tid. Vi afslutter første del med det uforglemmelige lydklip fra d. 4. maj 1945, hvor Danmark blev befriet.

Pause: Der serveres kiksekage og Richs kaffeerstatning.

Efterkrigstid: Vi hører om nye strømninger fra USA i musikken, moden og ungdomskulturen. Der læses højt fra efterkrigstidens bestseller ”Teenage” med alt fra skønhedstips, hygiejneråd og korrekt opførsel i forhold til det modsatte køn. Hvordan danser man jitterbug? Hvilket tøj havde man på? Vi tager deltagerne med på en tur ned af mindernes allé, og mon ikke, vi også får os en lille svingom?!
Antal: Max 60 deltagere.
(Varighed: To timer. Pris: 5.000 kr.)

Publikumsreaktioner:
Nina Thomsen, Sundhed- og Omsorgsborgmester, København:
”Erindringsfabrikkens arbejde er utrolig relevant og meget givende. Jeg giver dem mine varmeste anbefalinger.”

Inge Lise Løkkegaard, Præst i Grundtvigs Kirke og arrangør af Erindringstue i kirken:
”Vi vil gerne takke Tine og Lise for en meget fin eftermiddag. De to fik på indlevende vis den fælles historiske erfaring og det personlige vidnesbyrd frem – og også de store følelser! Det blev en eftermiddag med både latter og tårer i øjenkrogen. Oplæsning fra gamle slidte dagbøger og begejstret dans, der var svær at stoppe igen!”