Erindringsfabrikken

Kontakt: Rabalderstræde 11, Musicon, 4000 Roskilde
E-mail: info@erindringsfabrikken.dk
Telefon: 2621 9003
www.erindringsfabrikken.dk 

  1. Erindringstue – Kan du huske, hvordan man danser jitterbug?
     


Erindringsfabrikken består af makkerparret Tine Futtrup Lund og Lise Ellevang Rasmussen. De har siden 2011 arbejdet med at skabe livsglæde i krydsfeltet imellem erindring, musik og generationsmøder.

Erindringsfabrikken holder foredrag i hele landet

Erindringstue – Kan du huske, hvordan man danser jitterbug?

Indhold:
Igennem sang, musik, fortælling og legendariske lydklip tegner vi et billede af krigs- og efterkrigstidens Danmark, hvor deltagernes erindringer inddrages som levende historiebilleder. Vi mindes rationeringsmærker, mørklægning og udgangsforbud, hvad skete der i os og omkring os ved befrielsen, samt i tiden derefter, hvor nye fænomener som jitterbug, tyggegummi, ”nyloner” og friske appelsiner så dagens lys.
Program:
Krigstid: Sang, musik og lydklip bindes sammen af fortællinger fra dengang, hvor Danmark var besat. ”Man binder og på mund og hånd” høres fra en gammel pladespiller, og vi mindes rationering, varemangel og erstatningsprodukter. Måske kan deltagerne berette om opfindsomme sparretricks og fornuftige husmoderråd? Vi afslutter første del med det uforglemmelige lydklip fra d. 4. maj 1945, hvor Danmark blev befriet.
Pause:
Der serveres kiksekage og bydes på Richs kaffeerstatning
Efterkrigstid: Vi lytter til efterkrigstidens toner og synger sange akkompagneret af klaver fra slut 40´erne og 50´ernes Danmark. Vi hører om nye strømninger fra USA i musikken, moden og ungdomskulturen. Der læses højt fra efterkrigstidens bestseller ”Teenage” med alt fra skønhedstips, hygiejneråd og korrekt opførsel i forhold til det modsatte køn. Hvordan danser man jitterbug? Hvilket tøj havde man på? Vi tager deltagerne med på en tur ned af mindernes allé og mon ikke, vi også får os en lille svingom?!
Antal: Max 60 deltagere

Inge Lise Løkkegaard, Præst i Grundtvigs Kirke og arrangør af Erindringstue:
”Vi vil gerne takke Tine og Lise for en meget fin eftermiddag. De to fik på indlevende vis den fælles historiske erfaring og det personlige vidnesbyrd frem – og også de store følelser! Det blev en eftermiddag med både latter og tårer i øjenkrogen. Oplæsning fra gamle slidte dagbøger og begejstret dans, der var svær at stoppe igen!”

Anne Kongsted, kulturmedarbejder i Risbjerg Kirke og arrangør af Erindringsstue:
Jeg ville ønske, jeg kunne sende en lydfil med alle de ROSER, jeres Erindringstue har fået. I dag kom én af vores gæster: ”Det var så fantastisk, de talte slet ikke ned til os.....så meget underholdning taler til os som om, vi er sådan nogle gamle oldinge”

Se en kort film om Erindringstuen: http://erindringsfabrikken.dk/erindringsstue.php
Læs mere om os: www.erindringsfabrikken.dk

Varighed: To timer. Pris: 6.000 kr. inklusiv transport