Flemming Både

Kontakt: Øster Allé 18, 8260 Viby J.
Telefon: 2122 1551
E-mail:
mail@flemmingbaade.dk
Hjemmeside: www.flemmingbaade.dk

  1. Bamse, -omkring sangeren Flemming Bamse Jørgensen
  2. Bent Fabricius-Bjerre
  3. Kim Larsen - sanger, digter og spillemand!
  4. Benny Andersen - nationalskjald
  5. John Mogensen - en folkekunstner
  6. Kai Normann Andersen -musikken er af...
  7. Sigfred Pedersen- forårsdigteren 
  8. Røverne fra Rold og andre Røverhistorier
  9. Julens sange og salmer og deres baggrund

Bachelor i musik fra Aalborg Universitet. 40 års erfaring som musiker og underholder heraf de seneste 20 år som fuldtids musiker, troubadour og foredragsholder. Akkompagnerer selv de musikalske foredrag på harmonika og klaver.

Honorar: Hverdage i dagtimerne 4.000 kr. Aften/weekend kr. 4.500 + kørsel fra Aarhus.

Flemming Både holder foredrag i hele landet (Bornholm undtaget).
Foredragene er tidligere holdt: Over hele landet utallige gange!

1. Bamse, -omkring sangeren Flemming Bamse Jørgensen

Goddaw do! Den store ærke-aarhusianske Flemming Bamse Jørgensen, der egentlig ikke ønskede sig at være kunstner, men bare gerne ville underholde sit publikum og få dem til at synge og danse. Men hans store og følsomme stemme kunne meget mere end det. Flemming havde hele livet komplekser over at være adoptivbarn, og måske netop derfor betød familien alt for ham. Vi skal synge en masse af hans bedste sange.
(90-120 min.)

2. Bent Fabricius-Bjerre

Masser af gode sange, filmmusik og ikke mindst temaer og kendingsmelodier til mange TV-serier og udsendelser har Bent produceret gennem sine mere end 80 år som aktiv musiker, komponist og forretningsmand. Ikke mange opnår et så langt og intenst liv i musikkens tjeneste, og for mange danskere er han da også nærmest blevet lydsporet til danskernes liv. Foredraget handler om et flittig, spændende og seriøst arbejdende menneske, 3 ægteskaber, et musikliv, der startede før 2. verdenskrig og så skal vi selvfølgelig synge nogle af hans sange. Desuden vil Flemming synge og spille nogle af de bedste temaer, Bent har skrevet - Matador, Alley Cat, Olsen Banden o.s.v.
(90-120 min.)

3. Kim Larsen - sanger, digter og spillemand!

Folkekær og folkelig som få og med en enorm produktion på mere end 500 indspillede sange. Da han døde i 2018 gik landet nærmest i sorg og beviste hvor folkekær Kim var. Med hans store gab og lineære sprog sang han sig ind i alle danskere – fra statsministre til børnehavebørn. Hans tekster spænder vidt med blik for skæve eksistenser, kvinder og livets mange aspekter. Min fortælling handler også om en meget privat Kim Larsen, et stædigt rad og lunefuld samarbejdspartner, men først og fremmest om en flittig spillemand, der elskede sit publikum og at stå på scenen – og han stod der det lige til det sidste.
(90-120 min.)

4. Benny Andersen - nationalskjald

Da Benny Andersen døde i 2018 havde han mere end 60 år som professionel digter bag sig. Et kendetegn for ham er at han som regel fik smilet frem med sine digte, men også viserne er folkekære - Ikke mindst Svantes Viser og alle sangene til Rosalina.
Jeg fortæller i et musikalsk foredrag om den beskedne og elskelige dansker, om hans 3 ægteskaber, der fik stor betydning for hans digte - og der er selvfølgelig masser af fællessange.
Benny Andersen er den mest læste og sungne moderne danske lyriker.
Jeg sætter vand over til et par herlige timer, så lige om lidt er kaffen klar!
(90-120 min.)

5. John Mogensen en folkekunstner

John Mogensen blev kun knap 49 år gammel, men nåede en status som stor kunstner i Danmark. Selvom det er over 40 år siden han døde, lever hans sange endnu i fuld vigør. Efter en lang musikalsk karriere han brød igennem på dansktoppen. Han var meget anderledes i sit sprog og sine markante holdninger, og folket tog ham hurtigt til sig som den provokerende sanger, der turde sige sandheden. Men John Mogensen var også et perfektionistisk, meget musikalsk og poetisk begavet menneske. Desværre led han meget af sceneskræk og dette samt hans hårde livsstil med alkohol, røg og god mad, tog til sidst livet af ham i en alt for tidlig alder. Alt dette fortæller jeg om i mit musikalske foredrag, hvor vi selvfølgelig skal synge en masse af John Mogensens sange.
(90-120 min.)

6. Kai Normann Andersen - musikken er af...

Så langt tilbage, jeg husker, har Kai Normann haft musikalsk betydning for mig. Hans enorme produktion af revyviser, filmmusik og slager-melodier er kendt og elsket af alle.
Kai Normann var meget privat og tilbagetrukket og kun få kender mennesket bag en af de mest betydningsfulde populærkomponister i det 20. årh. Jeg har gravet historierne frem og akkompagnerer til en masse af de kendte sange, som vi skal synge sammen.
(90-120 min.)

7. Sigfred Pedersen - forårsdigteren

Nyhavnsdigteren og Forårets digter er sigende  kælenavne om den folkelige digter, der har beriget os med utallige  herlige viser.
Jeg synger for og trækker i harmonikaen til alle fællessangene, samt fortæller en munter historie om hans liv.
(90-120 min.)

8. Røverne fra Rold og andre Røverhistorier

Et musikalsk foredrag om de autentiske ugerningsmænd fra mit eget barndomsland – Rold Skov egnen.
Jeg synger røverviser og andre sange. Masser af fællessang og viser knyttet sammen af muntre anekdoter. Jeg akkompagnerer på min harmonika.
(90-120 min.)

9. Julens sange og salmer og deres baggrund

En historie om julen og dens traditioner fortalt gennem julesange og -salmer.
Syng dig i julestemning og få svar på om julemanden findes samt hvordan juletraditionerne opstod.
(90-120 min.)