Hanna
  Ragnarsdóttir

Kontakt: Aninevej 13, Rantzausminde, 5700 Svendborg
Telefon: 6070 9097 - 6220 8031
E-mail: gullyhanna@oncable.dk
Hjemmeside: www.ragnarsdottir.dk

  1. Island i ord, toner og billeder – Musikalsk foredrag
  2. Den nordiske Sangskat
  3. Danske Evergreens, sange fra film og revy – Viser og sange

Hanna Ragnarsdottir har over 25 års erfaring som sangskriver og udøvende visesanger i Danmark. Hun er født og opvokset i Island, i et hjem med musik og sang, gik til guitar og klaver spil som barn og sang altid i kor. Hun har boet i Danmark siden 1976 med sin familie.
Hanna har udgivet 7 CD'er med blanding af islandske og danske sange, mest i visestilen, men også lidt country og dansk top sange, og medvirket på en del andre CD udgivelser.
Hanna har optrådt i hele landet, og en del i Tyskland, turneret i Island, Norge og Finland.
Medvirket i mange forskellige lokal- tv og radio udsendelser og er blevet spillet i DR.
Hanna optræder som duo eller trio med sine dygtige professionelle musikere som også spiller og synger på hendes forskellige CD udgivelser. Læs mere:  www.ragnarsdottir.dk
Hanna nærer en stor kærlighed til den danske sangskat, og synger også håndplukkede sange fra de andre nordiske lande. Men hendes egne sange på dansk og islandsk fylder også en del.
Hanna optræder til Kirkekoncerter, Sogneaftener, i foreninger, pensionistforeninger, til privatfester, på plejehjem, Viseklubber, Cafeer og festivaler.
Instrumenter: Guitar, klaver, harmonika, keybord.
Hanna medbringer selv lydanlæg.
Hanna synger sange af bl.a.:
Kai Normann Andersen, Sigfred Pedersen, Carl Nielsen, Sjøberg, Cornelis Vreesvijk, H. C . Andersen, Bengt Ahlfors, Halfdan Rasmussen, Benny Andersen, C. M. Bellman, PH, Knud Pheiffer, Karl Bjarnhof, Sebastian, Anne Linnet, Børge Müller, Svend Gyldmark, Aage Stentoft, Ludvig Brandstrup, Mogens Dam, Victor Skaarup, Kaj Munk, Andreas P. Nielsen, og de islandske digtere: David Stefánsson, Hugrún, Jóhannes úr Kötlum og Hanna selv.
Lydfiler kan høres på www.ragnarsdottir.dk

Hanna Ragnarsdottir kommer i hele landet med musikere - som duo eller trio.

1. Island i ord, toner og billeder – Musikalsk foredrag

Et indblik i ord, toner og billeder i mit dejlige fædreland Island, med kun ca. 300 tusind indbyggere. Island med den storslåede, smukke og dramatiske natur, historie og kultur. Islændinge er stolte, seje og stædige mennesker med stærke familiebånd. De værner om det islandske sprog og historie. Island er et meget moderne land, som alligevel har så meget mystik over sig.
Vi vil vise en fantastisk smuk, kort film med dansk tale. Fra de historiske steder, fra den flotte barske natur, smukke steder, folket og kulturen, og fra det moderne Island.
Hanna vil synge en del af sine melodier på islandsk til gamle digte af landets kendteste digtere, og fortælle lidt om dem. Det hele krydres med danske fællessange fra den årstid, vi befinder os i og eventuelt viser og sange fra den nordiske sangskat.
Vi tilpasser vores program gerne efter lejlighed og årstid.
(Varighed: 2 x 45 min. eller efter aftale – som duo eller trio. Honorar: Duo: 4.500 kr. plus transport – Trio: 6.000 kr. plus transport)

2. Den nordiske Sangskat

En stemningsfuld og afvekslende program, hvor nærheden og kontakten mellem kunstnere og publikum er det centrale, meget gerne kombineret med fællessange og årstidens dejlige danske sange.
Den islandskfødte Hanna, synger sine egne viser og sange på islandsk og dansk, fra hendes 7 CD udgivelser, og også de mere kendte danske og nordiske viser
Sangene handler om: drømme, tro, håb, længsel og kærlighed, Om glæden ved de små børn og også de flyvefærdige, den store gave at få børnebørn, som Hanna beskriver som: Livets dessert. Sange om de ting som optager os i hverdagen, om naturen og årstiderne, hyldest til både hjemlandet Island og til dejlige Danmark. Og indimellem fortæller Hanna lidt om sangene og hvad de islandske digte handler om. Hanna har bl.a. sat musik til mange gamle islandske kendte digte og Halfdan Rasmussen´s digte, både de sjove og de mere alvorlige, og jeg har fået hans personlige anerkendelse i breve.
Det vil være sange som: Visen om de atten svaner, Nu er jord og himmel stille, Samarkand, De nære ting, Solen er så rød mor, Den første gang jeg så dig, Musens sang, Almindeligt, Tre røde roser, Til en veninde, Forårsdag, Vårvise, Har du viser min ven, Du som har tændt, Violpigen, Fyn, I skovens dybe, Svantes lykkelige dag, Barndommens land, Veronica, Halfdan Rasmussens viser og Hanna´s viser og sange på dansk og islandsk.
Vi tilpasser vores program gerne efter lejlighed og årstid.
(Varighed: 2 x 45 min. eller efter aftale – som duo eller trio. Honorar: Duo: 4.500 kr. plus transport – Trio: 6.000 kr. plus transport)

3. Danske Evergreens, sange fra film og revy – Viser og sange

Et afvekslende og folkeligt program fra den rige danske sangskat. Sange fra de gode gamle dage, fra film og revy, og også sømandssange hvis det ønskes. Sange som folk ikke kan la´ være med at synge med på. Og ind imellem synger Hanna de kendte viser og sange fra norden, blandet med hendes egne sange fra hendes CD er, krydret med lidt fortælling. Det vil også være rig mulighed for at synge med på fællessange fra den årstid vi befinder os i.
Og det vil være sange som: Pige træd varsomt, Jeg vil bygge en verden, Kærlighed, De nære ting, Mor er den bedste i verden, Mariehønen, Den allersidste dans, Jeg har elsket dig så længe, Du er min øjesten, Man bli´r så glad når solen skinner, Den gamle gartner, Pigen og søndenvinden, Vildandens sang, Hils fra mig, Under den hvide bro, Det var en lørdag aften, Jeg er Zigøjner, Så sødt, I Kongens have, Hør min sang, Nu går våren og mange, mange flere. Plus Hannas sange og fællessange.
Vi tilpasser vores program gerne efter lejlighed og årstid.
(Varighed: 2 x 45 min. eller efter aftale – som duo eller trio. Honorar: Duo: 4.500 kr. plus transport – Trio: 6.000 kr. plus transport)