Hanne og Peter Høyer

Kontakt: Pileallé 3, Øer, 8400 Ebeltoft
Telefon: 4021 3771 el. 2372 1255
E-mail: hph.foredrag@gmail.com

  1. Kan man sejle til Berlin?
  2. Med tog over ”Verdens tag”; en rejse i Tibet, "Lille Tibet" og Kina
  3. Gennem Gøtakanalen og Østersø-Skærgården


Vi er begge pensionister, og bruger en del sommeren på at sejle i vores motorbåd. Om vinteren rejser vi så vidt muligt; og oplever vi i den forbindelse noget, som kan være af interesse for andre, bruger vi også vinterhalvåret på at tage ud i foreninger og klubber og holde billedforedrag herom.

Hanne og Peter Høyer holder foredrag i Jylland og på Fyn. Sjælland og øerne evt. efter nærmere aftale.

1. Kan man sejle til Berlin?

Ja, det kan man faktisk!
I dette billedforedrag kommer tilhørerne med på en dejlig sejltur ad floder og kanaler til Tysklands pulserende hovedstad, Berlin.
Undervejs nyder vi den utroligt smukke natur, og lægger til i mange, hyggelige byer. Og i Berlin sejler vi tværs gennem byens centrum, og ser bl.a. Berlins domkirke, Rigsdagsbygningen og East Side Gallery fra vandsiden.
Vi besøger også hansestæderne, Lübeck, Havelberg, Greifswald og Stralsund, og Østersø-øerne, Usedom og Hiddensee, som er naboøer til den mere kendte ø, Rügen; og der fortælles om oplevelser undervejs og om historiske begivenheder og personligheder fra området.
Et foredrag for både ”landkrabber” og sejlere.
(Ca. 90 min.; 2500 kr. incl transport (Jylland og Fyn), 2500 kr. + transport efter aftale (Sjælland))

2. Med tog over "Verdens tag"; en rejse i Tibet, "Lille Tibet" og Kina

I juli 2006 indviede Kina en helt ny jernbane fra Kina, over den tibetanske højslette, til Tibets hovedstad, Lhasa; verdens højest beliggende jernbane, som bød på kæmpe udfordringer under byggeriet. 3 mdr. efter indvielsen rejste vi, som nogle af de første turister med denne jernbane. Dette kulturhistoriske billedforedrag tager jer med på togturen og fortæller i ord og flotte billeder om vore oplevelser i dette fjerntliggende, fremmedartede og politisk højspændte land. Foredraget indeholder også besøg hos Terracottakrigerne i Xian, på Den Kinesiske Mur og i den Forbudte By. Og vi fortæller om Tibets historie, om buddhismen i Tibet, om Dalai Lamaerne og den fantastiske historie om Terracottakrigerne.
(Ca. 90 min.; 2500 kr. incl transport (Jylland og Fyn), 2500 kr. + transport efter aftale (Sjælland))

3. Gennem Gøtakanalen og Østersø-Skærgården

I dette billedforedrag kommer I med på en skøn sejltur tværs gennem Sverige via Trollhättan kanalen, de store søer og Gøta kanalen (som i folkemunde går under navnet: ”Skilsmisse-kanalen” p.gr. af de mange sluser). I kommer også med på turen ned gennem den vidunderligt smukke Østersø-skærgård. Undervejs besøger vi mange hyggelige steder, og fortæller om vore oplevelser og om historiske begivenheder og – personer fra området, hvor dansk og svensk historie i århundreder blev flettet sammen. Et foredrag for både ”landkrabber” og sejlere.
(Ca. 90 min.; 2500 kr. incl transport (Jylland og Fyn), 2500 kr. + transport efter aftale (Sjælland))