Helle Merete Brix

Bor i København
Mobil: 2292 7046
Mail: hellemerete@hellemeretebrix.com
Hjemmeside: www.hellemeretebrix.com 

  1. Terrorens øjenvidner
  2. Kreativitet og krise


Helle Merete Brix er freelancejournalist, forfatter og tidligere litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun har udgivet en række bøger om religiøs fundamentalisme, terrorens ofre, barndom og spiritualitet. Igennem de seneste mange år har Helle Merete holdt foredrag om disse emner i både Danmark og udlandet: Fra tænketanke i Europa til danske aftenskoler og private foreninger. Foredragene er naturligvis altid efterfulgt af diskussion og debat.

Helle Merete holder foredrag i hele landet

1. Terrorens øjenvidner

Igennem de seneste år er Europa blevet ramt af en række terrorangreb. Der er i medierne et stort fokus på gerningsmændene. Men hvad med terrorens ofre? Hvordan går livet videre for forældre, der har mistet deres børn i et terrorangreb? Hvordan lever man videre efter Bataclan og Utøya? Efter at have mistet sine venner i en massakre på et kloster i Algeriet? Og spiller religionen en rolle i en helingsproces? Med udgangspunkt i bogen "Blandt kolibrier og kalasjnikover. Om terrorens ofre" fortæller Helle Merete om terrorens ofre i lande som blandt andet Frankrig, Norge og Danmark.
(Tid og pris efter aftale)

2. Kreativitet og krise

Hvad gør man som menneske, når katastrofen rammer? Når sorgen kommer til ens hus? Når man som voksen forsøger at komme overens med en barndom præget af svigt? Et kreativt udtryk, som for eksempel at skrive om det svære i ens liv kan være en hjælp på vejen mod at hele sine sår. Med udgangspunkt i sine mange år som underviser på selvbiografiske kurser - og med afsæt i sin egen barndom – fortæller Helle Merete om personlige og professionelle erfaringer med kreativitet og krise.
(Tid og pris efter aftale)