Helle Asmild

Kontakt: Kirkedalen 13, Voerladegård, 8660 Skanderborg
Telefon: 2932 2133
E-mail: helleasmild@hotmail.com
Hjemmeside: www.helleasmild.dk

  1. En Flygtnings Fortælling
  2. Pilgrimsfærden
    En fortælling med musik
  3. Dansk/Afrikansk Julekoncert
  4. Karen Blixen fortællinger - historiefortælling med musik
  5. Om en rejse til Kenya - historiefortælling med musik


Helle Asmild er musiker og historiefortæller.
Hun er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium som klassisk akkordeonist og er historiefortæller gennem mange år bl.a. som medlem af Ry Fortællekreds
Helle Asmild har vandret på pilgrimsruten Camino de Santiago med sin datter på 1 ½ år, og har rejst i Østafrika - først i 1989 med en rygsæk og senere igen i 2016 med sine tre ældste børn og deres musikinstrumenter.
På denne rejse skabte mødet mellem en dansk musikfamilie og den karismatiske kenyanske perkussionist Reagan Oduor Nyachienga orkesteret M-Tafsiri Africa Band.
I 2017 kom en flytning fra Syrien rejsende. Han blev budt velkommen i familien, hvor han nu bor, og hans beretninger fra livet i Syrien og Libanon, om flugten til Europa og om kampen for at tilpasse sig en ny kultur danner grundlaget for ”En flygtnings fortælling.”

Helle Asmild holder foredrag og giver koncerter i hele landet (Bornholm undtaget), både alene og sammen med M-Tafsiri Africa Band.

1. En Flygtnings Fortælling

Der bor en flygtning fra Syrien i min familie - ikke som en logerende men som et fuldgyldigt familiemedlem, og på den måde kom en ny historie vandrende.
1. del: Historiefortælling - varighed 60 min.
På flugt fra hjemlandet” - Historien om en flugt fra Syrien til Danmark og en fortælling, der også kan hjælpe os til at forstå, hvorfor så mange flygtninge ikke bliver i nærområderne.
Velkommen til Danmark” - Hvordan opleves det at komme til Danmark, når man kommer fra et sted og en kultur, der er så anderledes? Nogle gange er det, der er svært og mærkeligt, slet ikke det, som vi tror.
Hvad er der sket med min bror?” - En gribende fortælling om håb og savn, men også en historie om, hvordan den danske, kristne kultur kan påvirke de nytilkomne og om tilgivelsens frisættende kraft.
2. del: Spørgsmål og diskussion - varighed ca 60 min. (gratis tilvalg)
Integration. Hvordan ser integrationen ud fra ”den anden side af hegnet?” Hvad virker, hvad virker ikke og hvorfor?
At leve er at lære. Der er så meget, som vi synes, at flygtningene skal lære, men hvad kan vi lære af dem?
En flygtning som et familiemedlem. Hvordan er det egentlig at have en flygtning som et medlem af sin husstand og familie?
Det fatter jeg simpelthen ikke! Hvor er det, at det går galt i kommunikationen? Vi misforstår og fejlfortolker hinanden på livet løs, og min familie er ingen undtagelse. Hvordan griber vi sådan et møde an, og hvordan retter vi op på fadæserne?
Kædedans At danse sammen er en rar måde at være sammen på. Jeg laver gerne et lille indslag, hvor jeg instruerer nogle lette danske og udenlandske kædedanse.
(Varighed: 60-120 min. Pris: 4.000 + transport)

2. Pilgrimsfærden
En fortælling med musik

”Du kan ikke bære din bagage og dit barn op og ned af Camino de Santiagos bjergstier. Det er umuligt!
”Jamen så køber jeg da bare et æsel!”
Jeg var ikke til at skyde igennem, da jeg i 1998 planlagde min pilgrimsfærd med min datter på 1½ år.
Ingenting blev, som jeg havde drømt om - heller ikke æslet.
Pilgrimsfærden er både en fortælling og en koncert!
I vekselvirkning med den tankevækkende beretning om at tage på pilgrimsvandring alene med et lille barn, spiller Helle Asmild satserne fra Jacque Ibert`s klassiske suite ”Histoires”.
Skiftene mellem historiefortælling og klassisk musik giver en helt særlig og meget intens stemning, som åbner for en ny måde at opleve både musik og fortælling på.
Se mere på hjemmesiden: www.helleasmild.dk
(60-90 min.; 4000 kr. + transport)

3. Dansk/Afrikansk Julekoncert

Hvad sker der, når man blander en kenyansk perkussionist med en dansk musikfamilie?
Hvad sker der, når man sætter afrikanske rytmer til europæiske julesange?
Hvordan lyder en kenyansk julemelodi?
Ovenstående er noget af det, som M-Tafsiri Africa Band vil vise, når de slår sig løs, og med en spændende og varieret koncert viser publikum, hvordan glæden ved at synge julen ind rækker verden rundt, og hvordan den afrikanske musiks nerve og livsglæde kan krydre og berige den danske julesangs-tradition.
M-Tafsiri Afrika Band er et band bestående af Reagan Oduor Nyachienga fra Kenya på percussion samt familien Malmgren Asmild fra Voerladegård på violiner, bratsch, mandolin, klarinet, saxofon, trompet, harmonika og sang.
Ved en eventuelt efterfølgende sammenkomst i menighedshuset (det koster ikke ekstra) vil vi blandt andet fortælle om:
Hvad julen betyder i Kenya og hvordan man fejrer den.
Hvad kristendommen og det kristne budskab betyder, hvis man er vokset op i en lille kenyansk landsby – eller i Nairobis slum.
Hvad mener Reagan, når han siger, at danskere og kenyanere på nogle vigtige punkter ligner hinanden?
Vi vil også gerne berette om, hvordan åbenhed og nysgerrighed kan skabe venskaber på tværs af kontinenter, og hvordan viljen til at lære af andre lærte os noget vigtigt om os selv.
(Varighed: 60 minutter + evt. efterfølgende sammenkomst i menighedshuset. Pris incl. transport: 10.000 kr.)
Se mere på hjemmesiden: www.mtafsiriafrica.com 

4. Karen Blixen fortællinger - historiefortælling med musik

Karen Blixen havde en historie om Kenya – har Kenya en historie om hende?
Karen Blixen var en fantastisk forfatter, og så var hun historiefortæller.
Hun fortalte gerne om sin tid i Afrika, og som enhver ægte historiefortæller løj hun sine historier dybere og sandere.
Sammen med Helle Asmild fortæller og spiller M-Tafsiri Africa Duo deres version af Karen Blixen og Kenya.
Ved hjælp af historiefortælling skal vi prøve at komme ind under huden på Karen Blixen - denne komplekse og på mange måder hemmelighedsfulde person. Vi skal opleve den afrikanske musik, og vi skal også se historien fra den anden side - fra Afrikas side, ligesom vi skal have en smagsprøve på den publikumsinvolverende afrikanske fortælletradition.
(Varighed: 2 x 45 minutter, men kan tilpasses arrangørernes ønske. Pris: 4.000 kr. + transport).
Se mere på hjemmesiden: www.mtafsiriafrica.com eller: www.helleasmild.dk 
P.S. M-Tafsiri Africa Duo er i Danmark i november og december 2017 samt januar 2018.

5. Om en rejse til Kenya - historiefortælling med musik

At tage imod invitationen til at rejse til Nairobi for at besøge nogle, man har mødt, og som bor i Nairobis slum, er at tage imod muligheden for at opleve noget ganske nyt.
For hvordan bliver man modtaget af én, som man kun har været sammen med én eftermiddag for tre år siden? Og hvordan er det mon at tage bussen i Nairobi?
Sammen med Helle Asmild spiller og fortæller M-Tafsiri Africa Duo en samling finurlige og underholdende beretninger om, hvad der kan ske, når man går med til at prøve at noget andet end det, man plejer, et andet sted end der, hvor man plejer at færdes.
I de afrikanske fortællinger er der en stærk tradition for at involvere publikum. En tradition som vi også gør brug af i vores optræden, ligesom publikum kommer til at opleve den inspirerende og livsbekræftende kenyanske musik.
"Om en rejse til Kenya" er humoristisk og rejsefortællingerne er indimellem ret så groteske, men den er god nok - vi var der selv!
(Varighed: 2 x 45 minutter, men kan tilpasses arrangørernes ønske. Pris: 4.000 kr. + transport).
Se mere på hjemmesiden: www.mtafsiriafrica.com eller www.helleasmild.dk 
P.S. M-Tafsiri Africa Duo er i Danmark i november og december 2017 samt januar 2018