Henrik Platz

Kontakt: Fynsgade 26, 2.th., 8000 Aarhus C
Telefon: 5176 3460
E-mail: nukommerlyset@gmail.com
Hjemmeside: www.nukommerlyset.dk 

  1. Johannes V. Jensen - naturen og det åndelige


Henrik Platz er sanger, guitarist og komponist. Optræder med vokal og akustisk guitar sammen med Jens Nørgaard på kontrabas, Mikkel Uttrup på elguitar og Søren Andersen på trommer. Kan optræde både solo og som duo, trio og kvartet.

Henrik Platz afholer koncerter i hele landet.

Johannes V. Jensen - naturen og det åndelige

Henrik Platz er ny fortolker af Johannes V. Jensens smukke naturdigte og er udkommet med den kombinerede CD & Bog ”Nu kommer lyset” med nye melodier, indsigtsfulde artikler og naturfotos.

”Henrik Platz svøber teksterne ind i de fineste stemningsskabende musikalske landskaber med en vifte af fremragende musikere. Smukt, underholdende og indholdsrigt. Et sjældent tidløst projekt, der gør Johannes V. Jensen stor ære” – bliver der sagt om musikken.

I en kombination af fortælling og koncert tager Henrik Platz publikum med på en rejse ind i Johannes V. Jensens forfatterskab og hans forhold til naturen og det åndelige. Med et sjældent nærvær leder Johannes V. Jensen i sine naturdigte os igennem årets gang med gentagelsen som omdrejningspunkt, hvor naturen i det store og i det små bliver adgangen til evigheden. Hans digte kan hjælpe os til, at vi genfinder glæden ved naturen, så vi som noget selvfølgeligt vil værne om den.

Johannes V. Jensen var en alvorsfuld og søgende mand med en konstant evighedslængsel. Han kredsede om døden og meningen med livet. Der er dybe lag af ånd, sjæl, identitet og tro i hans digte, myter og romaner. F.eks. i ”Den lange Rejse”, hvor Johannes V. Jensen beretter om menneskets skabelse og udvikling med aner fra Biblen, den nordiske mytologi og Darwins udviklingslære. Vi kan derfor sige, at Johannes V. Jensen skrev mytisk og spirituelt.

Lyt med:
Danmarkssangen (musikvideo): https://www.youtube.com/watch?v=V0k1Ex9RAU4
Hadet og Haabet (live på Dokk1): https://www.youtube.com/watch?v=qdvoyufsU98
Sidste Sang (fortælling/musik live på Dokk1): https://www.youtube.com/watch?v=xEcMhkbLx4A

(ca. 1½ time. Honorar: 2500 - 8000 kr. alt efter besætning)

Koncerter er bl.a. opført på: Dokk1 i Aarhus, Johannes V. Jensen Museet i Farsø, Langenæskirken i Aarhus, Vium-Hvam forsamlingshus, Sinding Forsamlingshus, Horsens Bibliotek, Café Smagløs i Aarhus, Øko-træf i Hvalsø, Yduns Have på Samsø, Topkærgaard, Fairbar i Aarhus, Gyngen i Aarhus, Gallo Skolen i Risskov, Vinterbadeklubben Jomsborg.