Henrik Platz

Kontakt: Fynsgade 26, 2.th., 8000 Aarhus C
Telefon: 5176 3460
E-mail: nukommerlyset@gmail.com
Hjemmeside: www.nukommerlyset.dk 

  1. Med Johannes V. Jensen og Jeppe Aakjær på tur


Henrik Platz er en ny fortolker af nobelpristageren Johannes V. Jensens (1873-1950) og den folkekære Jeppe Aakjærs (1866 – 1930) digte.

Optræder i hele landet med sin duo ”Nu kommer lyset”.

Med Johannes V. Jensen og Jeppe Aakjær på tur

I sine stemningsfulde, indholdsrige og smukke koncertforedrag kommer Henrik Platz omkring Johannes V. Jensens og Jeppe Aakjærs skønne naturdigte og deres forhold til det religiøse. Omkring Jeppe Aakjærs sociale engagement og Johannes V. Jensens hyldest til kvinden og kærligheden. Og omkring de to forfatteres ligheder og forskelligheder og deres nære venskab.
Koncertforedragene vækker glæde hos publikum:
”En fantastisk koncert – meget smuk, meget underholdende og meget indholdsrig. Henrik Platz svøber teksterne ind i de fineste stemningsskabende musikalske landskaber. Et sjældent tidløst projekt, der gør Johannes V. Jensen stor ære”, skriver forfatteren og naturfotografen Rune Engelbreth Larsen i sin anmeldelse.
Andre blandt publikum anvender ord som ”aktuel”, ”nærværende” og ”inspirerende”, ”smuk og tankevækkende” med ord og musik, som ”går lige i hjertekulen”. ”Nye og ukendte sider af den store forfatter træder frem”.
Henriks optrædener veksler mellem fortælling og musik og varer to timer incl. en pause. Han medbringer et Power Point Show med billeder og tekster på de sange, som han synger, så publikum kan følge med. Ligeledes medbringes også nogle fællessange fra Højskolesangbogen, så alle kan synge med.
Det er også en mulighed at booke koncertforedrag med enten Johannes V. Jensen eller Jeppe Aakjær i centrum og spille kortere koncerter af en hel eller en halv times varighed.
Henrik Platz fremfører sine koncertforedrag med den musikalske duo ”Nu kommer lyset” med Henrik Platz på fortælling, vokal og akustisk guitar og Mikkel Uttrup på akustisk guitar, baritone guitar og percussion.
(Prismæssigt er udgangspunktet 5.000 kr. + kørsel efter statens takster/bilag)

I kan lytte til de seneste to indspilninger af Johannes V. Jensen og Jeppe Aakjær her:
- Johannes V. Jensen, ”Nattergalen”: https://www.youtube.com/watch?v=c1vUaS5rnok
- Jeppe Aakjær, ”Arbejdersang”: https://www.youtube.com/watch?v=6p_OnC_-ZIg

Lyt og læs mere på www.nukommerlyset.dk