Inge Lynggaard Hansen

Kontakt: Holmkærvej 102, 8380 Trige
Telefon: 2339 0547
Mail: inge@lynggaardhansen.dk
www.lynggaardhansenfoto.dk  + instagram i eget navn

  1. Iran – set med andre øjne


Jeg er rejseleder for Viktors Farmor og har rejst til Iran mange gange. Min viden formidles gennem publikums sanser: de hører om Iran, ser billeder og filmklip, dufter til krydderier, prøver små smagsprøver og rører ved ting hjembragt fra Iran. Det giver en dejlig lethed gennem hele foredraget.

Jeg holder foredrag i hele landet.

Iran – set med andre øjne
Tør du rejse til Iran? Et spørgsmål mange stiller sig selv eller selv får stillet, inden de rejser til Iran.

Oplev et medrivende foredrag i et godt og varieret tempo, fortalt med humørfyldt entusiasme og med 30 års kendskab til iranerne.
I foredraget indgår egne billeder, filmklip og fortællinger, som giver et nuanceret billede af landet.
Jeg fortæller om folket, de smukke kulturelle steder, om traditioner, mad, høflighedsbegreber, en smule om præsterne og hvordan det egentlig er at være kvinde i et mandsdomineret samfund. Iranernes imødekommenhed og gæstfrihed overfor andre kulturer, ligger som en rød tråd gennem foredraget.
Fordelen ved at tale sproget farsi er, at det åbner mange døre i Iran og giver unik mulighed for at spørge ind til lidt dybere emner. Dette gør foredraget aktuelt og personligt, noget som ofte giver anledning til gode spørgsmål fra publikum.
Der vil være et par iranske smagsprøver til alle og jeg medbringer traditionelle ting og dufte købt i bazarerne i Iran.
Når jeg ikke er i Iran, arbejder jeg som fotograf og grafiker i mit eget firma. Jeg har skrevet en bog om Iran og arbejder for tiden på en persisk kogebog – begge bøger med egne billeder og tekster.
(90 min. (evt. med en pause) 2900 kr. + kørsel)
Foredraget er tidligere holdt: i Scandic Hotel i Aarhus, Jerne Sognehus, Trige Højskole Vildrosen, Aadum Sogn, på folkeskoler m.fl.