Jens Peter Madsen

Kontakt: Vandmøllevej 6, Davinde
5220 Odense SØ
E-mail: jenspetermadsen@gmail.com
www.jenspetermadsen.dk

  1. Den gang bedstefar var dreng
  2. Lige ud af hovedet og uden bog
  3. Jeg vidste hvor paradisets have lå - bibelhistorie som vi hørte den i vor skoletid
  4. Danmarkshistorie - fortalt som i gamle dage
  5. Lille Claus og store Claus
  6. Sæt dit liv i fortælling
  7. Historier om at være barn i 1950erne
  8. Fra bondedreng til hippie - historier om at være ung i 1960erne
  9. Vores H.C.Andersen - en musikalsk historie om en dreng med store ører, vågne øjne og en livlig fantasi


En gang var jeg seminarielærer og engageret historiefortæller i min undervisning - Siden blev jeg rigtig historiefortæller og nu lever jeg af at fortælle historier og holde foredrag om alt det, som mundtlig fortælling kan give til menneskers liv. Jeg byder på smittende erindringer, godt humør og en engageret debat om mundtlig fortællekunst, som har en forbavsende aktualitet og betydning i samværet mellem mennesker. Se gratis videoer med fortælling og foredrag på min hjemmeside.
Aktuel med bogen "Lige ud af hovedet og uden bog - sådan bliver du verdens bedste historiefortæller" Forlaget Underskoven, maj 2017

Jeg har en særlig forkærlighed for Jylland, som er mit barndoms land og sprog - Og jeg optræder gerne i hele landet.

1. Den gang bedstefar var dreng

Et foredrag om at fortælle barndomshistorier som skaber mening og sammenhæng på tværs af generationer - og som får dine børnebørn til at lytte. Foredraget tager udgangspunkt i mine egne barndomshistorier og giver ideer til hvordan du selv kommer på sporet af flere erindringer og fortæller dem.
(2 x 50 min. Pris dag 3.000 kr aften 4000 kr plus transport)

2. Lige ud af hovedet og uden bog

Et foredrag om at droppe manuskripter og udenadslære til fordel for de indre forestillingsbilleder, som de historier, som du fik fortalt eller selv har læst, har skabt i din fantasi og hukommelse.
Den slags historier er ikke ordrette, som dem i bøgerne, men de bliver til mundtligt fortalte historier, som også afspejler dig som person og dit livssyn.
Det var sådan, jeg mødte mundtlig historiefortælling i min barndom med bedstemødre og skolelærere. De kunne fortælle historier fra biblen, danmarkshistorien, mytologien, folkeeventyrene og de lokale historier, sådan som de selv havde hørt dem fortalt den gang de var børn. Det forunderlige er, at jeg stadig husker historierne mere end 60 år senere, og at jeg kan fortælle dem som mine personlige historier nu i dag. Det er slet ikke svært at fortælle på den måde. Det kræver blot, at du går i gang med at gøre det i praksis der, hvor du møder mennesker, som med glæde lytter til en personligt fortalt historie.
( 2 x 50 min. Pris dagtimer 3000 kr. aften 4000 kr plus transport)

3. Jeg vidste hvor paradisets have lå - bibelhistorie som vi hørte den i vor skoletid

"Min farmor, som var forskole lærerinde i 50erne og 60erne, fortalte bibelhistorie - lige ud af hovedet og uden bog - og allerede før jeg startede i skole vidste jeg, hvor paradisets have lå. Det var lige nede i farmors baghave. Da jeg startede i skole i 1957 fik vi også fortalt bibelhistorie og lærte sangene som hørte til"
Foredragsholderen husker bibelhistorierne og kan fortælle dem helt, som han selv fik dem fortalt for 60 år siden. Foredraget er en minderig oplevelse for ældre mennesker, som selv har oplevet bibelhistorie fortælling i deres skoletid. Og det er et oplæg til samtale om mundtlig fortælling for børn i hjem, skole og kirke.
Fortælleren har skrevet bogen "Lige ud af hovedet og uden bog - sådan bliver du verdens bedste historiefortæller" maj 2017
(2 x 50 minutter, pris dag 3000 kr aften 4000 kr plus transport)

4. Danmarkshistorie - fortalt som i gamle dage

Et foredrag om den mundtlige fortælling i skolen før og nu - Tag med til Finnerup Lade i 1286 og oplev mordet på Kong Erik Klipping. Hør om Rolf Krake og hans mænd og om den gang Niels Ebbesen dræbte den kullede Greve - fortalt som mundtlige historier "Lige ud af hovedet og uden bog"
(2 x 50 min. Pris dag 3.000 kr aften 4000 kr plus transport)

5. Lille Claus og store Claus

Et foredrag om, at være den lille og om at have fantasien og livsmodet med sig. Foredraget tager udgangspunkt i H.C. Andersen historien om “Lille Claus og Store Claus” samt andre af fortællerens egne barndomshistorier. Vi har alle historier, som har betydet noget særligt i vores liv, find dem frem og lær at fortælle dem “lige ud af hovedet og uden bog”
(2 x 50 min. Pris dag 3.000 kr aften 4000 kr plus transport)

6. Sæt dit liv i fortælling

Et foredrag om den betydning som mundtlig fortælling har i menneskers liv og om, hvorfor det er vigtigt at fortælle historier om sit livs oplevelser og erfaringer. Foredraget inspirerer til at erindre mere og til at fortælle flere og bedre selvoplevede historier, som andre mennesker gerne vil lytter til.
(2 x 50 min. Pris dag 3.000 kr aften 4000 kr plus transport)

7. Historier om at være barn i 1950erne

Muntre og eftertænksomme historier om fantasi, leg, skoledage, voksne som fortalte historier og meget andet. En oplevelser som sætter gang i lytterens erindringer og og som lukker op for en munter dialog om livet som barn den gang og nu. Jeg har et tilsvarende foredrag om barndom og ungdom i 1960erne.
(2 x 50 min. Pris dag 3.000 kr aften 4000 kr plus transport)

8. Fra bondedreng til hippie - historier om at være ung i 1960erne

Et foredrag om de værdier, som befæster vores liv og om de udefra kommende hændelser, som kan forandre ens livsbane. I mit eget tilfælde - Hvad var det som drev en genert bondedreng til storbyens vilde liv med besatte huse, pigtrådsmusik, stoffer, demonstrationer og alternative livsformer.
Jeg kender ikke selv forklaringen, men takket være det lokale bibliotek, læste jeg alle de bøger, jeg kunne få fingre og jeg hørte den nye musik på Radio Luxembourg. Jeg blev vild med The Rolling Stones og lod håret vokse langt, som de der spillede den nye musik. Mor sagde "at de mænd var så grimme, at selv en mor ikke kunne holde af dem" - Jeg bestemte mig for, at det skulle stå sin prøve.
(2 x 50 min. Pris dagtimer 3000 kr. aften 4000 kr plus transport)

9. Vores H.C.Andersen - en musikalsk historie om en dreng med store ører, vågne øjne og en livlig fantasi

Foredraget tager udgangspunkt i H.C.Andersens egner barndomserindringer, som han skrev om i bogen "Mit livs eventyr" og i en række af sine sange og eventyr. Inspireret af H.C.Andersens litterære univers, undersøger vi nogle af de spor hans sange og eventyr har sat i vores liv og vi fortæller nogle af vore egne livshistorier. Vi har valgt en munter og utraditionel vinkel på H.C.Andersen og lægger dermed op til en samtale om de spor hans eventyr og sange har sat i publikums erindringer.
Opsætningen af foredraget er støttet af H.C.Andersen Festivals i Odense. Medvirkende er fortæller og musiker, Carl Erik Lundgaard og Jens Peter Madsen
(2 x 50 min. Pris 7500 kr plus transport)
Foredraget er tidligere holdt:  Teater95B i Odense(august 2018) Pensionisthøjskolen i Hedensted kommune (okt. og nov. 2018)