Jens Krogsgaard

Kontakt: Helenelyst 221, 8220 Brabrand
Telefon: 2961 1440
E-mail: foredrag@jenskrogsgaard.dk

  1. Tanke, Tekst og Musik, tekstformidling i musik
  2. Sangeren og Rollen et indblik i sangerens værksted
  3. Fra Rock til Opera, en rejse gennem fordom mod frihed
  4. Mozart – en fortælling i sange og breve

Operasanger og sangpædagog. Medlem af Aarhus kommunes kunstråd.
Jens Krogsgaard er operasanger (tenor), uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium (1996), samt privat hos prof. Werner Hollweg i Freiburg.
Mastergrad i Elite Sangpædagogik fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (2008).
Specialet fra Masteruddannelsen handlede om Tekstformidling i sang, og danner grundlag for foredraget ”Tanke tekst og musik”.
Han er en af sin generations førende tenorer, men var oprindeligt rocksanger og –guitarist, inden han blev uddannet operasanger. Foredraget ”Fra rock til opera, en rejse gennem fordom mod frihed” beskriver denne tilsyneladende store omvæltning i en karriere.
I perioden 1999 – 2007 var Jens Krogsgaard fast solist ved Den Jyske Opera.
I 2002 debuterede han med stor succes på Det Kgl. Teater i rollen som Captain Vere i Billy Budd af B.Britten. For denne præstation modtog han Operaens Venners hæderspris, og blev desuden nomineret til Årets Reumert i kategorien Årets sanger.
Jens Krogsgaard har en meget stor passion for Liedgenren, og i 2004 var han initiativtager og idémand til forestillingen LiedTeater Digteren og Døden (Den Jyske Opera), som han også var iscenesætter på. En forestilling som blandede teater- og kammerkoncert formerne.
Jens Krogsgaard er ofte brugt som solist ved lied- og orkesterkoncerter, og kan bl.a. høres på CD med Århus Symfoniorkester i en indspilning af Rued Langgaards Sinfonia Interna, og med Ulrich Stærk i en indspilning af R.Schumanns Dichterliebe.
I 2006 sang han i Rostock Tristan ved en koncertopførelse af 2.akt af Wagners Tristan og Isolde.
Læs og hør mere på www.jenskrogsgaard.dk

Jens Krogsgaard holder foredrag i hele landet.
 

1. Tanke, Tekst og Musik, tekstformidling i musik

Med udgangspunkt i mit Masterspeciale om tekstformidling i musik vil jeg prøve at besvare de tre hovedspørgsmål; hvorfor skal vi beskæftige os med tekstformidling, hvad er tekstformidling og hvordan skabes en tydelig tekstformidling i musik.
Alt efter tilhørernes sammensætning kan vægten lægges på det pædagogiske område, det sangligt praktiske eller på det sangerens oplevelse af de udfordringer komponisten stiller denne.
(60-120 min.; nødv. hjælpemidler: Cd afspiller; 4000,-kr + transport)

2. Sangeren og Rollen et indblik i sangerens værksted

Hvad tænker sangeren på når han står på scenen? Tænker han overhovedet? Hvilket forarbejde har han gjort før han når til premieren?
Foredraget gennemgår de forskellige faser en sanger kommer igennem, fra han første gang åbner det nye partitur, til han på premiereaftenen står på scenen. Desuden afsløres noget af teknikken bag rolleopbygningen.
En sjælden mulighed for at få et blik ind i sangerens værksted, fra en af landets førende scenekunstnere
(60-120 min.; nødv. hjælpemidler: Cd afspiller samt adgang til et klaver; 4000,-kr + transport)

3. Fra Rock til Opera, en rejse gennem fordom mod frihed

Med udgangspunkt i min egen forvandling fra rocksanger og – guitarist til operasanger, taler jeg om forskellene og lighederne i de to verdener, samt kommer ind på de fordomme jeg har mødt på min vej. Foredraget krydres med lyd eksempler fra hele perioden.
(60-120 min.; nødv. hjælpemidler: Cd afspiller; 4000,-kr + transport)
Foredraget er tidligere holdt: Brabrand husmoderforening samt div. gymnasier

4. Mozart – en fortælling i sange og breve

Mozart var en flittig brevskriver gennem det meste af sit liv. Indholdet i disse breve spænder fra det vildt frivole over ægte indignation til dybfølt smerte og frustration. Ved hjælp af udvalgte breve og sange vil vi prøve at beskrive mennesket Mozart.
En aften med humor, stor alvor og smuk musik.
Der er tale om en blanding mellem et foredrag og en koncert, som laves i fællesskab med en pianist.
(70-90 min.; nødv. hjælpemidler: piano; 12000,-kr + transport)