Jesper Grønkjær

Kontakt: Laskedalen 7, 8220 Brabrand.
Telefon: 2085 0203
E-mail: info@tryllestav.dk
Hjemmwside: www.tryllestav.dk/foredrag

  1. Smilets ambassadør
    - Med forfatter og tv-debattør fra TV2-Østjylland
  2. Smil på Dødens Avenue
    - Et rejseforedrag om at finde håb og smil i livet
  3. Jesper Grønkjær i Nordkorea
    - Et unikt indblik i verdens strengeste diktaturstat. Med forfatteren og tv-debattøren Jesper Grønkjær

 

Fakta om Jesper Grønkjær:
• Er med 250 årlige arrangementer en af Danmarks mest efterspurgte entertainere.
• Har levet af underholdning i 25 år.
• Er optaget i den legendariske ”Eventyrernes Klub”.
• Har igennem en årrække været fast samfundsdebattør på TV2-Østjylland.
• Er forfatter til bøgerne ”Den magiske rejsende”, ”Smil på Dødens Avenue”, samt ”Frihed fra himlen”.
• Arbejder som tryllekunstner, journalist, skuespiller, foredragsholder.
• Har bl.a. lavet tv-dokumentarudsendelsen ”Smil på Dødens Avenue” fra verdens farligste kvarter.

Jesper Grønkjær holder foredrag i hele landet.

1. Smilets ambassadør
- Med forfatter og tv-debattør fra TV2-Østjylland

Jesper Grønkjær har en særlig evne til at få folk til at åbne sig op. Han mødes med mordere, narkomaner, præster, politikere, kræftpatienter og mange andre. Han balancerer skarpt mellem humor og seriøsitet i sit møde med fremmede mennesker.
Det bliver hver gang til hjertevarme samtaler, som Jesper efterfølgende videregiver i sine bøger, foredrag og tv-dokumentarer.
Jesper Grønkjær er forfatter, foredragsholder og samfundsdebattør på TV2-Østjylland. Men han er også tryllekunstner og eventyrer. Jesper har gjort det til sin mission at drage ud til klodens fjerneste afkroge, for at vise at smilet er det sprog vi alle taler.
I 25 år har han rejst verden rundt og samlet personlige beretninger. Han har besøgt indianere, munke, kannibaler, gangstere og beduiner. Han er nu optaget i ”Eventyrernes Klub” blandt nogle af de mest legendariske globetrotter.
Jesper bliver kaldt Smilets Ambassadør og når du har hørt hans foredrag, så vil du vide hvorfor!
(2 x 45 minutter – eller efter aftale. 5000 kr. + transport. Behov: Lærred (eller hvid væg). Krav: Rummet skal kunne mørklægges)

2. Smil på Dødens Avenue
- Et rejseforedrag om at finde håb og smil i livet

Hvordan kan man finde håb, hvis man lever midt i håbløsheden?
Hvordan kan man finde tilgivelse for sine børns morder?
Hvordan kan vi danskere selv få mere smil i hverdagen?
...og hvordan kan en gadepræst gøre en forskel i livet, for folk på samfundets bund?
Jesper Grønkjær er forfatter og tv-debattør fra TV2-Østjylland. Men han er også eventyre og tryllekunstner, der rejser ud til verdens brændpunkter.
Kodeordet i foredraget er rummelighed, åbenhed, ansvar. Både overfor verden, men også for sit eget liv. At man selv må tage ansvar for at få det liv, man syntes er godt at leve. Jesper fortæller om mine rejser og ekspeditioner til nogle af verdens allerfjerneste steder. Særligt er der fokus på sidste rejsen til verdens farligste land, Honduras, hvor der sker 20 mord om dagen.
Gadepræsten Alvin Anderson er en af hverdagens helte i et land præget af kriminalitet. Han er utrættelig i sin kamp for at gøre tilværelsen tålelig, for mennesker på samfundets absolutte bund. Med denne fantastiske gadepræst, var Jesper i selskab med bandeledere, gangstere, narkokartellet, toppolitikere osv. Bl.a. havde han hemmelige møder med den frygtede kvindelige massemorder "Hun-djævelen", der menes at have begået 400 mord. I fængslet fandt hun troen på Gud og arbejder nu på at hjælpe folk i livets skyggeside. Dermed kredser foredraget også meget omkring ondskab, tilgivelse og næstekærlighed.
Jesper rykker ved tilhørernes fordomme om andre mennesker. Det kan umiddelbart lyde barsk, men historien er en smuk fortælling om at turde tro på Gud og dermed blive sat fri....hvad enten man er offer eller gerningsmand.
Rejsen blev efterfølgende til tv-filmen og den anmelderoste bog ”Smil på Dødens Avenue”: "5 stjerner (*****): "Jesper er en født fortæller, og dette fortæller-gen går som en livsgivende nerve igennem hele bogen og foredraget, der består af en række herlige historier og et væld af spændende billeder " - Jyske Medie.
(2 x 45 minutter – eller efter aftale. 5000 kr. + transport. Behov: Lærred (eller hvid væg). Krav: Rummet skal kunne mørklægges)

3. Jesper Grønkjær i Nordkorea
- Et unikt indblik i verdens strengeste diktaturstat. Med forfatteren og tv-debattøren Jesper Grønkjær

Efter at have rejst og optrådt blandt kannibaler i Ny Guineas jungle og massemordere i Mellemamerika, har den eventyrlige tryllekunstner igen udfordret skæbnen. Denne gang i diktaturstaten Nordkorea.
Planen var enkel, men udførelsen svær: at rejse ind i verdens mest lukkede land, og dér sprede dansk smil og humor blandt de sky nordkoreanere.
Ved ankomsten til landet blev han modtaget af to vagter, der overvågede ham under hele turen. Hans pas blev taget fra ham, og om aftenen blev han lukket inde på hotellet. Han blev afskærmet fra lokalbefolkningen, som han hverken måtte tale med eller fotografere. Til dagligt blev det til mange timers påtvungen kørsel for at komme ud at se monomenter og statuer, der alle havde det ene mål at hylde præsidenterne fra Kim-dynastiet.
Foredraget er førstehåndsberetninger fra en ellers lukket verden. Desuden har Grønkjær netop været i Sydkorea, hvor det som den første danske forfatter, er lykkes ham at lave interviews med nordkoreanske afhoppere, der fortælle rom deres flugt, og det samfund som Jesper blev nægtet at se. I foredraget møder vi den menneskehandlede og tvangsprostituerede kvinde, flygtningen der gik rejste igennem Cambodja, Kina, Mongoliet og Thailand, samt en af de få overlevende fanger fra de politiske arbejdslejre. Dette er helt unikke fortællinger.
Men midt i de barske personlige beretninger, er der masser af humor og varme. Det hele krydres med fotos og tv-klip - og med et indblik i Korea-krigen, og den politik der har skabt et land, der er både gådefuldt og mystisk.
Jesper Grønkjær er i december 20418 aktuel med sin nye bog fra Nordkorea.
(2 x 45 minutter – eller efter aftale. 5000 kr. + transport. Behov: Lærred (eller hvid væg). Krav: Rummet skal kunne mørklægges)


Tidligere arrangører:
- Hadsten Storpastorat: I alt 12 foredrag for alt lige fra konfirmander til pensionister.
- Brovst Kirke: Foredrag igennem fem år – både i konfirmandundervisning og til højskoledage.
- Vellev Kirke: Diverse foredrag igennem 12 år.
- Egedal Kirke, Kokkedal: Seniordag.
- Der ud over hos mange andre kirker og menighedsråd.