KFUMs Soldatermission

Treldevej 97, 7000 Fredericia. Telefon: 3312 4042.
Kontaktperson landssekretær Bjarke Friis, telefon: 5193 4042, E-mail: bjarke@kfums-soldatermission.dk 
https://www.kfums-soldatermission.dk
Foredragsholder Thea Bräuner-Møller, Kbh. NV., telefon: 7120 2302, Email: theabrauner@gmail.com 

  1. En hverdag i mission med KFUMs Soldaterhjem


KFUMs Soldatermission driver KFUMs Soldaterhjem 14 steder i Danmark, et soldaterhjem i Irak og et soldaterhjem i Estland. Desuden er der 38 midlertidige rekreationsboliger til PTSD-ramte veteraner på fem forskellige soldaterhjem.
KFUMs Soldaterhjem er et fristed for Forsvarets tjenestegørende personel, hvor man kan slappe af, købe mad, spille brætspil og se film. Hver aften er der aftensang og andagt, hvor det kristne evangelium deles med soldaterne. På KFUMs Soldaterhjem er forkyndelsen i ord og handling (diakoni) ligeværdig og uadskillelig.

Der afholdes foredrag i Hovedstadsområdet og på Sjælland.

En hverdag i mission med KFUMs Soldaterhjem

Thea Bräuner-Møller har været i sit es, når hun har været udsendt som leder af KFUMs Soldaterhjem i Irak og Afghanistan. Thea fortæller engageret om små dagligdags oplevelser med udsendte soldater. Opgaven som leder af KFUMs Soldaterhjem er blandet andet at skabe hjemlig hygge med kaffe og friskbagt kage.
Ugen igennem har der været forskellige arrangementer på KFUMs Soldaterhjem, som for eksempel lagkagebanko, filmaftner og en gang imellem tøseaften. KFUMs Soldaterhjem er et fristed for soldaterne, og langt hjemmefra fungerer soldaterhjemmet som et særligt dansk samlingspunkt. Søndag morgen er der dansk morgenmad, hver aften er der aftensang og andagt på soldaterhjemmet, og der er et tæt samarbejde med den udsendte feltpræst. Dog lægger Thea den største vægt i at bygge relation med den enkelte soldat, i det diakonale og praktiske arbejde.
I sommeren 2011 rejste Theas første gang ud som leder af KFUMs Soldaterhjem i Afghanistan. Det blev et ophold på seks måneder, som satte spor i hende. Tilbage i Danmark gik der kun knapt tre måneder, før Thea igen vendte næsen mod KFUMs Soldaterhjem i Afghanistan. I 2012 blev opholdet på KFUMs Soldaterhjem i den afghanske ørken på tre måneder. I foråret 2014 pakkede Thea igen rygsækken for at afløse på KFUMs Soldaterhjem i Afghanistan i fem uger.
Thea er i dag 31 år og afsluttede i 2016 sin bachelor uddannelse i Kristendom, Kultur og Kommunikation på Diakonissestiftelsen. Herefter rejste Thea til Irak for at starte KFUMs Soldaterhjem på Al-Asad basen i det nordlige Irak. Det var en spændende opgave med at skabe kontakter og opbygge rutiner samtidig med at skabe et hjem i ørkenen, ved at knytte bånd med de udsendte drenge og piger i Forsvarets tjeneste.
(30-90 min.; 3.000 kr. plus transport)