Klaus Møller

Kontakt: Fodbygårdsvej 23B, 4700 Næstved
Telefon: 2711 1746
E-mail: inge.klaus@stofanet.dk

  1. Mine 12 år i Grønland


Jeg har udgivet digtsamlingen ”Tumit – Spor i mig af Grønland” om mine 12 år i Grønland. Bogen er farveillustreret med 24 fornemme akvareller af kunstneren Jette Jørgensen. Jeg har holdt foredrag om Grønland og bogen i menighedsforsamlinger, Foreningen Norden, Næstved Aftenskole, grønlænderforeninger og Kunstforeningen i Næstved med megen positiv respons.

Klaus Møller holder foredrag i hele landet

Mine 12 år i Grønland

Med udgangspunkt i min bog ”Tumit – Spor i mig af Grønland” holder jeg foredrag om mine 12 år i Grønland.
Her boede jeg flere steder med min familie og arbejdede som lærer.
Bogen indeholder 64 digte, hvor indhold og sprog er til at forstå for alle.
Tag med på en rejse fra Disko til Qaanaaq og fra Østkysten til Nuuk. Hør om mine personlige oplevelser, stederne, naturen, menneskene og den grønlandske kultur.
Jeg holder foredrag om Grønland, fortæller om baggrunden for teksterne og læser nogle af dem op. Foredraget ledsages af billeder fra Grønland. Dels de dejlige akvareller, Jette Jørgensen har tegnet til bogen, dels af mine egne fotos.
Vi skal ikke beskæftige os med det overordnede politiske plan med love, styreform, tal og statistikker. Vi skal i stedet ned på det menneskelige, personlige plan og have fat i følelser, som gælder for alle mennesker til alle tider – glæde, frygt, længsel, sorg, tro, forundring, lykke.
Det er spændende, morsomt, tankevækkende, rørende og magisk.
Jeg medbringer en lille udstilling med billeder og genstande fra Grønland, som kan tages i øjesyn i en eventuel pause og efter foredraget.
(Varighed 1–2 timer. Jeg skal bruge en projektor til fremvisning af billederne. Pris: 2000 kr. + transportudgifter)