Kristina Aamand

Telefon: 3112 6489
E-mail: kristinaaamand@gmail.com 
Hjemmeside: www.kristina-aamand.dk

  1. Kunsten at overleve en pakistansk svigermor
  2. Mørke rum - Et foredrag om overgreb, grænser og gråzoner
  3. Skab dig - skriv! - Skriveworkshop

Om Kristina Aamand:
Forlaget Carlsen udskrev i 2016 en Young Adult romankonkurrence med titlen Nye Stemmer. Kristina Aamand (f. 1972) vandt konkurrencen med manuskriptet For enden af din pegefinger, som blev udgivet i november 2016.
Kristina Aamand debuterede som forfatter i 2007 på Gyldendal, men er uddannet sygeplejerske og socialrådgiver. Hun har i en årrække arbejdet på Center for voldtægt på Rigshospitalet, har haft sin egen brevkasse, mødom.dk, og har udført opgaver for blandt andet Ministeriet for børn ligestilling/integration og sociale forhold, Socialstyrelsen, Landsorganisationen for Kvindekrisecentre, Bydelsmødre m. fl. *
Hendes blandede herkomst – dansk mor og palæstinensisk far med syrisk familiebaggrund – og oplevelser med kultursammenstød spiller en stor rolle i hendes forfatterskab. Kristina er desuden mor til seks børn i alderen 2 til 22 år.
Hendes bøger og foredrag har et stærkt afsæt i erfaringer fra det levede liv, i mødet med mennesker som står i svære livssituationer og dilemma.

Læs mere om forfatterskabet her: https://forfatterweb.dk/aamand-kristina

Kristina Aamand holder foredrag i hele landet.

1. Kunsten at overleve en pakistansk svigermor

Hvad sker der, når man som datter af en dansk mor og en palæstinensisk far gifter sig med en pakistaner og indgår i et ægteskab, der er ladet med dynamit og dømt til eksplodere, når frie danske normer møder svigermors traditioner?
Kristina Aamand skildrer med stort overskud, boblende humor og mild satire, kampen for at holde fast i sig selv og samtidig tilgodesefamiliens normer, hvor meget er forbudt, hvis man tilfældigvis mangler en penis, og hvor generationerne strides hen over fadet med chicken tikka masala. Foredraget er baseret på den selvbiografiske roman PÅ TVÆRS - Kunsten at overleve en pakistansk svigermor, der udkom på forlaget Gyldendal i august 2015.
Morsomt og selvironisk beretter Kristina Aamand fra kulturkampen inden for familiens mure. […] Kristina Aamand skriver så selvironisk og morsomt om livet i den store og i den lille familie, det ene grinagtige optrin med kulturelle udgangspunkter afløser det andet. 4 hjerter i Politiken.
(Tid: 90 min.; 5.000 kr. plus transport)

2. Mørke rum - Et foredrag om overgreb, grænser og gråzoner

Mørke rum er en roman, der med skiftende perspektiver og flere sammenflettede historier tager livtag med vores forestillinger om voldtægt, ofre og gerningsmænd. En roman som følsomt og frygtløst tager læseren ved hånden, inviterer ind i mørket – og tænder lyset.
For hvad er et overgreb? Er det altid sort/hvidt? Kan der være mere end ét offer i en sag om et overgreb mellem to mennesker?
Et forfatterforedrag som giver anledning til eftertanke og dialog, med det ambitiøse mål at blive klogere på grænser og gråzoner. Hvordan taler vi med unge om overgreb? Hvordan kan vi hjælpe når skaden er sket?
Foredraget bygger desuden på Kristina Aamands erfaringer fra arbejdet på Center for seksuelle overgreb på Rigshospitalet.
(Tid: 90 min.; 5.000 kr. plus transport)

3. Skab dig - skriv!
Skriveworkshop

Hvordan kommer du i gang med at skrive? Hvordan skaber du karakterer, beskriver miljø, får den gode idé, dine erfaringer ned på papir, laver et plot og en fortælling der udvikler sig fortløbende.
En workshop hvor vi arbejder med de enkelte dele i skriveprocessen, med gode råd og et indblik i håndværket på forfatterværkstedet.
Kristina Aamand deler sine erfaringer med at skrive og fortælle historier. Hvis du vil skrive for din egen fornøjelses skyld, eller prøve kræfter med at få dine ting og tanker ud til andre læsere.
Workshoppen vil indeholde enkelte praktiske skriveøvelser, og der er ingen særlige forudsætninger for at deltage.
(Tid: 120 minutter. Pris 5000 kr. plus transport)