Mogens Møller

Kontakt: Vonsyldsgade 15, 9000 Aalborg
Telefon: 4280 9595 og 9810 3157
Mailadresse: mollers-bureau@outlook.dk
Facebook: Møllers bureau

  1. Livsdrømme - om plejebarnet, tjenestedrengen, mesterbokseren, politibetjenteen og frihedskæmperen Einar Agerholm
 

Mogens Møller – årgang 1952 – har i 35 år arbejdet som journalist på Thisted Dagblad, Skive Folkeblad, Aalborg Stiftstidende og Nordjyske Medier. Har dækket vidt forskellige stofområder – fra sport til sundhed og politik. Har desuden skrevet et hav af features og portrætter.
Bor i Aalborg…med dybe rødder til Thy, hvor han voksede op sammen med sine 11 søskende.
Forfatter til bøgerne ”Fjordbyen” og ”Et mandfolk” samt medforfatter til ”Carlas Univers”, der handler om den naivistiske kunstner Carla Thonsgaard.

Mogens Møller holder foredrag i hele landet samt Færøerne og Grønland!

Livsdrømme - om plejebarnet, tjenestedrengen, mesterbokseren, politibetjenteen og frihedskæmperen Einar Agerholm

De fleste mennesker har store drømme. Men de færreste af os får taget sig sammen eller har modet til at udleve drømmene.
Dette rigt illustrerede foredrag handler netop om at udleve sine drømme, mod, viljestyrke, frihedstrang, had, kærlighed, tilgivelse, moral, liv og død.
Foredraget er baseret på bogen ”Et mandfolk”, som er beretningen om mønsterbryderen Einar Agerholms fantastiske og dramatiske liv. Samtidig giver bogen et godt tidsbillede af første halvdel af 1900-tallet.
Einar Agerholm fra jantelovens fødeby, Nykøbing Mors, både turde og ville. Med en opvækst som moderløst plejebarn, tjenestedreng og masser af prygl var han nærmest på forhånd dømt til en tilværelse på samfundets nederste trin. Men Einar ville det anderledes. Han drømte om at stå i rampelyset i de store boksearenaer. Knægten lærte sig selv at bokse, og karrieren kulminerede med en kamp om europamesterskabet i 1935. På det tidspunkt var han Danmarks største sportsidol. Et forbillede for alle danske drenge.
Pengene, Einar Agerholm tjente ved boksningen, betød at han og hans lille familie fik råd til både hus og bil.
Efter boksekarrieren blev Einar Agerholm politibetjent i Odense. Han blev dræbt af en tysk kugle på befrielsesdagen 1945, da han forsøgte at komme en såret kollega til undsætning.
Foredraget leveres på nogenlunde forståeligt dansk eller thy’sk, alt efter ønske.
(2 x 45 minutter plus evt. tillægstid. Pris: 3000 kr. plus kørsel. Behov for at arrangør stiller lærred eller hvid væg til rådighed)