Niels Steen Sørensen

Kontakt: Pallisgaardvej 1, 7600 Struer
Telefon: 2023 4009
E-mail: nielssteens@gmail.com
Hjemmeside: www.nielssteensorensen.dk.

  1. Grønland, et fantastisk land også for en dansk tegner og maler


Jeg har en lang karriere bag mig som kunstner – har ligeledes været krovært på Sønderho Kro, Fanø gennem 19 år.
Er medlem af kunstnergrupperne JYDERNE, Vestjydske Kunstnere og den dansk/svenske “Variablerne”.
Kan bl.a. henvise til:
Struer Aktivitetscenter - Poul Øland, formand for Struer Billedskole, mail: poul.oland@gmail.com 
Kunst-og Kulturstedet “Mississippi” på Thyholm.

Jeg kan tilbyde foredraget i Jylland/Fyn.

Grønland, et fantastisk land også for en dansk tegner og maler

Min familen boede i Upernavik på Grønlands vestkyst 720 km nord for polarcirklen i 2 år (81-83). Jeg var lærer, leder af skolehjem og kunstner. Derudover havde jeg hunde og kørte med hundeslæde, havde jolle til fangst. mm. En måned I 2015 og ligeså april 2016 boede min hustru Birgit og jeg som proff. kunstnere i byens Legatbolig.
Hvorfor er Grønland så inspirerende for et følsomt menneske? Er det farverne, som er så intense? Er det den berusende luft? De dramatiske naturformer: Farerne, døden som lurer hele tiden, hvis du ikke passer på – er det eventyret, den unikke oplevelse som du kan få næsten hver dag? Eller er det den venlige befolkning, som elsker dig, hvis du virkelig elsker deres land?
Jeg søger at finde mine svar på disse spørgsmål gennem et levende foredrag, mine fotos og mine tegninger og malerier krydret med intense fortællinger fra opholdene deroppe.
(90 og 120 minutter, men kan meget nemt blive længere, da jeg har nok at fortælle om; jeg har brug for en projector som kan sluttes til min Mac –book computer, et lærred eller en hvid væg; 2500 kr plus udgifter til transport)