Poul Langagergaard

Kontakt: Kornmodbakken 12, 8210 Aarhus V.
Telefon: 6166 1242
E-mail: poul@langagergaard.dk
Hjemmeside: www.evovia.com
www.langagergaard.dk

  1. Antoni Gaudí  - Guds arkitekt - genial kunstner og stærk, vedkommende prædikant gennem sine værker
  2. Rom – så det kribler
  3. Martin Luther - 500 år og brandaktuel i dag!
  4. Brorson - hans liv og salmer

Cand. theol., præst, ledelsesrådgiver og partner i Evovia.com.

Poul  Langagergard holder foredrag i hele landet. Der behøves lærred.

1. Antoni Gaudí
Guds arkitekt - genial kunstner og stærk, vedkommende prædikant gennem sine værker

Barcelona er en metropol af dimensioner. Ingen arkitekt har sat stærkere aftryk på byen end Antoni Gaudí (1852-1926).
Gaudí var barn af sin tid og en af tidens vigtigste kunstnere – og skabte sin helt egen stil, som går igen hos mange samtidige kunstnere. Hans bygningsværker står i dag som kunstneriske monumenter. Syv af dem er optaget på Unescos Verdensarvsliste. En præstation af format fra én person.
Det handler om huse/palæer til førende erhvervsfolk, en sommerresidens i Garraf, det er et kollegium, det er et par spektakulære parker, det er kirker og kapeller – og den mest markante og kendte: La Sagrada Familia, katedralen som har været under opførelse siden 1883 og ventes færdig år 2026.
Vi skal høre om personen Gaudí, hans tid og inspirationskilder, hans tro – og hans markante forkyndelse gennem sine værker. Arbejdet med La Sagrada Familia gav ham tilnavnet: Guds arkitekt!
Det er et billedforedrag, som afspejler en fascination af Gaudí…
(Varighed: 90 min.; hjælpemidler: Lærred og projektor – til min PC; pris: 4000 kr. + kørsel)

2. Rom – så det kribler

Fængslende tur gennem Rom - historie, kultur og kirke.
Rom - er stedet, hvor den vestlige kulturs vugge har stået. Kirkeligt, kulturelt, historisk.
Gennem billeder og fortælling bliver deltagerne taget med på en fængslende rundtur i Rom og det univers af kirker, paladser, fontæner, museer, gader, kunstnere og store oplevelser, som Rom er så rig på. Vi får en rutchetur i Roms historie fra 800 f. Kr. gennem Middelalderen og op til i dag, og vi får sat de kendte historiske personer, bygninger og steder ind i deres rette sammenhæng.
Vi ser kunst og kultur, som overgår alt andet - kendte og mindre kendte kirker, som rummer skatte, som får det til at svimle for os...
Og så får vi selv en oplevelse - uanset om man har været i Rom, om man ikke har været og ikke skal dertil, eller om man planlægger drømmeturen til den evige stad...
(60-90 minutter; 4000 kr. + kørsel)

3. Martin Luther - 500 år og brandaktuel i dag!

Martin Luther var folkelig og folkekær. Fejringen af 500 året for teserne på slotskirkens dør i Wittenberg i 1517 er meget vigtig både for kirken og samfundet. Her fødtes både vores evangeliske kirke, og på mange måder også den vestlige demokratiske og frie verden. Det projekt er værd af fejre – og se på grundlaget for.
Vi skal her se kort på reformationens hovedsag, som kredser om Skriften, Nåden og Troen på den ene side – og Samfundet, Sproget og den politiske virkelighed på den anden side.
Hvad var det for personlige og holdningsmæssige erkendelser, som gav Luther den lysende klarhed til at tegne et billede af kirken og det verdslige samfund, som kan danne mønster og udfordre os i dagsaktuelle politiske problemstillinger netop nu? Hvor vil Luther også kunne udfordre os som folkekirke i dag? Og hvor vil Luther kunne udfordre os politisk i en situation, hvor der bygges islamiserede parallelsamfund i dag?
(Varighed: 90 min.; hjælpemidler: Lærred og projektor – til min PC; pris: 4000 kr. + kørsel)

4. Brorson - hans liv og salmer

Hvordan Brorsons liv skabte en af vor kirkes største salmedigtere. Brorson - i spændingsfeltet mellem statskirkeligheden og vækkelsen. Historie - eller aktuelt? Og hvordan Brorson blev den kirkelige vækkelses salmedigter med central pointe i dåben og nadveren.
(45-90 min., 4000 kr. + kørsel)

Se yderligere på egen hjemmeside: www.lprofil.dk