Rasmus Mannerup Jørgensen

Kontakt: Guldbærvej 7, 8920 Randers NV
Telefon: 5184 7911
E-mail: Mannerup007@hotmail.com

  1. 2 år ved slædepatruljen Sirius
 

Født: 23 Marts 1982. Jeg er født og opvokset i Randers.
Efter endt studenter eksamen på Randers Statsskole startede jeg i forsvaret i 2002.
Herefter fulgte 6 år i flyvevåbnet på flyvestation Karup som befalingsmand, inden jeg I 2008 besluttede mig for at indfri min store drøm om 2 års tjeneste ved Slædepatruljen Sirius.

Holder foredrag I hele landet.

2 år ved slædepatruljen Sirius

Læs mere på: http://rasmusmannerup.blogspot.dk
Hør om det krævende optagelses forløb til Slædepatruljen Sirius.
Bliv klogere på Slædepatruljens arbejde i verdens største national park.
Kom en tur med til Nordøstgrønland og hør om 2 år ved Slædepatruljen Sirius.
Jeg starter med at fortælle om optagelses forløbet, og hvad der kræves før man overhovedet står på Grønland.
Herefter følger et lille historisk oprids af slædepatruljens historie og oprindelse, hvorefter jeg gennem egne videoklip og billeder, fortæller om hvorledes de 26 måneder, jeg var tjenestegørende deroppe, forløber.
Hovedvægten er naturligvis lagt på de samlede 12 måneders slæderejse i verdens største nationalpark. Her møder vi isbjørne, moskusokser og færdes i et helt unikt landskab med masser af udfordringer i forhold til vejr, vind og hunde.
(Foredraget er af ca. 2 timers varighed, som regel 2 x 45 min med en halv times kaffe, hyggepause indlagt efter de første 45 minutter; foredragets pris: 4000 kr. plus kørsel (Statens km takst))

Ved foredrag i Søvind kirkehus: Vi var meget begejstrede. "Foredraget formåede at give et helt unikt indblik i én af Danmarks mest mytiske militærenheder, Slædepatruljen Sirius. Rasmus er en dygtig fortæller, der formår at vise både den utæmmede vildskab og de farer, der eksisterer i Grønland, men også den menneskelighed, der skal til for at kunne begå sig i selvsamme ødemark." 
Troels Bering, sognepræst

I forbindelse med et undervisningsforløb i en 3.g klasse på Randers Statsskole om Grønland og det arktiske område har Rasmus været gæstelærer og fortalt om Sirius-patruljen. Rasmus fortalte både om baggrunden for Sirius-patruljens oprettelse, dens formål og dens drift, herunder de store slædeture i det smukke, men også barske landskab i Nordøstgrønland. Foredraget var ledsaget af fantastiske flotte billeder, der både illustrerede landskaberne og dagligdages udfordringen med vejr, hunde og lejrliv. Det var et meget velstruktureret foredrag formidlet med et stort engagement og på en måde, der virkelig fangede eleverne, og som gav anledning til en livlig debat og spørgelyst i klassen efterfølgende. Det kan absolut anbefales.
Poul Clement, lektor, Randers Statsskole

Rasmus Mannerup har flere gange været på Hadsten Højskole for at fortælle om sin tid i Sirius patruljen. Det er et spændende og fængslende foredrag om at have en drøm og gå hele vejen for at få den opfyldt. På den måde er det et eventyr om utrolige strabadser og personlige prøvelser, hvor man befinder sig på grænsen af det menneskeligt mulige. Men det er også et eventyr om stor og smuk natur, hvor menneskene bliver meget små og afhængige af hinanden og deres slædehunde. Alt i alt en fantastisk fortælling, der formidles så konkret, personligt og troværdigt, at den virkelig griber en.
Jacob Kjærsgaard Mortensen, forstander på Hadsten Højskole