Rønnehøj og Mehlsen

Kontakt: Vestervang 22, 4tv
8000 Århus C
Telefon: 5184 8921
E-mail: foredrag@musikbagtremmer.dk
Hjemmeside: www.musikbagtremmer.dk

  1. Musik bag tremmer


Kirsten Saurus Mehlsen  & Søren Rønnehøj holder foredrag fortrinsvis i Jylland og på Fyn.

Musik bag tremmer

Kan musikken nå ind bag de tykke mure og de barske facader hos de indsatte i Nordeuropas sikreste fængsel, Enner Mark fængsel ved Horsens?
Ja, siger Kirsten Saurus Mehlsen tidligere musikmedarbejder ved fængslet og Søren Rønnehøj tidligere indsat.
Kirsten fortæller om sine syv år i fængslet, hvor hun bla dirigerede tre forskellige fangekor, fået bandekriminelle til at sidde stille i fængslets kirke og lytte til musik, styret et band, hvor de fleste som udgangspunkt ikke kunne spille, og oplevet, hvordan musikken kan være med til at lette dagligdagen/afsoningen for de indsatte. Og om at manøvrere på en arbejdsplads med maksimal sikkerhed, hvor de indsatte er opdelt i grupperinger, der ikke må være sammen med hinanden.
Søren fortæller om værdien af at komme til kor/musik under sin afsoning, om at være frihedsberøvet o.a.
Undervejs synger Søren for, og Kirsten spiller, til fællessang. Sangene er udvalgt blandt de mest populære i fængslets fangekor.

Kirsten er musikterapeut og musikpædagog. Har bred erfaring med foredrag, musikformidling og undervisning ved musikskoler, højskoler og fængsel.
Søren er maskinarbejder og arbejder nu som sådan. Har fået flere små domme, og i alt siddet 7 år i fængsel. Den sidste dom blev afsonet i Enner Mark fængsel ved Horsens, hvor han sang i et af Kirstens fangekor. Han blev løsladt i september 2014.

Referencer:
Hammelev Brugerråd
En fantastisk eftermiddag i selskab med to dedikerede og hudløs ærlige personer. På brugernes vegne siger vi tak.

Danske Bedemænd Fyn/Sydjydsk afdeling
Tak for et godt, lærerigt og sjovt foredrag. Et meget ærligt foredrag hvor I begge gav meget af jer selv; levende, spændende og rørende.
I er nogle fantastiske fortællere begge to.

Munkebo Seniorhøjskole
Stor tak til Rønnehøj & Mehlsen for et fantastisk foredrag: Underholdende, hjertevarmt og tankevækkende.

(Minimum 90 minutter, max. 120 minutter; Projektor, lyd til computer, lærred, klaver og gerne højskolesangbøger (18. udgave); 5000 kr + transport for begge.
3500 kr + transport for Kirsten alene. Foredraget kan tilpasses børn og unge)

Foredraget er tidligere holdt: Senest: Sanderum menighedsråd januar 18, Aqua Gym, Viborg marts 18, Hvalpsund Bogcafe marts 18.