Ruben Fønsbo

Kontakt: Grumstrupvej77, Grumstrup, 8732 Hovedgård
Telefon: 6168 1800
E-mail: rubenfonsbo@gmail.com

  1. 13 låste døre - Om at være præst i et af Europas sikreste fængsler
  2. Islam i Europa
  3. Har Jesus eksisteret?
  4. Augustin og arvesynden
  5. De unges sprog – Hvad siger de når de snakker?


Fængselspræst.
Foredrag om forskellige emner, både af kirkelig, teologisk og almen karakter. Jeg holder også gerne foredrag om emner som fx menigheder eller foreninger efterspørger, hvis emnet ligger inden for et område, hvor jeg kan bidrage med noget af interesse og substans.

Ruben Fønsbo holder foredrag i hele landet.

1. 13 låste døre - Om at være præst i et af Europas sikreste fængsler

Fra indgangen og til kirken er der 13 låste døre … Hvordan kan kirken trives inden for murene, og hvordan er det at arbejde blandt mennesker som af den ene eller den anden grund er havnet på den forkerte side af loven? Kan man fx føle sig tryg når en massemorder inviterer til aftensmad, eller når en dømt terrorist ønsker at tale sammen under fire øjne?
(60-90 min. + spørgsmål. Kr. 5.300 kr. plus transport)

2. Islam i Europa

Et kritisk og provokerende kig på Islams placering og rolle i Danmark og Europa. Er der en befolkningsudskiftning eller en muslimsk magtovertagelse på vej? Bliver vi overrendt af kriminelle samfundsudnyttere? Er Europa som vi kender det, ved at bukke under, og kan muslimer overhovedet integreres? Eller ser ting værre ud i pressen end i virkeligheden? Få udfordret dine fordomme og din viden med dette foredrag.
(60-90 min. + debat. Kr. 4.500 kr. plus transport)

3. Har Jesus eksisteret?

De fleste kender Bibelens beretninger om Jesus, men kan man egentlig tro på dem,´eller er det bare myter og opfundne historier om en person der aldrig har eksisteret? Dette foredrag gennemgår en række synspunkter på begge sider af debatten og ser specifikt på hvilke historiske kilder vi har til Jesus, og på om kilderne kan tages alvorligt.
(60-90 min. + debat. Kr. 4.500 kr. plus transport)

4. Augustin og arvesynden

Idéen om arvesynd er en af de teologiske teorier der har haft størst indvirkning på kristendommen. Men hvis du leder efter ordet ’Arvesynd’ i Bibelen, kommer du til at lede forgæves. Det samme gælder hvis du leder efter belæg for arvesyndstanken, så hvorfor har Augustins idé alligevel spillet så stor en rolle? Bliv klogere på om vi er født som syndere, om Jesus døde for at sone vores synd, og om der er håb på trods af en – muligvis – medfødt hang til at gøre alt det forkerte.
(60-90 min. + debat. Kr. 4.500 kr. plus transport)

5. De unges sprog – Hvad siger de når de snakker?

De unges sprog er blandet med låneord fra andre sprog, præget af modefænomener, tidstypiske vendinger og medier, og det henter inspiration fra de fjerneste hjørner af verden. For ældre generationer er det sort snak, og sådan har det altid været. Vi ældre har altid brokket os over de unges sprog, men det er bare fordi vi har glemt hvordan vi selv talte da vi var yngre. Her er chancen for at blive klogere på både hvad de unge siger og hvorfor de siger.
(60 min. + debat. Kr. 4.000 kr. plus transport)