Ruth Juul

Kontakt: Drosselvej 6 2630 Taastrup
Telefon: 2245 9765
E-mail : RJ@kondia.dk 
Hjemmeside: www.kondia.dk

  1. Barnets bedste – efter skilsmissen


Ruth Juul (født 1959) er stifter af og leder for virksomheden Center for Kontakt og Dialog. Forfatter til ”Barnets bedste – efter skilsmissen”, medforfatter til ”Forældreansvarsloven – kærligt talt” og ”Far, mor og skilsmissen – at være børnene i midten”. Tilknyttet Professions-højskolen Metropol og Folkeuniversitetet som ekstern underviser.

Ruth Juul holder foredrag i hele landet.

Barnets bedste – efter skilsmissen

Hvert tredje barn i Danmark oplever, at deres mor og far går fra hinanden. I en skilsmisse er alle tit enige om, at de vil barnets bedste, men det kan være svært at enes om, hvad det bedste er. Nyt foredrag viser, hvordan forældre kan samarbejde om børnene i stedet for at kæmpe om at få ret, og hvordan bedsteforældre og fagpersoner kan hjælpe forældrene med at gøre det, der er barnets bedste.
Mange skilsmissepar tror, at det gælder om at få en aftale på plads om, hvor mange dage børnene skal være hos den ene og den anden. Men undersøgelser viser, at det betyder mere for børnenes trivsel, at forældrene samarbejder og håndterer konflikterne konstruktivt, end om børnene er tre, fem eller ni dage hos henholdsvis mor eller far. I de skilsmissefamilier, hvor konflikterne får lov til at fylde, og hvor det handler om at få ret, går det ud over børnenes trivsel, og det kan få alvorlige konsekvenser for dem senere i livet.
Konfliktmægler og forfatter Ruth Juul har hjulpet mange familier godt igennem skilsmissetiden. I foredraget Barnets bedste – efter skilsmissen forklarer hun, hvordan man som forælder kan træne sine samarbejdsevner, hvad det vil sige at være lydhør over for barnets behov, og hvordan man lærer at forstå og håndtere konflikterne, så de ikke spærrer for samarbejdet.
”Mange skilsmissepar tror, at de skal finde frem til den mest retfærdige løsning, men retfærdighed er ikke en del af en skilsmisse. Hvis både mor og far hver især kæmper for at få ret, kommer hele familien til at leve i en smertefuld konflikt. Når forældre skændes, bliver børnene truet på deres trivsel,” siger Ruth Juul.
I foredraget giver hun indblik i børnenes verden og hjælper forældre med at blive opmærksomme på børnenes behov og signaler – også de nonverbale. Hun klæder bedsteforældre på til at blive en oase af støtte og tryghed, mens alt andet er i opløsning. Og hun giver sundhedsplejersker, lærere og pædagoger mandat til at turde hjælpe forældrene uden at tage parti.
”Børn kan godt tåle forandringer, men de kan ikke tåle at være centrum for forældrenes konflikter,” siger Ruth Juul.
(Pris: 3.500 kroner plus transportomkostninger)

”Ruth Juul har en omfattende og dybdegående viden om børn og familier, kriser og konflikthåndtering. Hun er en eminent underviser. Jeg kan varmt anbefale Ruth Juul.”
Susanne Friis, Uddannelseskonsulent, Professionshøjskolen Metropol