Svend Løbner

Kristus til alle
Kontakt: Gl. Lundeborgvej 32, 5874 Hesselager
Mobil: 28 707 703
E-mail: mail@svendlobner.dk

  1. Hjælp, min nabo er fra Langtbortistan!
  2. Byg bro med din tro
  3. Hvad mener modtagerne af dansk mission?
  4. Find og fortæl den gode historie
  5. Evange-hva-for-noget?


Svend Løbner er journalist, forfatter og præst. Han mener, at kirken har verdens bedste budskab, en hær af frivillige, dygtige ressourcepersoner og masser af aktiviteter for hele familien. Som journalist har Svend Løbner bl.a. skrevet i Helse, Sund i Syd, Ugeskrift for læger, Kristeligt Dagblad og de store dagblade. Han har bl.a. været redaktør for KLF, Kirke & Medier, Kristelig Handicapforening og Mission Afrika.
Svend Løbner er vokset op mellem muslimer og kristne i Tanzania og foretager jævnligt reportagerejser til Asien, Mellemøsten og Østafrika. Han har samtidig studeret verdensreligionernes grundskrifter og skrevet flere bøger om kulturmøde, bl.a. den roste bog Kristus i Verdensreligionerne. Som journalist har han bl.a. skrevet for Bibelselskabet, Danmission, Brødremenighedens Danske Mission, Mission Øst og Dansk Missionsråd fra bl.a. Tanzania, Kenya, Somaliland, Nigeria og Israel/Palæstina.

Alle foredrag ledsages af power points.  Pris aftales særskilt. Særlig rabat til lokalforeninger. Pressemeddelelse sendes gratis til lokalaviserne i området.

Svend Løbner holder foredrag i hele landet.

1. Hjælp, min nabo er fra Langtbortistan!

Flygtninge og indvandrere kommer hertil med fremmede kulturer og religioner i bagagen. Vi ser dem med tørklæde og turban og oplever dem overholde bedetider og fastemåneder. Men er de egentlig så langt fra vores kristne kultur? Kan vi leve i fred og fordragelighed som gode naboer? Svend Løbner fortæller fra sin opvækst i det multireligiøse Tanzania, fra sit møde med imamer og sheiker som rejsende journalist og fra sit engagement blandt flygtninge.
(60 min. + evt. debat)

2. Byg bro med din tro

Kristne og muslimer portrætteres ofte i medierne som hinandens modsætninger. Men passer det? Kan det være, at netop de kristne grundprincipper og kristendommens hovedperson, Kristus, kan blive mødested for spændende samtaler? Foredraget vil både inspirere og give redskaber til at formidle det kristne budskab til mennesker fra andre religioner. Svend Løbner har brugt fem år på at studere Koranen, Rig Veda, Upanishaderne og Bhagavad Gita og selv som missionærbarn vokset op med Bibelen. Han har siden studeret islam og religion på Københavns Universitet.
(60 min. + evt. debat)

3. Hvad mener modtagerne af dansk mission?

Skader missionsarbejde den lokale kultur? Det mener nogle religionsvidenskabsfolk, at den gør. Men hvem spørger modtagerne? Svend Løbner har interviewet kristne og muslimer, myndigheder og almindelige mennesker i Tanzania om virkningerne af dansk missionsarbejde i landet gennem mere end 100 år. Svend Løbner fandt syv overraskende tendenser i svarene. Dem uddyber han i foredraget med et væld af citater fra tanzanierne.
(60 min. + evt. debat)

4. Find og fortæl den gode historie

Kirker bliver ofte overhalet af medierne, så intetsigende eller negative historier dominerer. Dette foredrag viser, hvordan kirken kan komme medierne i forkøbet. Vi afslører, hvad journalisterne går efter. Og hvad kirken selv kan gøre for at finde historier, som opfylder de journalistiske nyhedskriterier. Foredraget er krydret med masser af eksempler fra mere end 20 års samarbejde med pressen.
(60 min. + evt. debat)

5. Evange-hva-for-noget?

Evangeliet betyder gode nyheder, men hvad er de gode nyheder? I kirken møder vi ofte evangeliet forkyndt højstemt, alvorsfuldt og nogle gange med tyngende vægt på, hvad vi selv skal præstere.
I foredraget tager Svend Løbner os med på en rejse gennem evangeliets tilblivelse fra Det Gamle til Nye Testamente. Vi ser forbilleder hos patriarkerne, forudsigelser hos profeterne, foregribelse i Salmerne og endelig Jesu egen forkyndelse og apostlenes udlægning.
(60 min. + evt. debat)