Tamara og Georg Julin

Kontakt: Søvang Alle 1, 2770 Kastrup
Telefon: 6095 6006 / 2162 6200
E-mail: tamara@julin.dk el. georg@julin.dk
www.denfjerdealder.dk  / www.tamaras.dk  / www.julin.dk

  1. Den fjerde alder - de 21 ekstra mulige år som alt for få danskere har planlagt
  2. Tror vi på medierne - og hvorfor? (Georg Julin)
  3. Hvor er Kirken i medie- og samfundsdebatten? (Georg Julin)
  4. Hvor blev den danske humor af?
  5. Hvad er sandheden bag Israel/Palæstina-konflikten?


Sundhedskonsulent og Kropsterapeut / journalist, TV- og radiovært.
Begge meget erfarne undervisere og foredragsholdere.
Dynamiske foredrag hvori begge indgår.

Tamara og Georg Julin holder foredrag i hele landet.

1. Den fjerde alder - de 21 ekstra mulige år som alt for få danskere har planlagt

Forskere og statistiker viser at "68+"-generation, der er 1,4 millioner af i Danmark, i snit lever 21 år længere end tidligere generationer. – Hvad vil vi bruge den ekstra tid til – og på – og hvordan kan vi forberede os til at få en så god kvalitetstid som overhovedet muligt? Vi taler bl.a. om kost, motion, bolig, sjæl, legeme, jura og økonomi – og om vi har råd til at lade være med at forberede os – på det hele! I de knapt to timer foredraget varer, bliver der givet råd om praktiske øvelser, seriøse kostråd, økonomiske modeller, testamenter og konsekvenser, men ikke mindst opfordring til bruge den tredje alder – til at forberede sig grundigt til den fjerde. – http://denfjerdealder.dk/aktuelt 
(120 min.; 8.500 kr. + transport)

2. Tror vi på medierne - og hvorfor? (Georg Julin)

Hver dag bombarderes vi med oplysninger om alt - fra alle sider. Tusindvis af informationer fra medierne - ikke mindst sociale medier. Vi har ikke en chance for at sortere og fordybe os i så mange. Hvad er det medierne giver os - er vi klar over budskaberne - og tror vi på dem? Få et indblik i hvilke motiver der driver mediernes historier - Få eksempler på kendte danske pressehistorier – set fra en noget anden vinkel, hvor Georg Julin selv har været helt tæt på, eller involveret i.
(90 min.; 7.500 kr. + transport)

3. Hvor er Kirken i medie- og samfundsdebatten? (Georg Julin)

Opfordring og forslag til mere aktiv debat i medierne, set ud fra et kristent livssyn. Hvorfor skal dagsordenen på de vigtige kulturelle, etiske og moralske emner altid sættes af mennesker uden for Kirken? Hvor, og hvad er Kirkens kald?! Eksempler og debat!
(90 min.; 7.500 kr. + transport)

4. Hvor blev den danske humor af?

"Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker", sagde Victor Borge. Humor nedbryder afstanden, og dermed forståelsen for mange livsvigtige emner mellem mennesker. Der er dog flere opfattelser af hvad humor eller satire egentlig er for et begreb, og Georg Julin fokuserer i foredraget på, hvilken vej den danske humor er gået i tiden fra omkring 1950 og godt 40 år frem. I den tid hvor de elektroniske medier for alvor nedbrød grænserne for hvad humor tidligere var betegnelsen for. Det tydeligste udtryk for humor er latteren, der adskiller mennesket fra andre skabninger, omvendt er latteren, fx den skadefro, ikke altid udtryk for humor. Satire er derimod en kunstnerisk, gerne humoristisk genre, der latterliggør og udleverer mennesker – og deres dumhed og unoder. Undervejs i foredraget bliver der afspillet en række karakteristiske indslag, og givet eksempler på vittigheder der engang var både ærbare og provokerende på en genial måde der fik publikum til at tænke i flere dimensioner af indholdet – ikke mindst på sig selv i situationen.
(90 min.; 8.500 kr. + transport)

5. Hvad er sandheden bag Israel/Palæstina-konflikten?

Hvorfor ser vi på Israel/Palæstina-konflikten som vi gør? Giver pressen os alle oplysninger? Hvorfor vinkles der forskelligt på konflikten? Bliver pressen brugt som part i konflikten? Findes f.eks. begrebet “flygtningelejre” og “flygtninge” overhovedet mere? Hvem flygter fra hvem? En yderst spændende og øjenåbnende aften hvor meninger helt sikkert vil brydes!
(90 min.; 8.500 kr. + transport)