Thomas Bjerg Mikkelsen

Kontakt: Eliassensvej 54, 6000 Kolding
Telefon: 6010 7880
E-mail: tbm@teologi.dk 
Hjemmeside: www.teologi.dk

  1. Alle vil jo bare elskes. En livstidsfanges historie og en vens tanker
  2. Mystik og trylleri


Leder af Menighedsfakultetet i Aarhus og uddannet cand.mag. i dansk sprog og litteratur ved Syddansk Universitet. Formand for Kristelig Handicapforening og Evangelisk Alliance i Danmark.

Thomas Bjerg Mikkelsen holder foredrag i hele landet.

1. Alle vil jo bare elskes. En livstidsfanges historie og en vens tanker

I 2018 udgav jeg sammen med Lars Irgens Petersen bogen ”Alle vil jo bare elskes”.
Lars Irgens Petersen slog i 2003 en anden mand ihjel. Det skete i forbindelse med en smugleraktion med 13 ton hash fra Marokko til Danmark. Drabet var kynisk og nøje planlagt. Set med menneskelige briller krydser han den grænse, hvor tilgivelse ikke længere synes mulig.
I foredraget fortæller jeg om mit møde med Lars Irgens Petersen og reflekterer over emner som skam, skyld, tilgivelse, empati, fremmedgørelse og ondskab.
Fra mediernes omtale af bogen:
"Bogen er både rystende og fuld af håb. Lars Irgens Petersens liv i kriminalitet er barskt og råt, men et menneske er ikke bare sin fortid. Der er altid et håb, lyder det fra kristendommen. Bogen er også fuld af klogskab og ømhed. Alle vil jo bare elskes, ja, men ikke alle bliver det fra begyndelsen af livet, og så er det godt med gode venner."
Søren Hermansen, Kristeligt Dagblad
"Giver os både den rå, usminkede fortælling fra den mørke side af samfundet - og så den kristne, analytiske kommentar, der kommer vidt omkring. Kombinationen er spændende - og tankevækkende. Ikke mindst i et samfund, hvor vi i årevis har skærpet domme og straffe. Der er stof til en grundig politisk og menneskelig diskussion i denne bog."
Arne Mariager, Jysk Fynske Medier
(3500 kr. + kørsel)

2. Mystik og trylleri

Siden min ungdom har jeg været passioneret tryllekunster. Derfor har jeg udarbejdet et foredrag, hvor jeg kombinerer magiske effekter med korte og lette refleksioner over emner som håndværksmæssighed, mystik, humor og kristendom. Mest af alt deler jeg min passion for tryllekunstens magiske verden. Så forvent et underholdende foredrag med et seriøst tvist.
(3500 kr. + kørsel)