Thomas Frøkjær

Kontakt: Ladingvej 20, Skivholme, 8464 Galten
Telefon: 8695 4013 / Mobil 2246 9464
E-mail: ThFr@km.dk
Hjemmeside: www.takfored.dk

  1. Tak for’ed!
    - En hyldest til originalerne
  2. Tak for’ed!
    - Du sku’ møde mine venner
 

I efteråret 2008 udgav sognepræst Thomas Frøkjær, Skivholme, bogen ”Tak for’ed!” på forlaget Knakken. Bogen, som foreløbig er udkommet i to oplag, rummer historier og oplevelser fra forfatterens barndom i 1960’erne i landsbyen Heltborg i Thy – bl.a. møder med en række mennesker, som vi nok i dag vil betegne som originaler.

Thomas Frøkjær holder foredrag i hele landet.

Tak for’ed!
- En hyldest til originalerne

Foredraget vil forme sig som en rejse tilbage i tiden til forfatterens barndomsland – til noget af alt det, han har oplevet. Men selv om det naturligvis i første omgang er hans land, så vil det også et eller andet sted være tilhørernes. Historierne vil kalde minder frem for dem af noget tilsvarende. Af noget de har set og oplevet og glædet sig over. - Og af herlige mennesker, de har mødt og kendt – fra dengang før verden fik fart på.
Historierne fortælles med begejstring, frimodighed og ud af stor taknemmelighed. – Og ikke mindst med glimt i øjet og smil på læben. Det er hensigten både at oplyse og vække til eftertænksomhed, men bestemt også at der skal være noget at grine af og smile af.
(75-90 min.; 3.000 kr. + kørsel - eller efter aftale)
Foredraget er holdt mere end 125 gange over hele landet – mest i Jylland men også på Fyn og Sjælland.

2. Tak for’ed! -Du sku’ møde mine venner

I 12 år har Thomas Frøkjær rejst land og rige rundt med muntre historier om originalerne fra hans barndom i 1960’erne i landsbyen Heltborg i Thy. Det fortsætter han med i forhåbentlig mange år endnu. Dette foredrag er foreløbig holdt mere end 125 gange.
Men nu suppleres historierne om originalerne med et helt nyt foredrag med fortællinger om nogle af de mange søde, og nok især frække, unger, han også lærte at kende og oplevede både sjove og vovede ting sammen med i barndommens Heltborg. Unger, som sikkert har påvirket ham i både en heldig og uheldig retning, men hvis selskab han ikke for alt i verden ville have været foruden.
Ligesom historierne om originalerne stammer også disse fortællinger fra Thomas Frøkjærs bog ”Tak for’ed!”. De fortælles med begejstring og frimodighed – og ikke mindst med glimt i øjet og smil på læben. Det er hensigten at kalde gode, genkendelige minder frem, som der både kan smiles af og grines af.
(75-90 minutter; 3.000 kr. + kørsel - eller efter aftale)