Thorkild Petersen

Kontakt: Filippavej 13, 8382 Hinnerup
Tlf. 30316181
E-mail: thorkildpetersen@me.com
Hjemmeside: www.thorkildp.dk

  1. Så længe skuden kan gå
    - og andre sange af den svenske digter, komponist og troubadour Evert Taube
  2. Go´e Sange med mening, humør og til eftertanke
  3. Dem sang vi med på i 50´erne
  4. Operasangeren og komponisten Peter Sand
    Det sangbares mester
  5. Jeppe Aakjær 150 år i 2016
 

Har siden 1991 underholdt med danske/nordiske viser og sange, i mange år i duo, nu solo. I mange år har jeg brugt tid på at få andre til at dyrke musik. Var med til at starte en lokal musikskole og med i driften i 20 år. I dag er hovedinteressen musik og kultur. Spillet på guitar og sunget i kor m.m. på amatørbasis siden 1968.

Thorkild Petersen holder arrangementer i Jylland-Fyn

1. Så længe skuden kan gå
- og andre sange af den svenske digter, komponist og troubadour Evert Taube

Jeg har oversat en del af hans sange til dansk, og forsøgt at ramme den humor og livskraft, og de gribende skildringer af natur og mennesker, som sammen med Evert Taubes fantastiske melodier udgjorde hans sangunivers.
Sange der endnu i dag, er en stor del af den svenske lyd, som har været inspiration for mange af de dygtige svenske musikere, vi kender i dag.
Også i Danmark kender vi stadig sange som Min Elskling, Nocturne og Calle Schewens Vals. Andre af hans sange kender vi når vi hører de iørefaldende melodier.
Jeg har samlet en buket med “lidt af det hele” hvor jeg samtidig fortæller nogle af små historier, der knytter sig til sangene og Evert Taubes begivenhedsrige liv.
Jeg synger sangene til eget guitarakkompagnement og lægger op til muntre fællessange, hvor teksterne medbringes. Alt lydudstyr medbringes.
(F.eks. 2 x 45 min.; 2.500 kr. + transport eller efter aftale)

2. Go´e Sange med mening, humør og til eftertanke

Sange der er go´e at synge med på. Sange der har en go´ historie. Sange af f.eks. Benny Andersen, Kai Normann, Piet Hein, Sjöberg, Seedorff, Blicher, Jeppe Aakjær, Carl Nielsen, Sigfred Pedersen, Svend Gyldmark, Bellmann, Evert Taube og mange andre, bundet sammen af små anekdoter om den enkelte sang/forfatter/komponist.
Fællessange af hjertens lyst. Alt lydudstyr medbringes
(2 x 45 min.; 2500 kr. + transport - eller efter aftale)

3. Dem sang vi med på i 50´erne

Et program med hovedvægten lagt på en af Danmarks bedste visedigtere Sigfred Pedersen og komponisterne Niels Klemmensen og Knud Vad Thomsen. Fra Katinka og Tørresnoren til Den gamle Skærslipper og Med Amor som blind Passager og mange andre. Det giver også anledning til muntre fællessange for det voksne publikum.
Alt lydudstyr medbringes
(F. eks. 2 x 45 min.; 2500 kr. + transport eller efter aftale)

4. Operasangeren og komponisten Peter Sand
Det sangbares mester

Musikforedrag om Ringkøbing-drengen, der blev operasanger med karriere i Tyskland og Italien, men vendte hjem til Aarhus og begyndte at komponere melodier til sange og salmer af Aakjær, Blicher, Grundtvig, Ingemann og mange andre, også nyere digtere.
Peter Sand modtog en guldmedalje af Pave Paul den VI, for melodien til pinsesalmen “Kom Sandheds Ånd”.
I sin mest produktive periode fra ca. 1970-90 skrev Peter næsten en melodi om ugen. Jeg havde oplevelsen af at følge Peter Sand tæt i den periode, hvor jeg dels var elev i hans sangstudie, dels var med ved talrige optrædener som korsanger.
Peter Sand havde den indstilling at korsang skulle være unisont, flerstemmig korsang ødelagde forståelsen af teksten, og netop det, at melodien skulle fremhæve teksten var den højere mening med hans kompositioner. Derfor var vi aldrig mere en 8 korsangere, oftest 4-6.
Jeg vil fortælle om Peter Sand, som jeg har oplevet ham og vi skal høre, lære og synge nogle af hans smukke og enkle melodier. Det viser sig, at når man har hørt melodien, kan man synge med, næsten med det samme, fordi melodien i den grad fremhæver teksten, så den næsten synger sig selv.
Evt. sammen med en lokal organist eller pianist.
(Varighed ca. 2 x 45 min.; 2500 kr. + transport eller efter aftale (Pianist kan evt. medbringes til forhøjet honorar kr. 4500))

5. Jeppe Aakjær 150 år i 2016

Jeg har blandet en buket af Jeppe Aakjærs sange. De kendte og nogle lidt mindre kendte, de romantiske og naturbeskrivende og de lidt mere barske.
Sangene kædes sammen med små fortællinger fra hans brogede liv.
Fra opvækst i fattige kår, til tiden i København og hans stærke sociale engagement. Senere på "Jenle", der er navnet på Nanna og Jeppe Aakjærs kunstnerhjem på halvøen Salling, der strækker sig ud i Limfjorden nord for Skive.
Vi synger rigtig mange af sangene som fællessange, hvor jeg synger for og akkompagnerer på guitar.
(Varighed ca. 2 x 45 min.; 2500 kr. + transport eller efter aftale (Pianist kan evt. medbringes til forhøjet honorar kr. 4500))