Toner af Guld

v. Helle og Dynes Skovkjær
Kontakt: Vindumvej 3, 8850 Bjerringbro
Telefon: 5131 9018
E-mail: helle.tonerafguld@gmail.com 
www.tonerafguld.dk 

  1. Matador i ord og toner – et koncertforedrag
  2. The Sound of Music for 2
  3. Lyden af 50’erne – Krøniken om Kate og Konrad
  4. Nostalgi er ikke hvad det har været
  5. Mød os i en stemningsmelodi
 

Vi er en klassisk sangerinde og en pianist, der begge har baggrund i skoleverdenen som lærere – vi er med andre ord stærke i formidling. I 2014 grundlagde vi sammen Toner af Guld, og vores koncertvirksomhed, som i flere år havde spiret, begyndte at tage fart. Efterfølgende har vi lagt lærergerningen på hylden og helliget os musikken. Sammen gør vi musikken levende og er i intens kontakt med vores publikum fra start til slut.
Vores repertoire med evergreens, viser, operette og musical henvender sig til alle, men er særligt velegnet til det modne publikum.

Vi afholder arrangementer i hele landet. Vi kommer selv med klaver og om nødvendigt lydudstyr. Hvis der er teleslyngeanlæg, benytter vi naturligvis det, men ellers har vi ikke brug for hjælpemidler.

1. Matador i ord og toner – et koncertforedrag


Musikken, der indgår i TV-serien Matador, er et relativt uudforsket område, som vi med stor entusiasme har kastet os over. Rødes bryllupsoptræden med ”Visen om de tre små musikanter”, de tyske soldaters traurige udlægning af ”Drunt in der Lobau” samt kulturelle indslag på Postgaarden. Tidens toner med Marguerite Viby, Leo Mathiesen og Ib Schønberg, hvad enten disse udgår fra Kristens Skjerns grammofon eller Tjener Boldts radio på Jernbanerestauranten, er - sammen med Bent Fabricius-Bjerres klenodie af en kendingsmelodi - med til at understrege situationer og stemninger af glæde, vemod, munterhed og drama.
Vi har specialiseret os i et levende koncertforedrag med melodier fra Matador og tiden 1929-47. Alle numre bindes underfundigt sammen af små fortællinger om musikken og perioden, og de indlagte fællessange rundes naturligvis af med Varnæs’ sølvbryllupssang, forfattet af Konsulinde Holm.
(2 x 45 min. Fra 5000 kr. + transport)
Arrangementet er tidligere holdt: knap 150 forskellige steder, herunder: Bistrup Sogn, Birkerød; Egedal Sogn, Kokkedal; Munkebo Sogn, Odense; Gimsing Sogn, Struer; Viborg Domsogn; Kolind Sogn, Djursland; Skjoldhøj Sogn, Aarhus; Vor Frelsers Sogn, Aalborg

2. The Sound of Music for 2


I Kabareten "Sound of Music for 2" præsenteres melodierne fra musicalen og filmen. Havde der ikke været nogen Sound of Music, havde Toner af Guld aldrig set dagens lys. Det var nemlig The Sound of Music, der i sin tid førte os sammen, da vi spillede Kaptajn von Trapp og novicen Maria.
Kabareten bygges op om musikken, og numrene bindes sammen af fortælling om den virkelige von Trapp-familie, musicalen og filmens tilblivelse og vores eget eventyr. Sound of Music er kendt og elsket og appellerer til mennesker i alle aldre.
(2 x 45 min. Fra 5000 kr. + transport)
Arrangementet er tidligere holdt: er helt nyt og har ikke været opført så mange steder endnu, men er bestilt til flere steder i 2020. Vi har dog opført det i: Kulturhuset Viften, Bjerringbro; Næsbjerg Sogn, Varde

3. Lyden af 50’erne – Krøniken om Kate og Konrad


Kate og Konrad er et typisk dansk middelklasseægtepar anno 1955.
Konrad er prokurist, og Kate er hjemmegående husmor.
Gennem de største danske hits fra slutningen af 40’erne til begyndelsen af 60’erne fortæller og spiller Kate og Konrad deres krønike.
I denne kabaret fra tiden før vi fik bil plukker vi fløjlsgræs
og planter smil og solskin, selvom Kate af og til er ”hele ugen alene”.
(2 x 45 min. Fra 5000 kr. + transport)
Arrangementet er tidligere holdt: bl.a. i Sct. Marcus Sogn, Aalborg; Møllevangs Sogn, Aarhus; I.P. Schmidts Gård, Fredericia; Hvalpsund bogcafé, Himmerland

4. Nostalgi er ikke hvad det har været

Gennem lytterønsker og hits fra Giro 413’s storhedstid præsenterer vi publikum for en række sjove, smukke, triste og pudsige skæbner
– alt kan vises gennem toner og fiffige sangtekster.
Dette koncertforedrag er velegnet til demente.
(2 x 45 min. (Kan evt. reduceres til 45 el. 60 min.); Fra 5000 kr. + transport)
Arrangementet er tidligere holdt: bl.a. i Todbjerg Sogn, Aarhus; InSide, Hammel

5. Mød os i en stemningsmelodi


Gennem uforglemmelige evergreens fra dansk films guldalder rejser vi med publikum ned af Mindernes Boulevard.
Musikken er af Kai Normann Andersen, Svend Gyldmark, Aage Stentoft og Bent Fabricius-Bjerre og krydres med fortælling om den danske filmskat.
Dette koncertforedrag er velegnet til demente.
(2 x 45 min. (Kan evt. reduceres til 45 el. 60 min.); Fra 5000 kr. + transport)
Arrangementet er tidligere holdt: bl.a. i Kafé Kolind, Djursland; Oasen, Bjerringbro; ÆldreSagen, Grenaa