Torben Poulsen

Kontakt: Egense præstegård,
Højensvej 169,
5700 Svendborg
Telefon: 6221 1894
E-mail: Pastorpoulsen@hotmail.com.

  1. Tolv år som præst i New York
  2. Humor i Bibelen? – Ja, der er humor i Bibelen!
  3. Når traditionerne flytter hjemmefra
  4. En fornuftig middelvej – Holbergs tanker om tro og moral
 

Sognepræst Torben Poulsen er teologisk kandidat fra Københavns universitet. Han har været landssekretær i Dansk Sømandskirke i seks år, sømandspræst i New York i 12 år, sognepræst på Nordlangeland i 10 år. Siden 2015 sognepræst i Egense-Øster Skerninge pastorat nær Svendborg.

Torben Poulsen holder foredrag i hele landet.

1. Tolv år som præst i New York

Torben Poulsen taler humoristisk og levende om sine 12 år som præst ved sømandskirken i New York. Han fortæller om livet ved kirken midt i den store by. Undervejs kommer han ind på, hvordan det er at bo med sin familie i sådan en by, hvad det vil sige at være dansk, hvad der er forskellen på dansk og amerikansk kirke og mange andre ting. Blandt andet hvordan familien oplevede den 11. september 2001. Og hvordan det var at flytte fra New York til Tullebølle på Langeland.
(45-90 min. - efter aftale; 2500 kr. plus transport)
Foredraget er tidligere holdt: Mange steder, blandt andet i Hasseris kirke; Skt. Peders sogn, Næstved; Romdrup sognegård; Skårup sognegård, Viby præstegård, Svendborg søfartsskole; Fruering-Vitved Foredragsforening, Sorgenfri kirke.

2. Humor i Bibelen? – Ja, der er humor i Bibelen!

Når folk tænker på Biblen, så er vittigheder og humor nok ikke det første, de tænker på. Men der er vittigheder og især masser af humor i Bibelen. Op igennem kirkens historie har der været en uvilje mod latter og humor i kirken. Derfor mente man heller ikke, at der var humor i Bibelen. Det er kirkelige og det bibelske er jo dyb alvor! Bibelen er nu blevet 2.000 år gammel eller endnu ældre og er blevet til i en meget anderledes kultur. Men prøver man at fjerne det historiske og kulturelle støv, så dukker der masser af humor op.I et underholdende og muntert foredrag går Torben Poulsen på jagt efter humoren i Bibelen. En jagt der kommer vidt omkring: Fra Bibelen, rundt om Talmud (Talmud er en gammel jødisk kommentar til Det gamle Testamente), over Søren Kierkegaard til vore dage. Og hvad er humor egentlig? Og ja, der er humor i Bibelen!
(45-90 min. - efter aftale; 3000 kr. plus transport)
Foredraget er tidligere holdt: Flere steder, blandt andre i Odd Fellow i Rudkøbing, Hedegårdskirken, Ballerup, Nr. Lyndelse sognegård, Sankt Jørgens kirke, Svendborg.

3. Når traditionerne flytter hjemmefra

Traditioner giver tryghed og glæde. Traditionerne føles som noget gammelt og uforanderligt. Men hvad sker der, når danske traditioner flytter til udlandet? Eller en dansk familie skal fejre thanksgiving? Et underholdende og tankevækkende foredrag til juletiden.
(45-90 min. - efter aftale; 2500 kr. plus transport)
Foredraget er tidligere holdt: Mange steder, blandt andre i Værløse kirke, Landbrugets Seniorklub i Borup, Odd Fellow i Faaborg, Allested kirke, Gjesing kirke, sognegården ved Viborg Domkirke.

4. En fornuftig middelvej – Holbergs tanker om tro og moral

Ludvig Holberg er bedst kendt for sine populære komedier. Men Holberg beskæftigede sig også meget med religiøse og etiske emner, som han skrev om med humor, indsigt, engagement og undertiden hjerteskærende naivitet. Det er næsten 300 år siden, at Holberg skrev, men hans tanker har budskab til vor tid. Hans tanker er måske endda vigtigere nu end nogensinde før.
(45-90 min. - efter aftale; 2500 kr. plus transport)