Ole Kamp

Kontakt: Langesgade 12,1. Aalborg
Telefon: 3070 1655
E-mail: Ole@olekamp.dk
Hjemmeside: www.Olekamp.dk

Højskoleforstander, Sognepræst, Kirkekonsulent, Foredragsholder, Konsulent
Ole Kamp er teolog og økonom.
Ole Kamp brænder for livet og for at vælge den tilgang til livet, som giver værdi og udvikling – glæde og mening.
Ole er formand for Vor Frue kirke i Aalborg, Center for Selvmordsforskning, Korshærsrådet i Nordjylland og arbejder altid med værdier, mening og holdning.
Han har erfaring som sognepræst, højskoleforstander og med udvikling af ledelse og strategi. Fra menighedsråd og kirkeledelse til skoleledelse og projektudvikling og konflikthåndtering i mange forskellige sammenhænge.
Ole arbejder som konsulent for kirker, skoler, kommuner og organisationer – med projektledelse, udvikling, ledelse, værdier, udvikling og konfliktløsning.
Har været Forstander for Rønde Højskole og Efterskole gennem 13 år. Tidligere Sognepræst. Præst og landsdelssekretær i FDF. Arbejder med Værdier, Holdning, Etik, Debat, Ledelse, Konflikter, Visioner, Frivillighed, Udvikling. Selvmordsforskning, Integration, Unge, Sygdom, Håb og Humor

Ole Kamp holder foredrag i hele landet

Foredrag:

1. At vælge livet – med humor, glæde og værdi
2. Kirke og Menighedsråd. Nyt menighedsråd og hvad så?
3. Danskernes Dilemmaer – fra Sarah og Monopolet til etiske principper
4. Troens dilemma eller er det livets dilemma
5. Fællesskab, venskab og gode samtaler. Sådan gør vi….
6. Glasset er halvfyldt – også når livet gør ondt. Et foredrag om håb og Mening
7. Folkekirken i fremtiden. Mening, fællesskab, ejerskab og økonomi….
8. Trivsel, arbejdsglæde og udvikling. Hvordan sikrer og udvikler vi det gode arbejdsmiljø?
9. Frivilligheden – ledelse, motivation, ejerskab og rekruttering
10. Har Folkekirken en fremtid? Ledelse, visioner, trivsel og arbejdsmiljø

Foredrag 1

At vælge livet - med humor, glæde og værdi

Hvordan bliver livet godt? Hvordan styrer vi i den retning, vi allerhelst vil? Og hvad gør vi, når vi er lige ved at mislykkes? Alt for ofte bliver vi lammet vanetænkning og tradition. Eller af pænhed og fantasiløshed. Og så sker det ind i mellem, at glæden alligevel pibler frem. Som en mælkebøtte, der skyder op mellem fliserne. Og når vi er rigtig heldige, skaber glæden uorden i alle vanerne. Højskoleforstander Ole Kamp fører os gennem nogle tanker om livets vilkår. Både de barske og svære ting, de store valg og den glæde, der til tider kan virke så fjern og tilhøre alle andre. Bid fast i livet og tag fat på mulighederne! Ole Kamp vil øse af erfaringer fra livet som forstander, præst, debattør, foredragsholder – og menneske.
(Foredraget tilrettelægges i samarbejde med jer. Honorar efter aftale)

Foredrag 2

Kirke og Menighedsråd. Nyt menighedsråd og hvad så?

Nyt menighedsråd – og hvad så? Hvad betyder det at være i folkekirkens bestyrelse? Hvordan finder vi rundt i det hele? Hvordan finder vi fodfæste? Vælger retning og visioner og hvordan gør vi det efterfølgende til virkelighed i vores arbejde. Foredraget tilpasses til jeres behov, ønsker og virkelighed – og hvert foredrag kommer til at pege mod den kirke og det sogn, der har brug for foredraget.
Foredraget kan bruges til: Det nye menighedsråd – et etableret menighedsråd, der har lyst til at få inspiration og nye vinkler og det kan bredes ud til medarbejdere, frivillige og flere – alt efter, hvad I har brug for hjemme hos jer.
Hvis I har lyst til at komme dybere, kan jeg tilbyde forskellige arbejdsprocesser tilrettelagt efter jeres behov. Bl.a.:
Visionsproces for menighedsrådet, hvor vi arbejder os frem til jeres visioner, mål og konkret måder at komme videre på. Visionsprocessen kan tilrettelægges, så den rammer og rummer jeres tanker og ønsker. Ring eller skriv, så aftaler vi derfra, hvordan vi laver den bedste proces hos jer.
Introduktion for nye og erfarne menighedsrådsmedlemmer, hvor vi finder ud af, hvordan menighedsrådet arbejder og hvad de enkelte poster indeholder.
Et tilbud, som tilpasses jeres behov i sognet.

Foredrag 3

Danskernes Dilemmaer – fra Sarah og Monopolet til etiske principper

Fra Sara og monopolet over etiske principper og grundspørgsmål – til den måde vi får samtalen i gang imellem os.
Hvordan når vi frem til vores holdninger. Dem i dagligdagen – store og små og de helt store på samfundsplan.
Fra rugemødre til aktiv dødshjælp.
Med humor, skæve vinkler og svære dilemmaer bevæger vi os rundt fra de kendtes mavefornemmelser i radioprogrammet til de helt store.
Ole Kamp har erfaring fra mange års undervisning i etik på højskoler, i forsamlingshuse og sognehuse, på lederuddannelser, blandt sundhedspersonale og på danske advokaters mediator- uddannelse. Han har desuden arbejdet i mere end 10 år med konfliktmægling og udvikling.
Ole er formand for Center for Selvmordsforskning og er medlem af Netværket mod statsassisteret selvmord.
(Foredraget tilrettelægges i samarbejde med jer. Honorar efter aftale)

Foredrag 4

Troens dilemma eller er det livets dilemma

Troens dilemma eller er det bare livets dilemma? For livet myldrer med dilemmaer og udfordringer, som vi næsten ikke kan forholde os til og være i.
Ole Kamp vil i dagens foredrag tage os med rundt i en række af de dilemmaer, han selv har stået midt i – hvor hverken tro eller tradition har kunnet løse konflikten.
Fra det underfundige møde med den afrikanske medicinmand, der giftede sig med de sidste tre koner på trods af kirkens råd – fordi han havde brug for kone nummer to, og fordi kone nr. tre og fire havde brug for ham – til etiske dilemmaer i sundhedsvæsenet – i familien – arbejdet blandt udsatte i korshæren – livet som kræftpatient og en lang række andre dilemmafyldte livsvalg og prioriteringer.
Hvad har andre gjort, og hvordan navigerer vi selv næste gang?
Foredraget tegner en række dilemmaer, som spejler vores egne udfordringer og giver pejlemærker til livets fremtidige kurs.
Ole Kamp trækker på egne erfaringer og oplevelser og på møder med mennesker gennem et liv som økonom, teolog, højskoleforstander, sognepræst, leder, debattør, bestyrelsesmedlem og meget mere. Mest bare som menneske og med glimt af humor og livsglæde midt i alt det alvorlige.
(Foredraget tilrettelægges i samarbejde med jer. Honorar efter aftale)

Foredrag 5

Fællesskab, venskab og gode samtaler. Sådan gør vi….

Det er sundere at spise en marsbar i et godt fællesskab – end at spise broccoli alene….
Hvad ville vi gerne lave om, når vi ser livet i bakspejlet. Det fleste ville gerne have brugt mere tid med deres kære. Venner og familie, gode relationer, fællesskab og samtaler. Hvordan bliver vi bedre til alt det, vi længes efter?
Hvordan hjælper vi hinanden i gang med det gode fællesskab? Hvordan giver vi samtalerne liv og fylde? Hvordan kommer vi til at lytte mere til hinanden? Dele holdninger eller lade dem mødes. Gennem et liv som højskoleforstander, foreningsmenneske, leder, præst, konfliktmægler og meget mere har Ole Kamp beskæftiget sig med fællesskaber og med de udfordringer, der opstår, når nogen havner udenfor fællesskaberne.
I dette foredrag udfordres vi som tilhørere til at overveje, hvordan vi kan gå hjem og sætte gang i naboskabet og i de nære fællesskaber. Eller til hvordan vi kan søge ud til steder, hvor vi kan møde nye mennesker og åbne for meningsfulde fællesskaber. Måske endda finde nye venner. Lære at lytte og være nysgerrige sammen.
Foredraget tilpasses jeres sammenhæng og kan passes ind med øvelser og eksempler, hvis der er ønske om det.

Foredrag 6

Glasset er halvfyldt – også når livet gør ondt. Et foredrag om håb og Mening

Med erfaringer fra rejser, sygdom, selvmordforskning, integration og mange års arbejde med unge og med alle slags mennesker med udfordringer og knuder i samlivet går Ole Kamp ind i samtalen omkring sårbarhed og udfordringer.
Centralt i foredraget er hele tiden vores længsel efter håb og mening og den store værdi, der findes i de gode fællesskaber
(Foredraget tilrettelægges i samarbejde med jer. Honorar efter aftale)

Foredrag 7

Folkekirken i fremtiden. Mening, fællesskab, ejerskab og økonomi….

Alle har brug for mening i tilværelsen. Og her kan folkekirken spille en væsentlig rolle, hvis den tør tænke stort og ambitiøst nok. Men mange steder ser det ud til at den har mistet sit tag i de mennesker, der bor i de lokale sogne. Kan vi finde en fælles meningsbærende dimension i folkekirken? Er det en fælles sag – eller afhænger det af det lokale?
Hvad gør strukturer – tilflytning og fraflytning ved folkekirken. Skal kirken spille andre roller? Hvor kan vi diskutere den slags?
Hvad skal der til, for at kirken bliver meningsfuld i hverdagslivet?
Ole Kamp giver sit bud på den vigtige og vedkommende kirke, som gerne spiller med i det liv, danskerne lever – og henter sin inspiration i åndelig refleksion, det meditative, samfundsdebatten og det rummelige.
Ole Kamp arrangerer også udviklingsarrangementer i forhold til de frivillige og frivilligheden som et vigtigt begreb i al idémæssigt og holdningsbåret arbejde. Der er mulighed for at tilrettelægge foredrag og udviklingsdage / arrangementer i samspil med Ole.
(Foredraget tilrettelægges i samarbejde med jer. Honorar efter aftale)

Foredrag 8

Trivsel, arbejdsglæde og udvikling. Hvordan sikrer og udvikler vi det gode arbejdsmiljø?

Det ku være så godt……. og ind i mellem bliver det alligevel udfordret.
Hvad gør vi, når tonen bliver hård, når ironien ikke længere er sjov, når tristhed og sygemeldinger tager luften af vores arbejdsglæde? Er der gode opskrifter eller fælles handlinger, som kan være med til at tage hul på udfordringerne
Et foredrag og en fælles overvejelse om det gode samarbejde og om trivslen og arbejdsglæden. Hvordan står det til? Har vi sprog for knasterne og hvad skal vi gøre, hvis det ind i mellem kommer til at gå lidt for hårdt for sig?
Ole Kamp har erfaringer for arbejdet med konflikter i mange sammen hænge og foredraget kan dels bruges til at forebygge og skabe godt samarbejde og udvikling eller det kan indgå i arbejdet med de konflikter I bøvler med hos jer.
(Foredraget tilrettelægges i samarbejde med jer. Honorar efter aftale)

Foredrag 9

Frivilligheden – ledelse, motivation, ejerskab og rekruttering

Mange foreninger, klubber og kirker lever af de frivilliges engagement og arbejdsindsats. Hvad er det, der gør det værdifuldt at være frivillig? Hvordan bliver det meningsfuldt og nyttigt på samme tid? Hvordan passer vi på den gode stemning blandt de frivillige? Hvad betyder det, når der er mange, der kalder på de frivillige? Hvordan bliver det godt at være frivillig hos os?
Foredraget tilpasses jeres udfordringer og behov og kan indgå i samtale om, hvordan det frivillige liv skal formes hjemme hos jer.
Frivilligheden har altid haft en central plads i vores danske tradition. Hvad er det helt særlige i frivillighed? Hvad vil vi med den? Hvordan ændrer frivillighedskulturen sig? Hvordan kommer vi til at brænde for det vi har med at gøre. Med erfaring fra mange foreninger, højskoleliv og kirkeliv fører Ole Kamp os rundt i frivillighedens glæder og udfordringer.
(Foredraget tilrettelægges i samarbejde med jer. Honorar efter aftale)

Foredrag 10

Har Folkekirken en fremtid? Ledelse, visioner, trivsel og arbejdsmiljø

Folkekirken vrimler med muligheder og udfordringer. Hvor er vi på vej hen? Hvem styrer det. Hvordan leder man alle de frivillige? Og hvor kommer de frivillige fra? Hvordan hænger det sammen med alle de forskellige instanser – provst – biskop – menighedsråd – daglig leder – præsterne med forkyndelsesfrihed og tjenestemandsstilling.
Ole Kamp leder os igennem et foredrag eller en debat om muligheder og udfordringer. Foredraget vil også kunne indgå i menighedsrådets arbejde for at skabe fremtid, visioner og trivsel.
(Foredraget tilrettelægges i samarbejde med jer. Honorar efter aftale)