Allan Høier / Teatret OPtimis

Kontakt: Langebjergvej 428, 3050 Humlebæk
Telefon: 3583 8587 / mobil 2577 2587
E-mail: ah@optimis.dk
Hjemmeside: www.optimis.dk

  1. Jeppe Aakjær portræt-cabaret
  2. Svenske skønheder
  3. Emma Gads Takt & Tone
  4. Benny - Livet er ikke det værste man har…
  5. Søren elsker Katinka


Visesanger - fortæller - fortolker
Privatuddannet sanger med speciale i det dansk-svenske repertoire. Har været skuespiller/sanger i 17 cabaret'er og musikforestillinger med Teatret OPtimis. Har lavet adskillige roste vise-CD’er og optrådt i radio og TV.

Allan Høier holder foredrag i hele landet.

1. Jeppe Aakjær portræt-cabaret

Et cabaret-portræt af Jeppe Aakjær, hans sange og en verden, vi dårligt kan genkende.
Jeppe Aakjær er en af vores største forfattere og digtere og er i dag mest kendt for en række smukke og naturlyriske danske sange som Jeg bærer med smil min byrde - Ole sad på en knold og sang - Jeg er havren - Stille, hjerte, sol går ned og Nu er dagen fuld af sang. En helt særlig popularitet har også den jyske gendigtning Skuld gammel venskab rejn forgo og så naturligvis hans måske allermest kendte sang: Jens Vejmand, der viser hans sociale indignation. Det er ikke uden grund, at Jeppe Aakjær er den, der har tredjeflest sange optaget i Højskolesangbogen.
I forestillingen er ’Manden med Leen’ – en galgenhumoristisk charmetrold - dukket op i gården Jenle’s have for at høste Jeppe Aakjær. Inden leen kommer i brug, får Aakjær dog gennemtrumfet, at han må lade sit liv passere revu – og han synger og fortæller sin egen og dermed også tidens historie.
Cabaret-portrættet er sammensat af Jeppe Aakjærs fortællinger, selvbiografi og ikke mindst hans fantastiske sange.
Det kunstneriske hold bag forestillingen er det samme som på de to cabaret-succes’er BENNY og HALFDAN: Allan Høier som sanger og fortæller og Erik Axel Wessberg som guitarist i Bo Skødebjergs instruktion.
Spilleperiode: Fra efteråret 21 og fremover.
Variation: Vi tilbyder gerne en mere hyggelig/fornøjelig version med en blanding af solosang og fællessang, hvor vi imellem sangene vil fortælle anekdoter om Aakjær og læse småbidder af hans selvbiografi og andre tekster. Her giver vi gerne rabat ift. nedenstående.
(Tid og honorar: 2 x 35-40 minutter. 8.200 kr plus transport (og evt. overnatning i Jylland) Introrabat på 2.000 kr i perioden 27.8.-5.9.21 og 1.000 i perioden 12.-19.9.21)

2. Svenske skønheder

En cabaret med kendte, svenske viser af bl.a Bellman, Evert Taube og Cornelis Vreeswijk
Svenskerne har en lang tradition for at skrive og synge viser - smukke, melankolske, stemningsfulde - til tider erotiske, drikfældige, dramatiske eller humoristiske. Og vi danskere elsker dem!
I Svenske skønheder fremfører sangeren Allan Høier og guitaristen Allan Thorsgaard et varieret udvalg af de bedste svenske viser, hvor de kommer rundt om alle de største visedigtere - fra Bellman til Vreeswijk. Hør (og nyn med på) fx Visen om de 18 svaner, Har du visor, Så længe skuden ka’ gå, Pigen i Havanna, Åbent landskab, Deirdres samba og Den første gang jeg så dig.
Mellem viserne portrætteres i første halvleg de store visedigtere og i anden del svenskerne og vores had-/kærlighedsforhold til dem.
Viserne fremføres i fremragende, danske oversættelser - og enkelte på originalsproget.
En ide:cLav en ”svensk aften” med middag før cabaret’en - server fx köttbullar med potatismos, og kanelbullar til kaffen.
Variation: Vi laver gerne et mini-tema om Dan Andersson, som er relativt ukendt i Danmark men et kæmpe navn i Sverige.
(2 x 40-45 minutter. Hovedstadsområdet: 6.000 kr, øvrige Sjælland og brofaste øer: 7.500 kr, længere væk: 9.000 kr (incl. transport og evt. overnatning))

3. Emma Gads Takt & Tone

Et cabaret-foredrag om den bog alle har en mening om, uden at have læst den….
Begreberne ”Emma Gad” og ”Takt og Tone” er en del af vores kultur og noget vi alle, og måske især medierne, meget ofte refererer til. Men sjovt nok ved ret få af os, hvad der rent faktisk står i bogen – og de fleste ville blive overraskede hvis de læste den.
Jeg præsenterer derfor dette cabaret-foredrag, som skal lære os bogen og mennesket bag at kende – på en humoristisk, musikalsk og litterært-underholdende måde.
Samtidig er danskerne kendt for at være noget nær verdens mest uhøflige folkefærd – og debatklimaet på de sociale medier sætter helt nye standarder i den henseende – måske kan Gad og forestillingen være med til at vi (igen) behandler hinanden lidt mere høfligt og hjertefuldt?
I cabaret-foredraget er der sjove citater, oplæsninger fra bogen, alvorsord, afsnit om Emma Gad som person samt masser af kendte viser og sange, som på underholdende vis kommenterer indholdet. Sangene og viserne er bl.a. ’Penge’, ’Bar’ det var mig’, ’Kys hinanden’, ’Jeg snakker med mig selv’ ’Månestrålen’, ’Konen, kællingen, madammen’ og ’Jeg sætter min hat som jeg vil’.
Da publikum skal i fjernsynet, bedes de tage pænt tøj på.
★★★★ ”Elegante pointeringer…” ”…med lidenskab og finesse i denne lille, fine forestilling” ”Tak til Emma, fordi hun gad. Og tak til Allan Høier og Teatret OPtimis, fordi de også gad!Nordjyske
"Noget af det bedste, vi har haft" Ældre Sagen, Albertslund
"En prægtig forestilling. Meget morsom." Inge Correll
(2 x ca 40 minutter. Normalpris 5.000 plus transport - rabat på 1500 til ældreorganisationer)

4. Benny - Livet er ikke det værste man har…

En humoristisk og glædespredende cabaret hvor man lærer Benny Andersen som person og hans uimodståelige viser bedre at kende.
Benny Andersen var et spændende menneske – både som digter, komponist og person – med mange farver og nuancer, både lyse og mørke, milde og vilde!
Hans digte og viser er fyldt med humor og humanisme, finurligheder og overraskelser. Og når vi kalder ham for vores nationaldigter, skyldes det jo netop, at han så glimrende forstod, at skrive om at være menneske og dansker – og vi dermed kan spejle os i hans værker og blive klogere på os selv og hinanden.
Med ”BENNY” lader vi publikum se vores mest populære digter og hans eminente viser gennem nye briller.
Cabaret’en er bygget kronologisk op om Benny Andersens liv og karriere – i høj grad fortalt gennem hans egne erindringer, prosastykker og digte.
Vi viser ham og hans kunst fra mange sider – ”under begge øjne” som han selv skriver – og tegner dermed et sprudlende, inspirerende og helstøbt billede af vores nationaldigter.
De skønne og kraftfulde viser fletter sig om og ind i fortællingen – og vi synger dem, så man rent faktisk kan høre de fantastiske tekster.
Cabaret’en indeholder bl.a. viserne: Svantes lykkelige dag, Rosalina, Verdensborger i Danmark, Hymne til skørheden, Lille sang til Nina, Svantes drikkevise, Bjørnen vågner, Vennesang, Barndommens land, Hilsen til forårssolen, Svantes svanesang, Go’ nu nat og Tidseltango.
Medvirkende: Allan Høier, sang og Erik Axel Wessberg, guitar
★★★★ Frederiksborg Amts Avis
(2 x 45 minutter. Normalpris 8.200 plus transport - rabat til ældreorganisationer)

5. Søren elsker Katinka

En cabaret-vandring gennem Nyhavn og Minefeltet med Sigfred Pedersens liv og viser - eller på besøg hos jer.
Sigfred Pedersen var én af Danmarks største visedigtere. Han skænkede os humørspredende og forårskåde perler som Tørresnoren – Den gamle skærslippers forårssang – Jeg plukker fløjlsgræs – Katinka, Katinka og Søren Bramfris lærkesang. Hans særkende var netop disse lyse, glade forårssange, der ramte lige ind i hjertet af den danske folkesjæl og gjorde ham til sin tids største populær-poet.
Og særligt Nyhavn stod ham nær: Her boede han i perioder, var livet igennem en hyppig gæst på de musikalske beværtninger og skrev så mange - og kendte - viser om foråret i Nyhavn, at han også i dag betragtes som Danmarks Nyhavns-digter nummer ét.
Vi har tidligere beskæftiget os med Sigfred Pedersens viser, da han i 2003 ville være fyldt 100 år. Nu flytter vi alle sangene ud i deres rette element, nemlig til Nyhavns og Minefeltets gader, gårde og værtshuse i forårets tindrende lys - vi præsenterer en cabaret-form hvor forestillingen opføres undervejs gennem byen - vi kalder det en cabaret-vandring. Her lader vi en fortæller, litteratur-eksperten Johannes Øllemave, Sigfred selv og forskellige figurer fra hans Nyhavns-univers - bl.a. storcharmøren Søren Bramfri og den evigt smækre Katinka - agere, fortælle publikum historien om Sigfreds spændende bohemeliv og synge hans viser.
Spiller fra maj-september hvert år. Op til 25 tilskuere. Ønskes en afslutnings-øl på en beværtning i Nyhavn (hvilket er hyggeligt!) kommer prisen for denne oveni.
Jeg tilbyder et tilsvarende program på turné.
(I Nyhavn: Knap 2 timer / på turne: 2 x 30-40 minutter. 3.000 - plus transport hvis hos jer)