Bodil Lilliegaard

Kontakt: Lindevej 11, 5900 Rudkøbing, Langeland
Telefon: 2190 2590
E-mail: bodil-schmidt@hotmail.com

  1. Sommeren russerne kom
  2. Præst blandt samer og nordmænd
  3. Mit hus i det tidligere Østtyskland. Det danske Refugium
  4. Brystkræft!, hjælp skal jeg dø?
  5. Frederikke Qvam, "Korridorernes dronning"
 

Præst.
Ansat i Folkekirken fra 1982-2007
Ansat ved Sydfyns Frimenighed som frimenighedspræst fra 2008
Leder af Højby Akademi fra 2006
Lærer på Mentiqa siden 2008
Præst i Norge 2012-2017

Bodil Lilliegaard holder foredrag i hele landet.

(Honorar: kr. 2.000 + kørsel efter statens takster)

1. Sommeren russerne kom

5. Maj 1945 strandede en flydedok på Langeland med 1400 mennesker om bord. Langelænderne gav dem husly, mad og varme, men en dag blev de sendt tilbage til Sovjetunionen, overlevede de der?

2. Præst blandt samer og nordmænd

Fra juni 2012 til januar 2017 var jeg præst i Norge blandt nordmænd og samer. Jeg vil fortælle om mine oplevelser i midt, syd og nord Norge, og jeg har samtidig samlet en del samiske ting, som jeg gerne tager med og udstiller, samt avspiller samisk musik .

3. Mit hus i det tidligere Østtyskland. Det danske Refugium

Efter murens fald købte jeg hus i Kurort Jonsdorf, der viste sig at have tilhørt Herman Göring. På tæt hold har jeg fulgt udviklingen i det tidligere øst og nuværende Tyskland.

4. Brystkræft!, hjælp skal jeg dø?

Nej, det skal hverken du eller jeg! Skrot statistikken, stol på behandlingen, sig tak til kemo, få dig en paryk, rygter er rygter, få dig et mantra! Og lev lykkelig

5. Frederikke Qvam, "Korridorernes dronning"

I en tid hvor kvinder havde få eller ingen muligheder til at påvirke samfundsudviklingene blev Frederikke Marie Qvam grundlægger for en af de fornemste foreninger, der har kæmpet for kvinders rettigheder.Frederikke Marie Qvam stiftede i 1896 Norske kvinders sanitetsforening, da unionen mellem Sverige og Norge knagede, og man i Norge forberedte sig på krig. Men der blev ikke krig, så 2 år efter at foreningen var stiftet, åbnede foreningen sin første skole for at uddanne sygeplejersker. Derefter erklærede kvinderne tuberkulosen krig, og siden har de arbejdet utrætteligt for at forbedre kvinder, børn, unge som ældres liv i Norge, alt sammen med Frederikke Qvam som formand. I dag er 41.000 medlemmer i foreningen, der er spredt ud over Norge med 700 lokalforeninger, der utrætteligt arbejder med midler, som de selv samler ind .Innovative ser de behovene i samtiden.