Carsten Wiedemann

Kontakt: Ahlmanns Allé 5, 2900 Hellerup
Telefon: 2014 3148
E-mail: carstenwiedemann@gmail.com

  1. Sven Gyldmark - Danmarks flittigste filmkomponist
  2. De tvang mig i nissehuen - 40 år bag mikrofonen
  3. Danmark rundt med Danmarks kort
  4. Hvorfor siger man? - sære ord og vendinger i det danske sprog
     


Jeg var i mange år været ansat ved Danmarks Radio, hvor jeg har lavet næsten al slags radio lige fra "Go'morgen P3" til "Giro 413" via præsentation af Torsdagskoncerterne. I syv år fra 2004 til 2011 lavede jeg et ugentligt program på P1, "Spørgehjørnet", som fik stor udbredelse, og godt 800 historier fortalte jeg i serien "Danmark kort". Jeg forlod af egen fri vilje DR, da jeg både havde alderen til det og syntes, at jeg ville prøve at "stå på egne ben".

Tiidligere foredragssteder: FOF Vendsyssel (turné), AOF Ballerup, Rotary, Taastrup, Brønshøj, OK-klubberne, Halsnæs, DR, Seniorforeningen, Høreforeningen, Glostrup, Blinde og svagsynedes Audioklub, Aktivitetscenter Fredenshjem, Brørup,Wiums Musiksalon, Østerbro, Mandagsklubben, Roskilde.

Carsten Wiedemann holer foredrag i hele landet.

1. Sven Gyldmark - Danmarks flittigste filmkomponist

Sven Gyldmark skrev musik til i alt 166 danske film - vi kender alle de hyggelige sange fra Far til Fire-filmene lige fra "Hej for dig" til "Det er sommer, det er sol og det er søndag". Han skrev også sangene til de elskede Morten Korchfilm fra 1950'erne - "Er du dus med himlens fugle", "Du er min øjesten" og mange, mange flere. Desuden var han en flittig leverandør til de danske revyer i næsten 40 år, og de fleste vil kende sangene om "Solitudevej" og "Mariehønen". Kendte og elskede melodier med vores bedste skuespillere og sangere: Marguerite Viby, Dirch Passer, Nina & Frederik og mange flere.
(60 – 120 min. Honorar efter aftale)

2. De tvang mig i nissehuen - 40 år bag mikrofonen

Den muntre og fornøjelige beretning om mere end 40 års arbejde i en af Danmarks mest kendte institutioner – Danmarks Radio. Fra da den unge student fik et fritidsjob med at læse Skibspositioner over langbølgesenderen til slutningen for få år siden som bestyrer af det populære P1-program Spørgehjørnet. I de mellemliggende år blev det blandt andet til tjansen som moderne morgenvært på Go’morgen P3 og senere som formidler af den klassiske musik på P1 – også om morgenen. Og så ikke mindst i to sæsoner en af de legendariske Morgennisser, som mange lyttere havde som årets radiofoniske højdepunkt. Og meget, meget mere. Foredraget er spækket med muntre anekdoter og lystige historier om mange af DR’s kendte personligheder, men kommer også ind på nogle af de skyggesider, der også har været igennem de forløbne år.
(60 – 120 min. Honorar efter aftale)

3. Danmark rundt med Danmarks kort

En række spændende, morsomme og lærerige historier fra alle kroge af Danmark fra gamle tider til vore dage. Der er historier om Frederik 7. og H.C. Andersen, der er gruelige beretninger om svindel og mord, og der er fortællinger om ganske almindelige mennesker blandt fortidens og nutidens danskere. Vi skal høre om Danmarks første krimi-forfatter, og om tog, cykler, biler, både og masser af kongelige anekdoter. Og så er der spændende beretninger fra Besættelsens og Frihedskampens dage.
(60 – 120 min. Honorar efter aftale)

4. Hvorfor siger man? - sære ord og vendinger i det danske sprog

Sagen er bøf! – Men hvad har en bøf med sagen at gøre? Og hvorfor kommer man til at købe katten i sækken, hvis man foretager sig noget uoverlagt? Det danske sprog er fyldt med mærkelige ord og vendinger, som umiddelbart og bogstaveligt måske betyder noget helt andet, men som man sagtens forstår den overførte betydning af, hvis man er vokset op med sproget. Men sproget er jo ikke statisk – en bjørnetjeneste har skiftet betydning fra noget negativt til noget positivt for eksempel. Og intet kan få en rask diskussion i gang som et sprogligt spørgsmål. Bliv lidt klogere på nogle af de farverige ord og vendinger.
(60 – 120 min. Honorar efter aftale)