Duo Suonante

v. Lars Hedelius-Strikkertsen
Vængevej 1, 5772 Kværndrup
Telefon: 2237 8277
E-mail: larsstrik@gmail.com
Hjemmeside: www.duosuonante.dk

  1. Turen går til Rom - En musikalsk rejse i H. C. Andersens fodspor
  2. Skønånd og Æstetik - Salonkultur i Guldalderen


Duo Suonante - 1800-tals musik for sang og guitar
Duo Suonante er specialiseret udi musikken fra første halvdel af 1800-tallet. Der spilles på et historisk instrument - en guitar fra 1816 og Duo Suonante optræder i 1800-talstøj fra perioden 1800-1815.
Duo Suonante spiller og synger med et gennemført musikalsk, intimt nærvær og vægter tekstformidling af sangene samt fortælling højt. Katrines smukke og lyriske stemme akkompagneres af 1800-tals guitarens sublime og særprægede klang.
Sopran - Katrine Dyrehauge Roos. Uddannet sanger ved Syddansk Musikkonservatorium.
1800-tals guitar og autodidakt historiker - Lars Hedelius-Strikkertsen. Uddannet klassisk guitarist ved Syddansk Musikkonservatorium.

Duo Suonante tilbyder både koncerter og koncertforedrag i hele landet

1. Turen går til Rom - En musikalsk rejse i H. C. Andersens fodspor

"Kjøbenhavn 22. april 1833. Mandag middag forlod jeg hjemmet. - Det var nogle frygtelige timer forude". Sådan skriver H.C. Andersen i sin dagbog ved sin afrejse mod Italien.
Kom med på en musikalsk rejse til Rom i H. C. Andersens fodspor. Hør musikken Andersen hørte på sin rejse ned gennem Europa, til Italiens hovedstad - et yndet mål for Guldalderens skønånder.
I Rom bliver Andersen gode venner med vores ligeså berømte billedhugger, Bertel Thorvaldsen. Thorvaldsen spillede også guitar og i sin dagbog nævner Andersen at Thorvaldsen sang og spillede for ham.
Duo Suonante spiller de sange H.C.Andersen hørte på sin vej gennem Europa samt danske sange med tekst af Andersen selv. Undervejs i koncerten læses op af Andersens rejsedagbog.
(70 min.; 7000 kr. inkl. transport)

2. Skønånd og Æstetik - Salonkultur i Guldalderen

En de førende salonværtinder i Guldalderen var Frederikke Brun. Fra 1810 blomstrede salonlivet på Sophienholm ved Lyngby, hvor hun boede med sin mand J. C. Constantin Brun, storkøbmand, handelsmand og gehejmekonferensråd. Disse saloner var meget eftertragtede og her kom Guldalderens store skønånder. Digtere som Oehlenschläger og Baggesen var hyppige gæster og komponisterne Weyse og Kuhlau stod for den musikalske del af underholdningen. Frederikkes datter, Ida Brun var kendt for sin smukke sangstemme og de mimisk-plastiske attituder eller "stillinger", som de kaldtes herhjemme, og hun blev midtpunktet i det rige musikalske liv på Sophienholm.
Duo Suonante fortæller om salonkulturen i Guldalderen og spiller de sange man hørte på Sophienholm. Det er musik af bla. Mozart, Kunzen, Kuhlau og Weyse.
(70 min.; 7000 kr. inkl. transport)