Flemming Horsfeldt

Kontakt: Psykoterapeutisk Klink i Hjørring, Strømgade 16, 2. sal, 9800 Hjørring
Telefon: 2528 2814
E-mail: fhorsfeldt@gmail.com
Hjemmeside: www.ritus.dk

  1. Foredrag om offer- eller dramatrekanten


Psykoterapeut (mpf).

Flemming Horsfeldt kommer i hele landet med foredrag.

Foredrag om offer- eller dramatrekanten

Oplæg ved psykoterapeut Flemming Horsfeldt, medlem af Psykoterapeutisk Forening.

Hvordan finder vi ud af at leve et godt liv sammen -som unge, voksne og ældre?
Hvordan øver vi os i at sige det, vi har behov for? Dét, der ligger os på sinde.

Foredraget kan således nære håb med nye perspektiver til tilhørerne i deres familier, i deres parforhold eller blandt vennekredsen.
Rollerne i offertrekanten – offer, redder og krænker, er opstået i vores barndom i samspillet med vores familie. Her var der brug for en form for overlevelsesstrategi, så at vi kunne klare os igennem svære kår.

Dramaet i offertrekanten opstår, når der mangler en ærlig kommunikation om behov og ønsker, og en følelse af, at der ikke er nok af et-eller-andet, fx kærlighed, tid, omsorg eller opmærksomhed. Manglen indleder en kamp om at få sit stykke af kagen.

I foredraget indleder jeg med en kort præsentation af psykoterapi: Hvad er terapi? Hvilke problemfelter kan terapeuten arbejde med? Hvad kan terapien hjælpe personer, par og familier med? Herefter giver jeg en baggrundsviden om offertrekanten, så tilhørerne får en forståelse for rollerne - offer, redder og krænker og dynamikken mellem dem – og hvordan du træder ud af offertrekanten.

Foredraget slutter med en fælles drøftelse af en del af persongalleriet fra tv-serien Matador, set i lyset af offertrekanten. Undervejs er spørgsmål velkomne.

(Foredraget med dialog og spørgsmål varer 45 + 30 min. + en pause i midten på 10-15 min., samlet 1½ time. Honorar: Mindre forsamling på op til 25 personer: 5.000 + moms og kørsel af 2 kr./km.; op til 50 personer: 7.500 + moms og kørsel af 2 kr./km.; mere end 50 personer: 10.000 + moms og kørsel af 2 kr./km. Værtsskabet søger for bærbar, projekter, evt. headset og vand/kaffe/te)