Hanne Brusgaard Petersen

Kontakt: Anne Maries Vej 22, 9000 Aalborg
Telefon: 2014 0062
E-mail: brusgaaardpetersen@gmail.com
Hjemmeside: (forventes klar 1.4.19) www.hannebrusgaaard.dk

  1. Lad håbet trække det længste strå


Hanne Brusgaard Petersen er født i 1961.
Hun har stor erfaring med undervisning og formidling og i mange forskellige sammenhænge. Både til faggrupper af mange forskellige slags, til samarbejdspartnere og borgere på offentlige tilbud samt til deltagere ved foredrag, workshops og konferencer. Hanne er vant til med lige dele seriøsitet og humor at inddrage deltagerne og nå i mål med det, der er formålet.
Hanne har været ansat som leder og chef i det offentlige i 16 år. Her har hun stået i spidsen for utallige arbejdsgrupper, projekter og udarbejdelse af overordnede strategier i samarbejde med fagpersoner, medarbejdere og borgere.
Hanne har skrevet flere artikler til Politiken og Nordjyske og sammen med kollegaer udgivet bogen ”Observation af barnets sansemotoriske kompetencer”.
Sammen med sine børn har Hanne medvirket i dokumentarprogrammet, ”Du er stadig hos mig”, Sammen om sorgen – personlige historier om at miste, på DRK.

Hanne Brusgaard Petersen kommer gerne over hele landet.

Lad håbet trække det længste strå

Sådan er jeg kommet videre i livet efter at have mistet.
Den 25. november 2016 mistede Hanne sin mand Kjeld. Han cyklede hjem fra sin sædvanlige tur til Vinterbadeklubben i Aalborg og blev påkørt af en lastbil. En time efter vidste Hanne præcist, hvad det betyder, når ”de pårørende er underrettet”.
Foredraget er Hannes fortælling om at miste og alligevel komme til at holde af livet på trods. Det er ikke en opskrift, men en inspiration til at finde en ny kurs i livet og tage den afdøde med i sit videre liv. Hanne fortæller nærværende med et glimt i øjet, men man er ikke i tvivl om, hvor svært det er at miste. Få minutter efter meddelelsen om Kjelds død, valgte hun, at hun aldrig ville være alene med sorgen. På markant vis har hun båret mindet om Kjeld med sig åbent og synligt i hverdagen og på rejser. Hun har delt sorgen med sin familie, venner og lokalsamfundet, der alle kunne komme i hjemmet og se Kjeld inden bisættelsen. Det valgte over 100 mennesker at gøre. I foredraget deler hun en række af de tanker og handlinger, hun har gjort sig både i den dybe sorg umiddelbart efter ulykken og frem til i dag. Åbenhjertigt fortæller hun, hvordan hun har fået livet tilbage til noget hun vil og glædes over. Hannes ønske med foredraget er at give håb til dem der sørger, og vise dem konkrete veje til handling i et nyt liv, hvor den afdøde ikke bare bliver sat på en evig piedestal, men får en ny plads et godt sted. Ved Kjelds bisættelse ønskede familien penge til et varigt minde i stedet for blomster. Pengene er gået til en mindebænk, der i dag står ved vinterbadeklubben tæt ved Kjelds elskede fjord. På bænken er et mindeskilt med familiens motto : "Lad håbet trække det længste strå".
Foredraget kan Hanne variere til både private personer og fagpersoner. Det er relevant for efterladte, pårørende, fagpersoner og andre mennesker, der vil opleve en autentisk inspirationskilde fortælle om at finde vej i sorgen og livet efter at have mistet samt hvordan man kan være der for den efterladte.
(60 - 90 min. og deroveni tid til dialog. Kan tilpasses efter behov. Hanne tilbyder at tage ting og billeder med som viser, hvordan familien har taget deres afdøde mand og far med i det videre liv. Disse opsættes på et bord i lokalet. Deltagerne kan se og røre ved disse ting og får en dialog med Hanne i pause eller bagefter om de enkelte ting. Foredraget koster 5000 kr. samt transport efter Statens km-takst)