Hanne Lindberg Nejsum

Kontakt: Tranebærvej 23, 8220 Brabrand.
Telefon: 6067 3047
Mail: info@ducta.dk
Hjemmeside: www.ducta.dk 

  1. At være pårørende
  2. Hvordan forebygger jeg demens?
  3. Hverdagen med demens
  4. Få viden om demens
 

Hanne er ergoterapeut og ejer DUCTA – en konsulentvirksomhed med speciale i demens. Ud over at være selvstændig er Hanne ansat som demenskoordinator i Aarhus Kommune. Hun har tidligere arbejdet som lektor og forskningsassistent med speciale i demens. Hanne brænder for, at mennesker med demens skal fortsætte med, at deltage i livgivende relationer og meningsfulde aktiviteter. Hun er medforfatter til bogen ”Demens og madlavning”. Foredragene er baseret på viden og erfaring inden for demensomsorg, som kan bruges direkte i hverdagen med mennesker med demens.

Lad os aftale længde og indhold i foredragene. Som udgangspunkt varer de 90 min. Pris 4000 eksl. Moms. + kørsel

Hanne Lindberg Nejsum hoolder foredrag i hele landet.

1. At være pårørende

At være pårørende til en person med demens eller anden alvorlig sygdom, er et livsvilkår vi ikke selv har bestemt. For mange kan denne situation vække et væld af negative følelser som frygt, vrede, dårlig samvittighed og skam. Hvordan takler man både at være til stede som pårørende og samtidig være til stede over for sig selv og egne behov? Hvilke faser gennemgår man som pårørende. Er det muligt at vi kan lære noget af denne livssituation? Dette foredrag vil forsøge at give svar og konkrete redskaber til at takle hverdagen som pårørende.

2. Hvordan forebygger jeg demens?

Et kort oplæg om hvad man selv kan gøre for at forebygge demens. Derefter afprøver vi SANS, som er en kombination af sang og dans - en ny motionsform, der styrker fysisk aktivitet, mental træning og socialt samvær. SANS er for seniorer og omdrejningspunktet er en fælles glæde ved at synge, danse og nyde musik. SANS kan udføres alle steder, hvor der er gulvplads til en gruppe og kan tilpasses til niveau og brugergruppe. Se et eksempel på SANS her: https://sangenshus.dk/sans/

3. Hverdagen med demens

Hvordan tilrettelægger jeg en god hverdag for min kære og mig selv når vi har demens tæt på livet? Få viden og redskaber til at bevare et aktivt og meningsfuldt liv på trods af demens. Lær om hvordan du kan kommunikere og indgå i meningsfulde aktiviteter. På denne måde kan du være med til at forebygge negativ adfærd kommunikation og bevare en god relation langt ind i demenssygdommen.

4. Få viden om demens

Dette foredrag vil give dig viden om stadier og symptomer på demens. Der er forskel på hvordan vi skal gribe hverdagen an alt efter hvor langt demenssygdommen er fremskreden. Denne viden vil udgøre grundlaget for at du og din kære kan tilpasse hverdagsaktiviteter til de vilkår demens sygdommen sætter. Dermed kan I fastholde en hverdag med indhold, mening og trivsel.