Foto: Ulla Skovsbøl

Helle Kappel Kjær

Kontakt: Elmehøjvej 24, 8270 Højbjerg
Telefon: 8627 2783 / 2972 6883
E-mail: helle.kappel14@gmail.com
Hjemmeside: www.hellekappelkjaer.wordpress.com  

  1. Martin Andersen Nexø
  2. Fortællinger fra det gamle Rusland af Aleksander Pusjkin og Nikolaj Gogol
  3. Nordiske fortællinger
  4. Kvinder på kanten
 

Min baggrund er interesse for litteratur og for det levende ord, og jeg har undervist i gymnasiet i 35 år i dansk, inden jeg begyndte at fortælle. Jeg er uddannet cand. mag. med dansk og russisk. Nu har jeg fortalt i 10 år. Jeg har deltaget i kurser og workshops og er medlem af Fortællere i Østjylland og Ry fortællekreds. Jeg fortæller især litterære fortællinger, myter og saga, og jeg har fortalt og fortæller fx i sognegårde, på biblioteker, ved kulturarrangementer , i kirkehøjskole og på fortællefestivaler, overalt, hvor der er baggrund for gode fortællinger. Jeg kan levere en kortere introduktion, causeri eller lignende til forfatterne og har gerne en medfortæller med, så vi er to, der skiftes og laver et afvekslende program , uden indvirkning på prisen.

Helle Kappel Kjær holder foredrag fortrinsvist i Jylland, især Øst- Midt- og Vestjylland, men andre områder er også mulige.

1. Martin Andersen Nexø

Nexøs noveller er en stærk og mere ukendt side af forfatterskabet. Jeg fortæller nogle af de bedste noveller sammen med fortæller Ingelise Dalberg-Larsen og giver en introduktion til ham.
(Ca 90 minutter, pause kan indlægges; 3500 kr plus transportudgifter)
Har fortalt dette bl a i Morsø kirkehøjskole

2. Fortællinger fra det gamle Rusland af Aleksander Pusjkin og Nikolaj Gogol

Stærke og markante skæbneberetninger fra 1800-tallet om dueller, spillelidenskab og mystiske hændelser af forfatterne Pusjkin og Gogol. Sammen med fortæller Ingelise Dalberg-Larsen. Jeg giver en introduktion til forfatterne
(100 minutter, pause kan indlægges; 4000 kr plus transportudgifter)
Har fortalt dette bl.a på Højbjerg bibliotek

3. Nordiske fortællinger

En række stærke og bevægende fortællinger af væsentlige nordiske forfattere fx Selma Lagerløf, fra sagaens verden (Sønnetabet) og andet., sammen med fortæller Ingelise Dalberg-Larsen.
(80-90 minutter, pause kan indlægges; 3500 kr plus transportudgifter)
Har fortalt dette bl a i Juelsminde sognegård.

4. Kvinder på kanten

Fortællinger om kvinder, der har sprunget flinkeskolen over og selv sætter dagsordenen. Folkeeventyr, også på dialekt, og litterære fortællinger. Et levende og spændende program, sammen med fortæller Anna Grethe Bech.
(Ca 80 minutter, pause kan indlægges; 3000 kr plus transportudgifter)
Vi har fortalt dette fx til kulturarrangement på Ørsted kro og Gl. Frøstrup kro.